Hemmeligheder

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv historie om en person som holder på en hemmelighed - fx værende sorg, had, glæde eller forelskelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Du skal så vidt muligt prøve at benytte dig at teknikken "show, don't tell" - "sig det ikke, vis det". Teknikken går i sin enkelthed ud på at give læseren en oplevelse af historien gennem en persons gøren og laden, handlinger, kropssprog, ord, dialog, tanker, sanser og følelser - i modsætning til forfatterens egne redegørelser, beskrivelser og opsummeringer. Dog er det vigtigt at benytte teknikken med omtanke, netop fordi det er relativt tidskrævende at skulle vise i stedet for at fortælle.

En dråbe løber stille ned ad armen på hende. Hun er forvirret over sig selv, men hun ved godt, hvorfor hun har gjort det. Mens hun stirrer ud ad vinduet, funderer hun over livets mening. Hendes livs mening. På himlen over hende ser hun et stjerneskud og ønsker stille for sig selv: ”Bare giv mig 14 dage endnu.” Hun ved, hun ikke kan klare det meget længere. Trodsigt ser hun hen på spejlet. Reflektionen hun ser ikke længere hendes egen. Uanset hvor længe hun stirrer, kan hun ikke finde sig selv i den skikkelse, hun ser.

I en hidsig bevægelse slår hun hånden ind i det og dråben flyder ud i en lille flod for hendes fødder. Hun kigger på den og smiler. Pølen har formet sig til et hjerte, hvilket hun finder paradoksalt. Havde hun haft et funktionelt hjerte, så havde hun ikke behøvet at ønske. At håbe. Lægerne har givet hende en frist på 3 uger. Hvordan kan 3 uger potentielt udgøre resten af hendes liv?

Hun har ikke fortalt det til nogen. Ikke engang hendes forældre. Ikke til Thomas. Hun ved, han kan se på hende, at hun er syg, men han har altid været konfliktsky. Hun lyver, hver gang han spørger, hvordan hun har det. Og han finder sig i hendes løgn. Hun tror ikke, at han vil vide sandheden. Hvis han virkelig vidste, hvor slemt det var, så ville han ikke vige fra hendes side mere end et øjeblik ad gangen. Han ville kvæle hende med hans medlidenhed og omsorg. Hun hader at være et offer.

Smerten fra hånden fylder hendes behov for at føle. Føle noget andet end sorg over sit tabte liv. Hendes hemmelighed. Så stor og tung at bære, men hun gør det så godt. Gemmer tanken om det væk bagerst i hendes sind, gemt så godt væk, at hun næsten ikke selv kan finde frem til den igen. Men sandheden er, at hun venter på døden. Både sin egen og på en eventuelt doners død. Ikke en hvilken som helst doner. Et hjerte. En person skal dø, for at kunne skænke hende livet. Men hun ved, lægerne har opgivet hende, selvom de ikke siger det direkte. Hun har en alt for sjælden blodtype og er desværre ikke den øverste på listen med en sjælden blodtype. Hendes chance for at overleve er så minimal, at hun nægter at modtage behandling.

Til gengæld vil hun leve, mens hun kan. Billetterne er allerede købt. Hun har hævet hele sin opsparring og pakket sin kuffert. Hun skal 14 dage til Venedig med Thomas. Se Venedig og dø. Hun har altid elsket den sang.

Skriv kommentar

Besvarelsen En bloddråbes bekendelser er publiceret 21/09-2010 20:49 af Arazi Black (Arazi) under skriveøvelsen Hemmeligheder.
Version 1 - 21/09-2010 20:49
Besvarelsen er på 438 ord og lix-tallet er 23.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

13 år siden
#1 Daniella Helvant (Eddie)
Hej Arazi.

En meget følelsesladet tekst hvor du fint får forklaret, hvorfor hun vælger at bevare sin hemmelighed. Min yndlingssekvens er den hvor blodet former sig som et hjerte. Ret godt.

På det sproglige område kan jeg se, at du har nogle problemer med hans/hendes/sin. Eks skal det være:
"Han ville kvæle hende med SIN medlidenhed"
og
"Gemmer tanken om det væk bagerst i SIT sind"
Jeg plejer at huske det (sådancirka) ud fra en regel om at det skal være SIN hvis det er set inde fra grundleddet, men jeg mener, at der findes et afsnit om reglen under Skrivetips herinde.

En gentagen stavefejl: Det hedder donOr.

Indholdet i teksten kan jeg til gengæld ikke finde fejl ved. Et øjeblik frygtede jeg, at det ville være en rigtig "pive-historie", altså: Se, hvor synd det er for hende, men det kommer du egentlig fint omkring med linjen "Hun hader at være offer."
Lige bagefter svinger hun så godt nok over i noget martyragtigt, men her må jeg jo nok indrømme, at jeg er totalt allergisk over for martyrer, så det er stærkt tænkeligt at jeg er den eneste der kan se det. I hvert fald blev jeg vældig glad igen, da jeg nåede de sidste to linjer. Heri ligger hendes ægte styrke, frem for den - måske - påtagede, hun viser ved at skåne Thomas for sandheden.

Mvh
Eddie
13 år siden
13 år siden
#2 Arazi Black (Arazi)
Kritikken er hermed opsuget... :)
Hans/hendes/sin - puuuhaa, aldrig mere....
Og jeg ved jo godt donor staves sådan.... Damn....
Ærgeligt hvor blind man kan stirrer sig ens egne tekster....

Vi har vel allesammen vores personlige allergier... ;)
Men tak fordi du gad.. :)
13 år siden