Action!

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie som er specielt actionfyldt, og prøv samtidig også at indføre et spændingsmoment som allerede fra starten fastholder læseren. Teksten skal skrives i nutid. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Det her er vanvid: en blanding af had, rædsel og desperation i vild forvirring.
Det er ikke så meget en tanke, som det er et faktum, et faktum, der rammer mig langt blidere end den væg, jeg bliver slynget imod. Der er ikke plads til tanker. Ikke plads til rationalitet. I aften er fornuften ikke min ven.
Han er meget, meget større end mig.
Mødet med væggen har efterladt mig omtumlet af smerte og chok, men jeg er ikke mere forvirret, end at mine hænder allerede søger efter noget at slå igen med. Han er ikke færdig. Mine fingre lukker sig om en vases slanke hals, samtidig med at hans skinkenæve lukker sig om min. Så slår jeg til, og monsteret brøler sig gennem et hav af smadret glas, før jeg bliver kastet hen af gulvet.
Jeg har hævet mig på knæ, da hans fod suser ind i siden på mig med en styrke, der nulstiller min verden og får mig til at glemme alt andet i et sekunds skrigende tavshed.
I næste øjeblik - eller måske er det flere minutter siden, at jeg har sanset andet end smerten - er jeg ved at blive slæbt over gulvet. Mod soveværelset, tigger jeg, stik imod hvad alle mine overlevelsesinstinkter skriger. Lad det være mod soveværelset.
Men isnende kold luft slår mig i møde i stedet, og den frosne jord rammer min ryg. Inden jeg forstår, hvad der foregår, er døren blevet lukket og låst.
Nu rammer angstens vanvid for alvor.
Jeg slynger mine næver mod døren uden resultat. Jeg skal ind. Jeg skal ind! Mine øjne er for tårefyldte til at se, så mine hænder må famle sig gennem rosenbedet under køkkenvinduet, til de finder den store sten, der markerer undulaten Williams sidste hvilested. Mine kuldelammede finger til trods lykkes det mig at få halet stenen ud. Jeg bakser den op og kyler den med et skrig direkte igennem glasset. De skarpe kanter, der er tilbage, er ingen hindring. Jeg når ind på trægulvet og kaster mig sanseløst efter et objekt på køkkenbordet. Så snart, jeg mærker træskæftet i min hånd, breder der sig en ny slags vanvid i mig. Af den målrettede slags.
Jeg sætter i bevægelse.
Da politiet endelig dukker op, er det hele slut. Lille Rosa sover trygt i mit skød. Han nåede knapt nok at lægge en finger på hende.
Jeg takker Gud for moderinstinktets kompromisløse vanvid.

Skriv kommentar

Besvarelsen Instinkt er publiceret 09/10-2009 21:26 af Laura Bruhn Bové (Laurbær) under skriveøvelsen Action!.
Version 1 - 09/10-2009 21:26
Besvarelsen er på 400 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

14 år siden
#1 Mogens Sørensen (Mons1957)
Hej Laurbær, det er virkelig action for pengene, som man får her, og det er så levende beskrevet, også med jeg-personens føelser i forbindelse med hændelsen. Fin lille overraskende slutning. VH Mons
14 år siden
14 år siden
#2 Lise Andreasen (anemone42)
Jeg kan ikke sætte fingeren på hvorfor, men jeg kunne med det samme få mening i, at det faktisk var en rigtig, fysisk væg, "han" kaster hende mod. Men da først jeg fik orden på det, gik resten af læsningen nemt.

Ikke nogen kæmpe sproglige problemer. Hedder det "kastet hen AD gulvet"? Ikke sikker.
14 år siden
14 år siden
#3 Brian Lundgaard (Lundgaards)
Uhyre velskrevet og meget effektfuld historie. Jeg ville skrue 10 % ned for "vanviddet" og 10 % op for det målrettede overlevelsesinstinkt og beskyttertrangen - så ville historien sidde lige i øjet. Når man er vant til at at få tæsk og ved, at man lever sammen med et monster, så bliver man ikke længere så bange af at få tæsk, men bare kold indeni. Og slutningen virker kun, hvis hun ved med sikkerhed, hvad det er for en mand, så det må være sket før.

Skriv videre, du har et stort talent!
14 år siden
14 år siden
#4 Mejnert
Fantastisk historie. Den gik lige til hjertet. Særdeles velskrevet. Sikken indsigt og indlevelse du har. Ja jeg kan ikke finde superlativer nok. Fantastisk. Du må fluks skrive noget mere. Mås også meget gerne skrive videre på denne historie.
14 år siden
14 år siden
#5 Lars Find-Andersen (Bibelot)
Skriveøvelsens er ikke ubetinget opfyldt ang. nutid. Du går tit i førnutid og lign. Spænding og action er opfyldt.
(eks. ... Mødet med væggen har efterladt mig ... Du kunne sagtens skrive - mødet med væggen efterlader mig - så er det også mere nærværende).
Mødet med væggen (??) er til gengæld diffus spænding, da læseren selv må bruge sin fantasi til at følge op på din (??) antydning. (bravo). Kravet specielt actionsfyldt er opfyldt.
Grammatisk en af/ad fejl. Ellers er sproget for det meste godt.
HP står noget svagt, selvom du fornemt bruger en del kropsrelateret sprog. Måske dominerer det fysiske, så der ikke er nok plads til andre billeder.
Slutningen er fornem. Emnet relevant og følelsesladet, på den gode måde.
14 år siden
14 år siden
#6 Laura Lützen (Sommerdag)
Hej Laura

God og spændende tekst!

Sætningen ”Han er meget, meget større end mig” er rigtig god og sætter for alvor skub i teksten. Jeg kan også rigtig godt lide der hvor du skriver ”Han er ikke færdig.” Dette overfører desperationen til læseren, den ubehagelige vished om at der kommer mere og at der ikke er mulighed for at flygte, kun vente. Beskrivelsen at slaget, der nulstiller HP´s verden, er super.

Du skriver i din forfatterprofil at du gerne vil have konstruktiv kritik, så her får du lige lidt herfra:

Nogle få steder er der efter min smag lidt for mange beskrivelser i forhold til hvor presset en situation HP befinder sig i. F.eks. tror jeg ikke, hvis jeg stod i samme situation, at jeg ville tænke at jeg tog fat i ” en vases slanke hals”, men bare ”en vase”.

Dit sprog var - efter min mening - mere læservenlig i ”Kvinden i den røde kjole”: Denne tekst er stadig skrevet godt, men der var flere steder, hvor jeg måtte læse sætningerne to gange. Jeg forstår f.eks. ikke helt hvorfor mandens skinkenæve lukker sig om HP´s? Og sætningen ” Lad det være mod soveværelset.” forstod jeg ikke i første omgang selvom jeg læste den flere gange, sandsynligvis fordi linjen på min skærm blev delt efter ”Lad det være”, som jeg så misforstod som ”lad det ligge” og hvad havde det med soveværelset at gøre?

Ændringen i handlingen af tekstens sidste dele var super. F.eks. der, hvor HP bliver smidt udenfor, troede jeg at det var kulden hun frygtede, men du havde en langt bedre og mere spændende forklaring. Beskrivelsen af hvordan hun hamrer på døren, tårerne, der gør det svært at se, og undulatens gravsted er lige i plet.

Samlet set en velskrevet og fængende tekst, med et super twist i handlingen.

M.v.h. Laura
14 år siden
13 år siden
#7 Ditte Kunkel Klitmøller
Super velskrevet og enormt spændende! Min puls steg faktisk!
Nøj, hvor er det bare godt! SÅDAN!
13 år siden