Goodmorning world

Action!

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie som er specielt actionfyldt, og prøv samtidig også at indføre et spændingsmoment som allerede fra starten fastholder læseren. Teksten skal skrives i nutid. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Nogen dage er bare ikke skabt til at stå op. Der er forbandet koldt i lejligheden, fordi man faldt i søvn på sofaen og ikke fik lukket vinduerne. Det blæser helt vildt og man kan mærke sin hals være ru.
Jeg rakte ud efter min mobiltelefon på bordet, låste den op, og så at klokken var halv tolv.
”Fuck!”
At vågne for sent og have det dårligt med det, er bedre end 1000 kolde brusebade, jeg smed mit tæppe af, rejste mig op og gik hurtigt ud imod badeværelset. Jeg havde trukket min T-shirt over hovedet, da jeg fik reaktionen af at rejse mig for hurtigt, og blev svimmel. Det er ikke nemt at holde balancen, når man har armene fanget og synet blokeret af en T-shirt, så jeg faldt forover og slog panden i gulvet. Gud ske tak og lov for gulvtæpper, nu har jeg kun opbygget basen til en god hovedpine, i stedet for at flække mit kranie. Til gengæld ville et flækket kranie, være en god undskyldning for at komme for sent.
Jeg rejste mig og gik ud på badeværelset. Nu var min hjerne slået over på automatik og havde fundet ”Nødplan for forsinkelse” frem. Det er faktisk en meget kompleks procedure, og der er ikke plads til menneskelige fejl.

Trin 1: tænd for vand i bruseren, kontroller temperaturen, start undskyldnings centret op og begynd at udtænke en god grund til forsinkelse.

Trin 2: Find shampoo, tandbørste og tandpasta frem, smid shampooen ind i bruseren, kom tandpasta på tandbørsten og indsæt i mund.

Trin 3: kontroller om man er afklædt, træd ind i bruseren og begynd at børste tænder imens man sørger for at blive vasket over det hele.

Trin 4: Afslut tandbørstning, skyl mund, kontroller om det er nødvendigt at tømme blæren, hvis ja, så tøm den. Find shampoo frem og sæb ind.

Trin 5: skyl shampoo af, træd ud og tør krop med håndklæde, påfør deodorant, find tøj og tag det på.

Trin: 6 Kontroller om undskyldningscentret har fundet på noget godt, hvis ikke omdirigeres mere hjernekraft til centret, på med overtøj og sko, kontroller om smøger, pung, lighter, nøgler og telefon er i lommerne, hvis ja forlad da lejligheden og tag på arbejde.

Det er så befriende at ”vågne” i bilen, 5 minutter efter bevidstheden gik på standby, og have en god undskyldning klar.

10 minutter efter er man fyret.

Skriv kommentar

Besvarelsen Goodmorning world er publiceret 13/10-2009 14:26 af inilni under skriveøvelsen Action!.
Version 1 - 13/10-2009 14:26
Besvarelsen er på 396 ord og lix-tallet er 33.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Benno
Der er ikke megen action, men masser af god humor
- og velkommen i nutidsfælden ;o)

vh. Benno
10 år siden
10 år siden
#2 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Uha-uha - den "nutidsfælde", som Benno så rigtigt anfører - men sjovt, godt skrevet og jo, jeg synes der er action - i hvert fald aktivitet. Og så har den en meget vittig slutning.
10 år siden
10 år siden
#3 Lejsy Storm
Her har du virkelig formået at beskrive det, som vi vist alle har prøvet på mere eller mindre dramatisk vis (måske med undtagelse af fald-fra-egen-T-shirt?) Der er dage, som bare starter så skidt og fortsætter derud af! Det har du fortalt så man sidder og klukker af grin.
Du skifter mellem nutid og datid - skulle jo have været skrevet i nutid.
Men fortællingen er sjov - afslutningen uventet!
10 år siden
10 år siden
#4 Mejnert
God humoristisk historie. Godt skrevet. Nutid/datid ødelægger ikke forståelsen af historien. jeg glæder mig til at læse mere fra din hånd.
10 år siden