Action!

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie som er specielt actionfyldt, og prøv samtidig også at indføre et spændingsmoment som allerede fra starten fastholder læseren. Teksten skal skrives i nutid. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Han står og glor på hende. Hun er klar over, at benet er brækket. Det værste er, at han også ved det. Langsomt kommer han gående mod hende, med et blodtørstigt smil på læben. Hun prøver at komme på benene, men smerterne er store. Pistolen ligger udenfor rækkevidde er hun klar over. Hvorfor også lige hende? Hun bider tænderne sammen og kommer op at stå.
”Du er stærk.” siger han med påtaget beundring, og retter et spark mod hende. Vægens ublide modtagelse, slår luften ud af lungerne på hende. Hun hoster og prøver at få ilt i lungerne. Det er som at sluge tusinder af små morgenstjerner. Slaget kommer uventet og præcist.
Langsomt, og med det ene øje blændet af blod, løfter hun hovedet og skuler op på ham. ”Dit forbandede svin.” Hvæser hun og spytter en mundfuld blod ud. ”Jamen dog, søde.” Siger han med sukkersød stemme. ”Hvordan er det du taler til mig?” fortsætter han sleskt og sætter sig på hug ved hende. Han drejer blidt hendes hoved lidt mere, så hun ser direkte på ham. ”Lad mig nu høre dig trygle om nåde.” Nærmest spinder han stilfærdigt, med øjne lysene af morskab. Han minder hende om en kat, som leger med en mus. Desværre er hun musen. Hun spytter ham i ansigtet. ”Aldrig, dit blodsugene kræ.” Snerrer hun tilbage og vrider sig fri fra hans lette greb. Han rejser sig behændigt og sparker hende. ”Du skal nok komme til at klynke om nåde, smukke.” Hvisler han som en slange og tørre ansigtet rent.
En dør knirker. Hun mærker et håb spirer i sig. ”Hvor glædeligt. Vi får vist selskab.” Kommentere han med morskab i stemmen, inden han sparker til hende igen.
Døren kommer flyvende ned fra trappen. Han vender sig. Døren sender ham i gulvet. Snerrerne af raseri og blodrus, kaster han døren til side, som var den en fjer. Splinterne flyver til alle sider, da døren splinters mod gulvet. ”Hvem tror du, at du er?” brøler han op af trappen, hvor en skikkelse står i silhuet. ”Mig.” Kommenter skikkelsen iskoldt. Hun mærker håbet vokse. Hun prøver at rører sig, men opgiver.Skuddene giver ekko i kælderens mørke. Hun ser ham falde sammen, som en kludedukke. Et par varme og blide hænder stryger hende over håret. Hun smiler. Det er endelig forbi. De vandt. Vampyren er død.

Skriv kommentar

Besvarelsen Afslutning på et marreridt er publiceret 16/10-2009 21:56 af Constance C. Meincke (Constance) under skriveøvelsen Action!.
Version 1 - 16/10-2009 21:56
Besvarelsen er på 390 ord og lix-tallet er 24.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 kamillesofus
Rendyrket action man får fartstriber over hele kroppen. Jeg har lidt svært ved at holde styr på begivenhederne, men det går jo også stærkt. Du har en del stavefejl og sproglige "bøffer"
så måske skulle du bruge lidt mere opmærksomhed på korrekturlæsningen.
du er meget beskrivende og kunne måske overlade lidt mere til læseren at konkludere. Show don't tell.
Men god hæsblæsende action.
11 år siden