Western

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv tekst, der tager sit udgangspunkt i det vilde vesten. Altså en western, gerne med vaskeægte helt og led skurk, og hvad der nu ellers hører sig til. Brug gerne mange sanser i beskrivelsen. Der skal affyres mindst ét skud undervejs i historien. Du vælger selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Jeg hoppede op på min brune hest, og red så hurtigt væk derfra som muligt, mine hænder der holdte om tøjlerne var som badet i blod. Der var intet jeg kunne have gjort anderledes, men alligevel fortryder jeg at jeg ikke gjorde mere. Det hele stod klart for mit indre blik, alt for klart.
Døren sprang op, og i et højt, frygtindgydende skrig kom en letpåklædt kvinde løbende ud.
Kvinden var Dixie, barens underholdning.
Hun var smuk, så smuk som kun supermodeller kan være, hendes øjne skinnede mere end solen og hendes latter fik ethvert hjerte til at bløde.
De små tårer trillede langsomt ned af hendes rosenrøde kinder, hendes blik sagde at der ville ske noget, noget der ikke var godt. Tre sekunder min tanke var tænkt til ende lød der skud, ikke bare ét men fire høje skud. Joel trådte ud i dørkarmen, løftede revolveren over hoved og skød sejrende op i luften.
Vi vidste alle hvad der var sket, Max var død, vores helt var forsvundet.
Et buldrende raseri varmede mig op indefra, jeg tømte hurtigt resten af min fadøl.
Nu skulle den bandit betale. Jeg greb min revolver der var gemt under den hvide kittel og skød.
Jeg tænkte ikke før bagefter, havde jeg ramt eller ej, hvis ikke, var mit liv allerede forbi.
Jeg åbnede øjnene igen, efter at have holdt dem lukket i frygt fra smerten når kuglen ville gå igennem mig.
Jeg havde ramt, et sikkert skud, placeret i midten af panden hvor blodet nu fossede ud, et smil spillede på mine læber. Jeg var stolt af mig selv, jeg vidste ikke på det tidspunkt at den stolthed snart ville overskygges af skam og selvhad.
Efter en klapsavle, en masse klap på skuldrene og nogle få kontanter, styrede jeg mod værelset hvor jeg vidste Max lå. Jeg havde min medicin taske med mig til nødstilfælde, som dette var.
Inde i det lille rum, lå en mand på maven. Det røde blod lå som en pøl omkring ham og hans tøj var gennemblødt.
Jeg gjorde hvad jeg kunne, skar og syede sammen igen, klemte og pressede, fjernede og tilføjede,
men lige meget hjalp det. Jeg var den bedste doktor i omegn og alligevel kunne jeg ikke ordne simple skudhuller i helten Max. Han var væk, gled ud af mine hænder. Der var intet jeg kunne gøre.
Jeg kom ud i baren hvor folk stod spændt og ventede på min bedømmelse. Jeg stod i dørkarmen, kiggede ned og rystede en stille gang på hovedet før jeg gik med hastige skridt ned af den korte trappe og ud.
Jeg skulle ud, væk, og det skulle være nu. Jeg hoppede op på min brune hest, og red så hurtigt væk derfra som muligt, mine hænder der holdte om tøjlerne var som badet i blod. Rystede stille på hovedet og hviskede stille for mig selv, ”jeg gjorde hvad jeg kunne”.

Skriv kommentar

Besvarelsen Doktoren sejre & fejler er publiceret 14/04-2011 21:36 af Klovnefisken under skriveøvelsen Western.
Version 1 - 14/04-2011 21:36
Besvarelsen er på 482 ord og lix-tallet er 30.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

9 år siden
#1 carped15
Hej klovnefisk.

I betragtning af at du kun er 15 år, så synes jeg sgu, du gør det meget godt. En læge der slår ihjel og forsøger at redde liv, kan der sagtens spindes en god historie op på. Du skriver et fint sprog, dog skal du gennemlæse dine tekster en gang mere, inden du smider dem op til kritiske kommentarer. En del steder forsvinder meningen ud af en sætning, enten fordi du har glemt et ord, eller fordi din ordstilling er lidt skæv.
Hvis du vil have et godt råd, så knyt en sætning eller to til dine personer der giver læseren et billede af, hvem de er. Eksempelvis kan du give Joel nogle skæve brune tænder og frydefulde øjne. Derved kan læseren bedre forestille sig hvor usympatisk han ser ud.
Der er et begreb du kommer til at høre ofte. Det er "show it dont tell it". Betydningen er at du istedet for at fortælle at Dixie er smuk som en supermodel, skal beskrive hende så læseren forestiller sig en pige, der er smuk som en fotomodel. Det samme gælder dine personers følelser, som kan beskrives med sanserne istedet for tomme ord. Hvis din hovedperson er rasende, så beskriv følelsen af at være rasende, uden at skrive han er rasende. Meget mere effektivt.

Men, du har gjort et godt stykke arbejde, og skal nok få vredet nogle gode historier ud af dine computer senere hen...

Good luck.
9 år siden
9 år siden
#2 Charlotte Dinge
Historien er god nok, men du skal stramme lidt op på dine sætninger. Du bør også gøre det mere klart for læseren, hvem du taler om. Man bliver sat lidt af en gang imellem. Held og lykke med dine skriverier. Charlotte
9 år siden