Bøger, forlag og litterært · Hvilken genre er dette?

1 svar
Senest opdateret 1 år, 2 måneder siden · 2 bruger(e) deltager
1 år, 2 måneder siden

Jeg håber nogen kan hjælpe med at svare på disse lidt diffuse spørgsmål, som jeg ikke engang helt kan finde ud af at formulere:
Jeg har lyst til at skrive en bog som passer ind i denne beskrivelse, men er i tvivl om alt fra genre til forlag til "krav til baggrund" for at skrive sådan en bog: En samling portretter indenfor samme emne. Hvis jeg nu skulle give nogle fiktive eksempler så kunne det f.eks være en bog om samlere (Et portret/et kapitel = En samler) Eller det kunne være en samling portretter af forskellige regnbuefamilier. Eller forskelllige afrikanske stammer. Eller en samling portretter af forskellige fattige familier i Danmark. ---Forstår I hvad jeg mener? Et rigtigt eksempel på sådan en bog (form, format osv) kunne f.eks være bogen "Christiania interiør"
Spørgsmål:
1. Hvad hedder denne genre?
2. Er der en forventning eller krav om at man skal have en vis baggrund for at udgive sådan en bog? (Som f.eks at være journalist eller fotograf)
3.Hvor og hvordan kan man udgive sådan en bog? Har I et bud på et forlag? (Hvis nu vi kun tænker stil/form/format og ikke emne/indhold)
4. Kan man godt indsende engelske manuskripter ind til danske forlag, eller skal man gå helt andre veje hvis man evt skriver på engelsk?
5. Kan man udgive både ebog og print eller er det noget man skal beslutte sig for på forhånd?

1 år, 2 måneder siden
1 år, 2 måneder siden

Hvis man har svært ved at etablere indholdet, fordi det er svært at beslutte sig til formen, skal man måske bytte om: Prøv at skrive teksten som det primære. Så kommer du måske lettere frem til formen bagefter.
Lad ikke sådanne formelle problemer hindre dig i at skabe din tekst. Har du noget på hjerte, så frem med det. Man behøver ikke begynde på side et. Begynd med det der "brænder i dit indre."

Jeg fornemmer at det ikke er ren fiktion, du vil skrive, men noget socialrealistisk, hvor fortællingerne opstår omkring virkelige mennesker.
Jeg læser for tiden en bog af en norsk antropolog der foretager en kæmpe rejse rundt om Rusland. Hun beskriver sine oplevelser og kombinerer med historisk baggrund de forskellige steder. Det er fremragende!
Ligeledes i Puk Damsgaards bog "Ser du månen Daniel" hvor en virkelig persons drama rulles ud som var det en spændende roman.

Der kan være megen spænding i beskrivelsen af virkelige mennesker eller miljøer. Det glæder om at gøre menneskene levende, så andre vil læse om dem. Så kan man senere finde en bås at putte fortællingen ind i.
Dansk eller engelsk? Jeg tror jeg måske kan gætte hvorfor du spørger. Du er ikke helt sikker på at dit dansk er helt godt nok. Og ja, det kan være et problem hos et dansk forlag. Jeg ser i din profil at norsk er dit modersmål. Hvorfor ikke vælge det?

Krav til baggrund? Nej og ja. Hvis man indsender en tyk bog om nodeteorien bag bulgarsk middelaldermusik, er det ikke nok at man vedhæfter sit svendebevis fra et elektrikeruddannelse. Forlaget tør ikke tro på kompetencen i et sådant tilfælde.
Så tekst baseret på virkelighed og historien og geografien bagved bør baseres på troværdig dokumentation for ens research. Det vil i hvert fald være en fordel.
Men man kan overfor forlaget vise dokumentation for en række interviews for eksempel, hvis sådanne danner baggrund for teksten.

Men igen: hæng dig ikke for meget i formen, men kast dig med begejstring over indholdet.

Nogle forlag accepterer en elektronisk tekst i en mail, andre vil stadig have papir. Det skal man vide inden man sender teksten.

Held og lykke med det.

1 år, 2 måneder siden

Besvar debattråd

Debatten Hvilken genre er dette? er startet 13/05-2018 19:49 af Ruacan og er placeret under Bøger, forlag og litterært.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

4Kristendom
5 minutter siden · Nicolas Jessen
2852Dagens ord
5 timer, 46 minutter siden · leviP
161Kontraster
14 timer siden · Confucius
96Dagens Vits
6 dage siden · Savanti
10Danmark
7 dage siden · dino
60Hvad er meningen med livet?
10 dage siden · Lowrater
16Chettoer
12 dage siden · Engbo
5Norges bjerge
13 dage siden · Engbo
0To Liv
21 dage siden · Dyekjaer
74På'n igen.
25 dage siden · Engbo
0Er E-sport sport?
25 dage siden · dino
0Otiumstol - anbefalinger
26 dage siden · Machula T.
3Sonateform
1 måned siden · Muhkovending

Bøger, forlag og litterært

1hvilke lande, hvilke genrer?
1 måned siden · Muhkovending
7Saxo.com
1 måned, 23 dage siden · Lauhan
1Hvordan er Saxo Publish?
1 måned, 24 dage siden · Paolosaks
3Hvilke børnebogsforlag skal jeg kon...
3 måneder, 20 dage siden · mandeniskoven
8Ros til Forlag mellemgaard .
5 måneder, 19 dage siden · Savanti
2Salg af digtsamling
5 måneder, 24 dage siden · Savanti
20Forlagsbranchen er i opbrud!
8 måneder, 14 dage siden · tope
2Lektørudtalelse på en af forfattern...
8 måneder, 16 dage siden · NAHansen
5hvad er fordelen ved ISBN nr?
8 måneder, 25 dage siden · vikingo
4Boganmelder, hvordan?
9 måneder, 3 dage siden · NAHansen
2At sende en PDF til tryk...
9 måneder, 5 dage siden · little T
0No country for old men.
9 måneder, 24 dage siden · Mitmit
5Krimier
10 måneder, 12 dage siden · dino