Opbygning af stemning

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie om en mand, der bor i et almindeligt parcelhus. Beskriv hans vej til bussen en tidlig morgen, mens en diffus trussel lægger sig omkring ham.

Vækkeuret bipper. Radioen i det begynder at spille. Et digitalt vækkeur er det første, han ser, med tallene 04.30 på displayet. Så ruller han om på ryggen, ligger og venter lidt, før han rejser sig. Han lytter til morgennyhederne på radioen mens han børster tænder og reder sit hår. Derefter trykker han på knappen, der slår radioens lyde ihjel og forlader soveværelset efter at have taget tøj på. Han giver sig god tid, for han ved, at han først skal møde klokken 8.00. Han kan bare godt lide at gøre tingene i sit eget tempo og have god tid om morgenen. Han er alligevel også så træt om morgenen. Han tænder radioen i køkkenet og lytter til de samme nyheder igen og tænder en smøg, for hvem er helt vågen uden sådan en? Imens laver kaffemaskinen kaffe og toasteren rister brød, smøret står allerede på bordet og det samme gør en tallerken og et krus. Så går han ud og henter avisen og går tilbage indenfor. Det er blevet koldere, bemærker han, sætter sig på stolen og breder avisen ud. Ikke noget nyt. Helt så forbandet normalt.., siger han til sig selv, skodder smøgen og kaster sig over kaffen og brødet med stor tilfredshed.
Så klæder han sig på, frakken, der er til en rigtig detektiv der skal gemme sig i mørket og vente på slynglerne, og blanke, sorte sko samt et halstørklæde. Ingen mand beklæder sig ifølge ham med vanter eller hue, det er bedre at vise, at man kun værner om sin hals. Derefter åbner han døren og ser mod havelågen, før han begynder at stirre. Så taber han mappen og går ud af døren. Lys skinner ind over det hele, end ikke skyggen af et træ, som plejer at stå i forhaven, falder på ham. Alt er væk. Hans hus er det eneste, der stadig står og han forstår intet. Hvad er der dog sket? Hvornår er det sket? Hvem ved, for der kommer ingen og fortæller ham det, han er helt alene i hele byen... Måske endda hele landet eller på planeten..?!

Skriv kommentar

Besvarelsen Ved ikke helt er publiceret 23/10-2009 20:52 af Kischii Hikikomori (Talan) under skriveøvelsen Opbygning af stemning.
Version 1 - 23/10-2009 20:52
Besvarelsen er på 349 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

14 år siden
#1 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Jeg er helt vild med temaet i denne korte tekst. Det er en rigtig fin overraskelse, der ligger til slut og det er både raffineret og godt fundet på - især som kontrast til første del af historien, som jo beskriver en ret kedelig morgen (men det er jo så med vilje).

Prøv engang lige at højtlæse teksten for dig selv - så tror jeg du hurtigt mærker, hvor du skal ind med pennen og rette - ikke fordi du ikke får det hele med, men fordi nogle af sætningerne kan strammes og skrives stærkere. Men for hulen, du tog fusen på mig!
14 år siden
13 år siden
#2 Mogens Sørensen (Mons1957)
Hej Talan, rigtig morgenstemning, det må man sige, manden med alle hans morgenrutiner, radioen der kører. Man fornemmer det, det er virkelig godt skrevet. Men så kommer det - ja, hvad? Den skulle næsten have en fortsættelse, det er et godt oplæg til en historie i sf eller gysergenren. VH Mons
13 år siden