Før springet

Opgavebeskrivelse

Fortæl om situationen i flyveren, inden tre faldskærmsudspringere hopper ud gennem den åbne sidedør. Hvorfor er de i flyet? Hvordan er deres indbyrdes relationer? Det er helt op til dig selv om du vil gøre teksten humoristisk, spændende, dialogpræget og så videre.

Flystyrt.

Lyden fra den et motors Cessna maskine fyldte i passager kabinen, støt steg de opad, 1000 fod, 2000 fod..landskabet forsvandt under dem. På ryggen hang faldskærmene, de sad solidt fast, med både remme, og låse.

Nu var de 10000 fod oppe, landskabet lignede nærmest et oliemaleri. Markerne dernede stod som pastelfarver ved siden af hinanden, det var umuligt at se mennesker eller dyr, kun bygninger kunne ses heroppe fra.

Det var Peter der havde bestilt rundflyveren, Peter der altid var først, størst og bedst, sådan følte han sig den narrøv. Jan vidste bedre. Det hele med Peter var bare varm luft. Når det kom dertil kunne han alligevel ingenting. Det var Jans mening om Peter.
Jan kiggede over på Ib, aldrig havde han mødt en mere utydelig person end Ib, Ib der aldrig turde tage et standpunkt. Aldrig turde tone flag, men altid bare lænede sig op af Jan. Sagde Jan Ib skulle løbe rundt på alle fire ville Ib uden tøven gøre det. Det var et underligt forhold.
Peter og Ib sad og grinede skummelt, Jan kunne ikke lade være med at mærke en snert af usikkerhed, og følte sig som så mange gange før udenfor.
Tanken strejfede ham, hvad lavede han egentlig heroppe?

Pludseligt blev Jans opmærksomhed fanget af lyden fra motoren., den hakkede ligesom, en tyk røg begyndte nu at vælte ud fra den lille motor, piloten brølede igennem den hostende larm, vi ryger ned , inden han nærmest fuldførte sætningen begyndte det lille fly at opføre sig mærkeligt, næsen pegede længere og længere nedad mod jorden og flyet gik i spind. Jorden farede ligesom imod dem hurtigere og hurtigere, det var Peter der skreg først. Vi dør vi dør..Jan stivnede selvom hans krop røg rundt inde i kabinen, kunne han intet konstruktivt foretage sig. Ib var den eneste der prøvede at komme hen til døren på maskinen uden nogen former for held, det blev til gentagne forsøg. Alt var kaos.
Da piloten skulle til at råbe den aller sidste besked til sine passagerer blev alt sort.

Skriv kommentar

Besvarelsen Flystyrt er publiceret 27/06-2009 18:51 af René Laurs Foged (DOMINUS-DK) under skriveøvelsen Før springet.
Version 1 - 27/06-2009 18:51
Besvarelsen er på 342 ord og lix-tallet er 32.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

15 år siden
#1 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Ja, gad vide hvad de egentligt lavede deroppe?

Jeg er i tvivl om hvad du mener, når du omtaler Ib som en "utydelig" person? Der må kunne findes en bedre glose. Mener du ubetydelig?

Dine replikker skulle jeg lige læse to gange, fordi de ikke er markeret (fx med citationstegn), det tror jeg ville tydeliggøre dem.
Ubehagelig flyvetur i hvert fald og du har gode research-detaljer med højde og faldskærme. Kan også godt lide billedet af landskabet, der ligger pastelfarvet under dem.

.
15 år siden
15 år siden
#2 André Nørgaard (andre)
De sprag slet ikke!
Fin idé.
Jeg må indrømme jeg til tider blev lidt forvirret første gang jeg læste den, men anden gang gik det bedre. Jeg tror det er fordi du nok skal se om du kan få Jans synsvinkel tydligere frem.
En ting som du måske også kunne finde nyttig, er at du muligvis kan erstatte "Jan" med "han, ham..." Det skaber nærhed til den person historien bliver fortalt igennem.
Bortset fra det er idé god. Bliv endelig ved med at skrive :-)
15 år siden