Før springet

Opgavebeskrivelse

Fortæl om situationen i flyveren, inden tre faldskærmsudspringere hopper ud gennem den åbne sidedør. Hvorfor er de i flyet? Hvordan er deres indbyrdes relationer? Det er helt op til dig selv om du vil gøre teksten humoristisk, spændende, dialogpræget og så videre.

Vi er langt væk hjemmefra. Mine to teamkammerater er tydeligvis meget koncentrerede og en smule bekymrede. Tom sneg sig til et sidste blik på fotoet af familien for lidt siden, da han troede ingen så det. Men jeg så det. Jeg ser det meste. Og hører alt – ikke bare den meget larmende flymotor …

Hov, Mark gør tegn. Jeg skal have mit udstyr på nu. Iltmasken skulle jeg vænne mig til. Det tog lang tid. Mark blev ved med at sige, at jeg ville dø uden den, og jeg stoler sædvanligvis blindt på ham, men den føltes så hæmmende. Først da Mark sagde, at vi ville blev sat af holdet, hvis jeg ikke lærte at bruge iltmasken, lod jeg ham prøve. Jeg ville ikke være skyld i, at han mistede pladsen.

Han gik meget forsigtigt frem og blev så glad, da masken omsider gled på plads, og jeg trak vejret første gang. Med masken på altså. Jeg har jo trukket vejret længe ved egen hjælp.
Bæreselen, som skal holde os sammen under springet, accepterede jeg derimod hurtigt. Jeg kunne jo mærke, at Mark var lige bag ved mig.

Tom iagttager os, mens vi gør os klar. Tom har ingen partner, han er en såkaldt soloflyver. Han blev koblet på vores team sidste gang vi var udsendt. Han er en meget flink fyr og Mark har ikke noget imod at dele mig, når vi først er på jorden og vel at mærke ikke er ude på en mission. Jeg synes også det er sjovt at lege med Tom, han kan nogle andre lege end Mark. Men på missionerne foretrækker jeg altså Mark, det er jo os to, der har trænet alle de forskellige kommandoer og øvelser igen og igen.

Jeg håber ikke, det er så varmt, der hvor vi skal hen, som det var det sidste sted.

Mark giver Tom klarsignalet, Tom ryster på hovedet og siger noget.

- Hvad? råber Mark.

Han har altså ikke en specielt god hørelse. Det er godt han har mig.

- Jeg vænner mig aldrig til synet af en schæferhund i faldskærmsudstyr! råber Tom tilbage.

Mark griner og siger til mig, at jeg ikke skal lytte til Tom. Han er bare misundelig, fordi jeg har været på flere missioner end ham.

Skriv kommentar

Besvarelsen Før missionen er publiceret 27/06-2009 18:45 af Gitte Morsund under skriveøvelsen Før springet.
Version 1 - 27/06-2009 18:45
Besvarelsen er på 375 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

12 år siden
#1 Constance C. Meincke (Constance)
Den er genial, intet mindre.

Teksten er utrolig nem at læse, og øger den gode oplevelse af teksten.
Jeg-fortællerformen fungere fortrimmeligt, og ideen med at det er en hunds synspunkt, er skøn.

Fortsæt endelig det gode arbejde.
12 år siden
12 år siden
#2 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Kors, hvor er jeg langsom!

Regnede den først ud, da jeg læste Constances kommentar - og det er udelukkende min fejl - for den er jo rigtig sjov (måske er det bare for tidligt om morgenen).

Jeg sad fast i sætningen: "Først da Mark sagde, at vi ville blev sat af holdet, hvis jeg ikke lærte at bruge iltmasken, lod jeg ham prøve." - Prøve hvad? tænkte jeg og læste afsnitet igen, for at se om jeg havde glemt noget eller misforstået noget.

Du kan - lige som mig selv åbenbart - godt lide at lave den afslørende overraskelse i sidste linie. Men her skulle jeg altså lige tygge på den, før jeg fangede budskabet - men det var vist bare mig. Glæder mig til flere kommentarer til denne her!
12 år siden
12 år siden
#3 André Nørgaard (andre)
Her må jeg bare sige: Yes! Sådan!
En herlig point på den historie.
Det eneste jeg kan sige er at jeg hang fast i samme sætning som Mikala, men når man senere fatter pointen så er den jo logisk nok. Men da det åbenbart er et sted hvor læseren bliver lidt forvirret, kunne det måske gøre historien perfekt hvis du kunne hitte på noget.
Det er perfekt at du venter med afsløringen til sidst.

André Nørgaard
12 år siden
12 år siden
#4 Ayoe Prehn (mUsIkToSsE)
Virkelig godt :)

Super opfindsomt! Hvordan i alverden kom du på den idé?

(Og virkelig velskrevet)

Genialt :D

Ayoe
12 år siden
12 år siden
#5 Marie W
Rigtig godt tænkt - morsom ide!
12 år siden
12 år siden
#6 Lise Jensen
Genialt. velskrevet, nem at læse. Man smiler hele vejen, og det selv om jeg aldrig har set en hund i faldskærms udstryr.
12 år siden