Western

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv tekst, der tager sit udgangspunkt i det vilde vesten. Altså en western, gerne med vaskeægte helt og led skurk, og hvad der nu ellers hører sig til. Brug gerne mange sanser i beskrivelsen. Der skal affyres mindst ét skud undervejs i historien. Du vælger selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Solen var ved at gå ned da jeg endelig fik øje på byen. Jeg havde redet i 3 dage, og støvet, der ikke kun hang i mit tøj, havde gjort mig tørstig. I Nelly’s saloon bad jeg om dagens ret og et stort krus øl, satte mig for mig selv og skyllede halsen. Stemningen var munter, godt anført at byens sherif, der underholdte med historier om de fanger, han i tidens løb havde fået hængt. Jeg kunne se i hans øjne, at han nød at beskrive seancerne ned til mindste detalje, ligesom han heller ikke lagde skjul på, at han nød at have magten. Han lo højt og larmende, da han fortalte hvordan de hængte gjorde i bukserne, efter at halsen var knækket.

- Dumme svin, tænkte jeg, og spiste det sidste på min tallerken. Jeg tømte mit glas, smed et par mønter på bordet og satte kursen mod hotellet. Der skulle gerne stå et kar klart med varmt vand og friske håndklæder, og forhåbentligt en behagelig seng at sove i.

Næste morgen vågnede jeg tidligt, solen skinnede og jeg var sikker på, at det nok skulle blive en pragtfuld dag. Da jeg kom ud af døren til hotellet, blev jeg overrasket over så mange mennesker, der befandt sig på gaden så tidligt. Jeg fulgte menneskestrømmen med blikket, og opdagede galgen for enden af vejen. – Aha, tænkte jeg, man kan godt lide hængninger i denne by. Måske ikke så sært med den sherif, der herskede.

Nelly’s saloon var stuvende fuld, og snakken gik lystigt om den kommende hængning. Fangen var tilsyneladende ikke kendt i byen, og man var spændt på at se ham. Præcis hvorfor han var fængslet var der mange historier om, og den ene mere vanvittig end den anden.

Fem minutter i otte var lokalet tømt for mennesker, de ville alle være sikker på ikke at gå glip af noget. Jeg betalte og gik ned i stalden for at finde min hest, der allerede var sadlet og utålmodigt stod og trippede.

Ude i solskinnet igen, kunne jeg høre sheriffen gøre sig populær på fangens bekostning. Det lod til at være et show han havde leveret før, og han havde da også alles opmærksomhed. Jeg holdt hesten an, greb min ene revolver og lagde an til skud – nu skulle han få, den lede sherif. Sigtet var perfekt, og kuglen havde den rette kurs. Lige før den ramte sit mål, huggede jeg sporerne i siden på hesten, og satte kurs mod galgen. Et par meter før jeg nåede frem, sænkede jeg farten, og gjorde det dermed muligt for ham at springe. Det runde korpus til trods, var han adræt og landede lige bag mig.

- Tak min tøs, jeg var sgu lige et øjeblik bange for, at du ikke var nået frem. Han trak i løkken, der stadig sad om hans hals, men nu ikke længere var bundet fast til galgen.

- Når jeg det ikke altid, far? Jeg smilede hele vejen ud af byen.

Skriv kommentar

Besvarelsen På visit i byen er publiceret 05/04-2011 15:29 af Janne Andersen (Porter) under skriveøvelsen Western.
Version 1 - 05/04-2011 15:29
Besvarelsen er på 499 ord og lix-tallet er 31.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

9 år siden
#1 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Ha-ha! Sjov og dobbeltoverraskende slutning, der giver dig de tre første stjerner. Når du ikke får flere, er det fordi din tekst er renset for sansebeskrivelser. Noget, der ellers var helt oplagt at lægge i øvelsen. Du beskriver et måltid, drømmen om varmt vand og en blød seng, men ingen sanseindtryk, ingen info til læseren om hvordan det føles, smages, høres eller lugtes - kun hvordan det ser ud. Jeg savner også noget show dont tell, der især i starten kunne peppe up. Men slutningen er altså sjov og god og løfter det hele klart op.
9 år siden
9 år siden
#2 Janne Andersen (Porter)
Tak Mikala :-)

Jeg hænger stjernene op og putter resten i værktøjskassen til næste gang.
9 år siden
9 år siden
#3 Carsten Breuning (carstenb)
Hej Porter,

Enig med mikala. Nu er det sådan at jeg faktisk er en god pistol skytte. Endda meget god. Ved 30 meter ligger min gruppering i en diameter på 5 cm. At skyde et reb over er næsten umulig. Det kræver at rebet er stramt og præcisionen er umenneskeligt. Jeg ved godt at det gøres tit i hollywood film - men det er ikke noget som kan gøres i den virkelige verden (da slet ikke siddene på en hesteryg!).

Historien er underholdene - og så bekymre vi os ikke om umulige ting deri.
9 år siden
9 år siden
#4 a.k.a Højriis
Hej Porter.

Rigtig god historie, elsker overraskelsen i slutningen! Jeg var sikker på at det var cheriffen hun ville skyde!.
Der er lidt for mange kommaer hist og her, men ellers er den rigtig velskrevet! Jeg er enig med Mikala hvad angår sansebeskrivelserne, og du får også tre store stjerner fra mig :)
9 år siden
9 år siden
#5 Janne Andersen (Porter)
Hej carstenb.

Tak for din kommentar, og jeg indrømmer ikke at have hverken forstand eller undersøgt om skuddet var muligt. Jeg valgte simpelthen forfatterfrihed frem for fakta i et forsøg på at skabe min heltinde. Men du minder mig da om, at være meget mere bevidst om valget. Tak :-)

Hej a.k.a. Højriis.

Juhuuu, det var lige præcis min pointe mht skud og offer! :-) Jeg trimmer lige for kommaer fremover, takker for roser og stjerner og husker lige på sanserne næste gang.
9 år siden
9 år siden
#6 carped15
Hej Porter.

Fremragende plot og afslutning. Jeg stiller mig i kø bagved Mikala, Carstenb og Højriis vedrørende "show it dont tell it". Specielt den første halvdel af historien fangede mig ikke rigtigt. Din afslutning var dog så god at jeg læste den igennem igen med det samme, men det er vel ikke meningen.

Keep up the good work
9 år siden
9 år siden
#7 Janne Andersen (Porter)
Hej Carped15.

Tak for roserne, jeg må se at få fyret op under historierne fra start fremover.... :-)
9 år siden