De 4 årstider

Opgavebeskrivelse

Skriv en lille fiktiv tekst som foregår på en ganske bestemt årstid - forår, sommer, efterår eller vinter. Du vælger selv hvilken, men du må ikke afsløre årstiden i historien. Vis det i stedet, gerne ved brug af "show, don't tell". Historien skal skrives i nutid og gerne have et strejf af mystik.

Den hamrer ind ad vinduet og minder ham øjeblikkeligt om hans manglende evne til at fuldføre ting. Med hånden skyggende for lyset sætter han sig forvirret op. Ved siden af vinduet står den aflange pakke med de persienner hun valgte. Dem fik de aldrig sat op. Der er støv på nu. Som så meget andet, tænker han mens han gnider sine bare fødder mod hinanden for at få varmen. Stuen er fyldt med affaldet fra dagen før, og alligevel virker den uendelig tom. Der er en klam lugt af ølsjatter, der får ham til at føle sig gammel. En plet på gulvet ligner opkast, og han kan ikke mindes dens oprindelse. Han sætter sig op i sofaen, og tankerne overfalder ham, som en ond drøm. Noget i ham er tæt på, at kalde efter hende, men han ved hun ikke er der.
Han rejser sig og stirrer ud i haven, lige som en mørk sky passerer solen. Haven er prydet af et uoverskueligt antal øldåser og ølflasker, et par vinflasker og en halvtom flaske vodka. Engangsgrill har brændt et stort firkantet mærke i plænen, og der er indtørret ketchup og madrester på de olivengrønne ovale tallerkener, hun insisterede på, at de absolut skulle anskaffe sig. Der har aldrig været plads til dem i skabet. Midt på græsset ligger den knækkede hvide havestol og på stolen ved siden af hænger hendes tørklæde. Det blå hun er så glad for. Han vil vende sig fra vinduet, men i det samme afbryder blæsten ham og sender tørklædet dansende mod hækken. Uden at tænke over det, befinder han sig pludselig i en vild jagt mod det undslupne tørklæde. Kroppen føles fjern og udenfor hans kontrol. Hans højre storetå smadrer ubarmhjertigt ind i den massive stenbund der pryder parasollen, og han styrter kluntet og tungt ned i fliserne. Hovedet skriger mens han lidt groggy ser det elegante tørklæde glide ud af hans have. Han vender ansigtet mod himlen, i samme øjeblik som den første tunge dråbe smadrer mod hans pande. Så er himlen sort og tykke dråber vælter ned over hans krop. Han lukker øjnene igen.

Skriv kommentar

Besvarelsen Dagen derpå er publiceret 24/04-2011 17:14 af F Mo under skriveøvelsen De 4 årstider.
Version 1 - 24/04-2011 17:14
Besvarelsen er på 351 ord og lix-tallet er 33.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

13 år siden
#1 Eli Adelholm (Hypervorean)
En interessant lille besvarelse. Jeg synes, dine beskrivelser af rodet og hovedpersons 'efterladthed' er rigtig effektfulde. Jeg blev bidt af det. Og slutningen sætter virkelig prikken over i'et.

Jeg må dog indrømme, at jeg ikke helt forstår den første linje.. Og jeg synes måske ikke, at du gør det helt klart, hvilken årstid det er, du beskriver.

Men historien er god. Og jeg kan godt lide det mystiske strejf, du får kastet over den.

/Eli
13 år siden