Western

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv tekst, der tager sit udgangspunkt i det vilde vesten. Altså en western, gerne med vaskeægte helt og led skurk, og hvad der nu ellers hører sig til. Brug gerne mange sanser i beskrivelsen. Der skal affyres mindst ét skud undervejs i historien. Du vælger selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

"Bedstefar, bedstefar vil du ikke nok fortælle en historie?" Jeg kigge på de store hunde øjne, som Elnio lavede og havde ikke længere noget valg. "Okay da. Så en kort historie." Det overrasker mig stadigt, at han gider lytte til sådan et gammelt fjols som mig. "Nå lad mig se... Hmmm...Ja nu har jeg det. Det var en mørk og stormfuld aften. Vejret havde været dårligt det meste af ugen, og nu træk det virklig op. Skyggekappen listede ind i den nærmeste bar den lille by, Clodgate, som han netop var ankommet til, fordi han viste, at det ikke var et vejr ret mange slap levende fra at trodse." Jeg så på Elnio, der sad helt musestille for mine fødder foran ildstedet.
"Skyggekappen smed sin kappe, og satte sig ved det nærmeste ledige bord. det stod langt inde, efter som det næsten var byens eneste saloon. Han bestilte et krus øl og satte sig til at vende. lidt efter kom en pige i lårkort kjole og høje hæle, hen i mod Skyggekappen med et kros Øl. Men hun nåede ikke halvvejs, før en fyr grab fat i hende og hun tabte ølkroset. Skyggekappen kunne finde sig i meget, men ikke i nogen spildte hans øl. Han gik direkte over tid pigen der stadig blev holdt i et alt for hårdt grab. 'Var det min øl?' spurgte han. Pigen, der nu kæmpede med smertens tåre, nikkede svagt.
Skyggekappen vente sig mod manden der havde fat i pigen, og sendte ham i gulvet med et slag. Pigen gav et lille forskrækket skrig fra sig, men sagde ikke andet. Nogle folk vente sig og gik hen mod Skyggekappen. 'Er du ude på ballade?' Spurgte en af mændene. Skyggekappen så ham lidt an. 'Hvis det er nødvendigt for at få en øl der ikke bliver smidt på gulvet.' Sagde Skyggekappen roligt. Manden følte sig åbenbart provokeret, for han tog tre langsomme skridt hen mod Skyggekappen. Manden trak sin pistol og pegede på Skyggekappen. Men før Manden nåede andet, afbrød Skyggekappen ham. 'Vent lidt,' sagde han, 'Hvad hedder du?' Manden så forvirret på Skyggekappen. 'Øh...Richard McLanney. Hvorfor?' Spurgte manden. 'Ikke af nogen særlig grund. Jeg skyder bare ikke en mand, jeg ikke kender navnet på, det er alt.' Svarede Skyggekappen roligt. Da det gik op for manden hvad Skyggekappen lige havde sagt hævede manden igen sin pistol, men det var ham der før han fik skudt lå død på gulvet. folk omkring havde ikke set hvor skuddet kom fra og gik i totterne på hinanden, alt imens Skyggekappen roligt tog sin kappe og gik."
Sådan afsluttede jeg historien, denne gang."Mere bedstefar, mere." Elnio lød indtrængende, og jeg havde sikkert også fortalt mere, hvis hans mor ikke var kommet og afbrudt det. Tja.. en dag vil jeg nok ende historien som den skal. Nemlig med at Skyggekappen tager pigen med sig, og at Skyggekappen faktisk er en yngre udgave af mig selv. Men det må vende, for nu er jeg ærligtalt træt.

Skriv kommentar

Besvarelsen Skyggekappens erindring er publiceret 12/06-2012 20:16 af Ina Duelund Andersen (Tiger-ina) under skriveøvelsen Western.
Version 1 - 12/06-2012 20:16
Besvarelsen er på 499 ord og lix-tallet er 24.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

8 år siden
#1 Ina Duelund Andersen (Tiger-ina)
Sådan en irriterende ord begrænsning!!! Havde skrevet en fin historie, men den var 172 ord for lang sådan noget lort!
Nå jeg fik da kortet den af.
:-(
Ina (Tiger-ina)
8 år siden
8 år siden
#2 Trabjerg
Haha.. Men ordbegrænsningen er jo netop en del af øvelsen. :)
Jeg synes du har nogle rigtigt fine ordvendinger.. god humor og sød historie.. Men hvorfor hedder han "skyggekappen"?
Jeg mangler lidt bedre afgrænsning mellem jeg-fortællingen og historien om Skyggekappen. Jeg ved godt at anførelsestegnene viser hvor han fortæller, men man snubler alligevel lidt over den indskudte sætning, hvor bedstefaren betragter sit barnebarn i starten af historien.
Vær opmærksom på stavefejl. Hvis du er i tvivl så slå ordet op. Evt. i google... ("nu træk det virklig op" skulle være "nu trak det virkelig op" - kros staves krus - vende staves vente - grab staves greb...) Stavefejl/slåfejl er med til at gøre læsningen mindre glidende. Så det er ret vigtigt. :) Men grundlæggende synes jeg virkelig du har sans for den gribende fortælling. :)
8 år siden
8 år siden
#3 Ina Duelund Andersen (Tiger-ina)
Ja jeg indrømmer gerne at stavning ikke er det jeg er bedst til :-( men tak for rettelserne, så kan det jo være at jeg ikke gør det igen. Hvem ved?
8 år siden
8 år siden
#4 Ina Duelund Andersen (Tiger-ina)
Han hedder forresten skyggekappen fordi han altid har sort kappe på og forsvinder i mørket lige efter at han har udført sit beskidte arbejde, som lejemorder.
8 år siden
8 år siden
#5 Amandusen
Hejsa Ina!

Jeg synes at det var en rigtig god historie! jeg blev virkelig fanget, og det at du slutter med at fortælle hvem bedstefaren virkelig er, gør at det virker som en cliffhanger, har ihvertfald lyst til at høre mere om skyggekappen alias bedstefar og om den pige dér! :D
8 år siden