Hemmeligheder

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv historie om en person som holder på en hemmelighed - fx værende sorg, had, glæde eller forelskelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Du skal så vidt muligt prøve at benytte dig at teknikken "show, don't tell" - "sig det ikke, vis det". Teknikken går i sin enkelthed ud på at give læseren en oplevelse af historien gennem en persons gøren og laden, handlinger, kropssprog, ord, dialog, tanker, sanser og følelser - i modsætning til forfatterens egne redegørelser, beskrivelser og opsummeringer. Dog er det vigtigt at benytte teknikken med omtanke, netop fordi det er relativt tidskrævende at skulle vise i stedet for at fortælle.

Solen er så småt stået op og har begyndt sin daglige rejse over himmelen. Jeg ser dig igen i solens skær, det lys jeg bedst kan lide at se dig i, det lys jeg stort set altid ser dig i. Vi bor ikke langt fra hinanden. Det er nok derfor vores rute altid ender med at blive den samme, det er efterhånden blevet en slags rutine for mig. En rutine der nu sidder så dybt i mig, at mit hjerte bliver grebet af panik hvis jeg ikke ser dig. Hvor er du? Hvem er du sammen med? Er du i fare? Men det har du til min lettelse aldrig været, min angst har altid været unødvendig, den har altid latterliggjort mig. Hvorfor får jeg det sådan når jeg pludselig ikke ser dig? Jeg kender jo ikke dit navn og vi har aldrig talt sammen. Men jeg prøvede faktisk engang at sige noget til dig, vidste du det? Sikkert ikke, for du ser mig aldrig. Men den dag forsvandt mit mod som dug fra solen da en af dine veninder løb hen til dig så i kunne følges. Det gjorde alligevel ikke så meget, du lyste op i et smil da du så hende, jeg kan godt lide dit smil.

I flere år har jeg gået bag dig, altid gået bag dig, men du har aldrig vendt dig om og set på mig. Men det gør ikke noget, jeg nyder at gå bag dig, bare at kunne stjæle blikke af dig og nyde dig i stilhed. Dag efter dag ser jeg dig, ser din udvikling. Brænder solen pludselig mere? Jeg har altid ønsket at turen til vores bestemmelsessted var længere, men jeg bliver altid vækket af sandheden, som var jeg lige vågnet fra en fantastisk drøm jeg gerne ville drømme noget længere. Der er i realiteten ikke særlig langt fra vores rutes start til dens slut. Og her skal vores veje skilles, for vi går ikke i samme klasse. Jeg stjæler et sidste blik af dig inden jeg møder mine venner ved skoleindgangen.

Jeg opdager ikke at du netop påbegynder en vigtig del af din daglige rutine, det opdager jeg aldrig. Inden du går ind på skolen ser du dig over skulderen, du ser på mig. Dine kinder blusser op som solnedgangen og du føler med et sødt lille smil at solen pludselig brænder mere. Hvis jeg så dette ville jeg nok besvime af glæde, men jeg ser det ikke, det gør jeg aldrig. Og hver morgen sukker du lidt sørgmodigt over min uvidenhed og din egen mangel på mod, efter du har stjålet et sidste blik af mig. Det viser sig at du har en hemmelighed, ligesom jeg.

Skriv kommentar

Besvarelsen Vær sød at se mig er publiceret 09/09-2011 00:42 af Petronella under skriveøvelsen Hemmeligheder.
Version 1 - 09/09-2011 00:42
Besvarelsen er på 448 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

12 år siden
#1 Michael Church (Michael Kirkegaard)
Hej Petronella

Ja, interessant...
Følte mig underholdt i det meste af tiden og kæmpende hårdt i noget af tiden for at lade være med at springe linier over...
I lang tid fortæller du om alle aspekter af denne piges usikkerhed, men stærke betagelse af en dreng fra en anden klasse. Kan godt forstå hvor du vil hen, men kunne ønske mig at du kortede det hele lidt.

Jeg opdager ikke at du netop påbegynder en vigtig del af din daglige rutine, det opdager jeg aldrig. Den generer mig, for den forvirrer mig. Udelad den og se om ikke den holder bedre uden...

Sidste hug..
Savner pauser i information, et afsnit her og der, gør næsten aldrig skade.
Tænker på om din stil i virkeligheden ikke egner sig til digt, istedet for denne kortprosa.

Historien er god og vedkommende for mange unge mennesker. Du skriver med god indsigt.

Glæder mig til mere!

Michael
12 år siden
12 år siden
#2 Lau Wind
Kigger kun på indhold, da det giver et forbandet godt tidsbillede, og ikke kun mind'et på unge mennesker, men på den generelle ensomhed, der findes i samfundet.

Helt frem til du skriver klasse, er billedet (historien) tid- og stedløs og det nød jeg faktisk, for så var den heller ikke aldersbestemt, lidt ærgeligt det smutter i sidste del af historien, men hvis dette ikke var din intension, ville du heller ikke have tænkt over det, da du skrev det....

Indsigtsmæssigt er historien stærk nok til at den kunne være oplevet af forfatteren......

Tak for en god historie

Lau
12 år siden