Lægens venteværelse

Opgavebeskrivelse

Beskriv en situation i lægens venteværelse, hvor der er andre end dig der venter på at blive ekspederet. Typen af læge er helt underordnet, men brug gerne fantasien. Læg særlig vægt på spændingen, nervøsiteten eller frygten for det der skal komme ved et besøg hos lægen. Beskriv de tilstedeværende personer. Skriv teksten i jeg-form.

Stakåndet sætter jeg mig i venteværelset. Sekretæren havde heldigvis ikke sagt noget, andet end at hun skulle bruge mit sygesikringskort. Hvilket ikke krævede andet svar end at give hende det.
Det er ikke sådan at veje alt for meget, og så skulle gå fem etager op til lægen.
Stolen er for lille til at jeg kan læne mig tilbage, så må sidde yderst på den og håbe at den kan holde. Det dunker ikke så meget i mit ben lige nu. Men jeg kan dårligt støtte på det, så det er ubehageligt at sidde yderst på stolen og være nødt til at støtte på benene.
Scanningen i sidste uge gik godt. Lægen mente ikke der var noget galt, men der havde været et eller andet, som han lige skulle undersøge nærmere.

Ind ad døren kommer der en ung kvinde, klædt i mærketøj og med flot lagt makeup, og en Luis Vuitton taske over armen. Men hendes øjne er nervøse. Hun kigger rundt i venteværelset og virker ubeslutsom og tøvende. Endelig sætter hun sig på en stol.
Jeg kigger igen op på spindelvævet i loftet. Det hænger der bare. Hvor er edderkoppen blevet af?
Kvinden kan ikke holde sig i ro. Hun rejser sig op og går hen imod døren. Henne ved døren stopper hun.
Hun bevæger sig ikke. Hun står der bare. Kigger på døren. Tasken holder hun stadig i hånden.
Der er helt stille i venteværelset. Havde det været en western var der rullet mindst en vindheks igennem værelset.
I det hun vender sig om, ser hun på mig med tomme øjne. Det føles som om temperaturen i venteværelset pludselig er faldet. Hun sætter sig tilbage på stolen og stirre tomt ud i luften.

Stilheden i venteværelset bliver brudt da lægen kommer ind og siger "Sofie Nielsen."

Kvinden, som åbenbart hedder Sofie, rejser sig og går med lægen. Jeg kigger efter hende. Helt mekanisk går hun efter lægen ud af venteværelset.
Stakkels kvinde. Burde jeg have sagt noget opmuntrende til hende?

Skriv kommentar

Besvarelsen Den unge kvinde er publiceret 06/04-2013 18:34 af banbandk under skriveøvelsen Lægens venteværelse.
Version 1 - 06/04-2013 18:34
Besvarelsen er på 332 ord og lix-tallet er 23.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

5 år siden
#1 Kristian Andersen (Den_Friske)
En godt skrevet og underholdende tekst, hvis sprog er meget flydende og let at læse. Synes gør et godt job med at beskrive hvad der sker i venteværelset og male et billed af hvorfor hun er der. Venlig hilsen Kristian.
5 år siden