Science fiction

Opgavebeskrivelse

Året er 2059. En helt almindelig dag. I en helt almindelig persons liv. Fortæl om en begivenhed, kedelig eller spændende, på netop denne dag. Afslør ikke for meget omkring tid og sted, lad det være op til læseren at gætte med.

Jeg satte mig foran min computer, for at få gemt alle mine idéer til en ny roman, medens jeg stadig kunne huske dem. Jeg plejede at digtere det til den, hvorefter den omsatte det til tekst. En hurtig og effektiv måde at skrive på.
Det var heller ikke vejer til andet. Den sidste uges tid have været lummervarm og fugtig luft havde hængt over byen, men nu så det endelig ud til at syndfloden kom.
Braget og glimtet kom samtidig. Øjeblikkelig forsvandt alt strøm. Et øjeblik sad jeg desorienteret og stirede ind i den tomme skærm. Da jeg havde genvundet noget af mit syn og hørelse, rejste jeg mig irriteret og gik ud til sikringsskabet. Der var ingen fejl at se. Jeg kikkede ud i opgangen. Der var heller intet lys. Lynet måtte have taget hovedsikringen til ejendommen. Jeg fandt en lommelampe frem, for jeg viste jeg havde noget i kælderen som jeg måske kunne bruge.
Vel nede i rummet, længst inde i et hjørnet fik jeg fat kassen. Den var temmelig tung, og dækket at et fint lag støv, men jeg viste den indeholdt lige det der skulle til. Med triumf i blikket slæbte jeg den op i lejligheden fik lukket den op. Farfars gamle skrivemaskine. Snart sad et ark papir nok så flot i maskinen. Se min farfar var en rigtig forfatter...
Der var bare lige den lille detalje, at jeg havde glemt hvorfor den var havnet i kælderen. farvebåndet var tørret ud. Hvis jeg skulle gøre mig håb om at finde et nyt var det antikvarisk.
Med et dybt suk, skubbede jeg maskinen til side, og begyndte at rode dybt inde i min skrivebordskuffe. Snart var der håb at spore i mit blik. Frem drog jeg en gul blyant, endda med viskelæder i enden. Nu kunne jeg endelig begynde at skrive.
Et nyt ark papir kom på bordet og de førte ord blev nedfældet. Da opgav blyant ånden og knækkede under vægten af mine ord. En ny søgen tog sin begyndelse. Hvor var nu blyantspisseren?

Skriv kommentar

Besvarelsen En forfatters kvaler er publiceret 20/08-2009 14:09 af André Nørgaard (andre) under skriveøvelsen Science fiction.
Version 1 - 20/08-2009 14:09
Besvarelsen er på 338 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

14 år siden
#1 Brown
Ja, der kan man bare se når vi er totalt afhængige af at den smarte nye teknik fungerer, så glemmer vi nok efterhånden helt de gamle redskaber. En sød og sjov lille historie, i et tilbagelænet, eftertænksomt tempo.
14 år siden
14 år siden
#2 Haraldo
Du laver lidt stavefejl: digtere/diktere, vejer/vejr, viste/vidste, førte/første, blyantspisseren/blyantspidseren, men på trods af lidt småfejl, og et par stavefejl så synes jeg utroligt godt om historien og du skriver på en fangende måde.

VH
14 år siden
14 år siden
#3 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Sjov historie - en slags baglæns science fiction. Det er ret sjovt og morsomt beskrevet. God tekst!
14 år siden