De 4 årstider

Opgavebeskrivelse

Skriv en lille fiktiv tekst som foregår på en ganske bestemt årstid - forår, sommer, efterår eller vinter. Du vælger selv hvilken, men du må ikke afsløre årstiden i historien. Vis det i stedet, gerne ved brug af "show, don't tell". Historien skal skrives i nutid og gerne have et strejf af mystik.

Alex kigger sig utålmodigt om. Hvor bliver hun af? Hans sorte hue er allerede dækket af et hvidt slør. Han stamper i jorden, så sneen bliver helt hård. Den kolde vind går lige gennem i hans tykke dynejakke. Det er koldt. Han står og bander arrigt. Sandheden er gået op for ham, men han vil ikke indse det. Brændt af. Han smager på de bitre ord. Han ved det, og alligevel står han og venter på hende. I femten graders kulde. Idiotisk. Han kigger på sit armbåndsur. 20.30. En time for sent. Han overvejer at gå hjem. Hjem i sin varme stue. Han tænker sig om en ekstra gang. ¨Da han er på vej væk bliver han ramt. Lige i nakken. En kold og våd snebold. Han tørrer arrigt sneen væk med vanten og vender sig om. Da står hun. I sit eget personlige mirakel. Det sorte hår glitrer smukt i skæret fra lygtepælen. Hun smiler til ham. ”Ville du gå uden mig?” Hans vrede fordufter og han smiler tilbage. ”Nej.” Han tager hendes vantebeklædte hånd og trækker hende ind til sig. ”Jeg kommer for sent.” Hvisker hun undskyldende men legende. ”Ja.” Ordet kommer uden betydning. Det er lige meget for ham. Hun er der nu, hun er ventetiden værd. Hun vrider sig løs. Og bukker sig ned. ”Nej, du kan tro nej.” Han løfter hånden med et smil og ser hende i øjnene. Hun fyre en våd snebold lige i ansigtet på ham. Han tørrer ansigtet og spytter sneen ud af munden. ”Nåh…” Truer han og som et lyn har han fyret en i nakken på hende. Med hvin kaster hun endnu en mod ham, men rammer forbi. Sneboldkampen er i gang. Efter et stykke tid løfter Alex dine arme. ”Jeg overgiver mig.” Smiler han. Hun smiler stolt og sjaskvåde nærmer de sig hinanden. Han stikker hånden i lommen med et smil og siger alvorligt. ”Zita, jeg har en gave til dig.” Hun smiler afventende. Han trækker hende tæt ind til sig. Hans blå øjne finder hendes. Han tager hendes hånd. ”Skat.” Siger han. ”Skat, vil du gifte dig med mig?” Han hiver en lille sort æske frem og tager en sølvring frem. Hun nikker. Bøjer sig frem og kysser ham. ”Se det var værd at vente på.” Mumler han, og hun nikker. ”Se det var ventetiden værd.”

Skriv kommentar

Besvarelsen Ventetiden værd er publiceret 02/06-2011 15:17 af Lille Frikke under skriveøvelsen De 4 årstider.
Version 1 - 02/06-2011 15:17
Besvarelsen er på 391 ord og lix-tallet er 16.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

13 år siden
#1 Angelie Andersen (Angelie)
Meget sød lille historie. Årstiden er godt nok meget åbenlys, men den er så heller ikke hovedperson for handlingen. Jeg kan godt lide den måde du beskriver hans humør med korte sætninger i første del af teksten. Det giver en god rytme. Måske var det med vilje, men det generede mig en lille smule med gentagelserne i slutningen. Især frem og frem igen. Ellers en ganske fin romantisk fortælling.
- Angelie
13 år siden