Ja mig skal du fandme ikke næse-ejakulere udover

Lægens venteværelse

Opgavebeskrivelse

Beskriv en situation i lægens venteværelse, hvor der er andre end dig der venter på at blive ekspederet. Typen af læge er helt underordnet, men brug gerne fantasien. Læg særlig vægt på spændingen, nervøsiteten eller frygten for det der skal komme ved et besøg hos lægen. Beskriv de tilstedeværende personer. Skriv teksten i jeg-form.

"Ah ah a achuu" Lød det sprøjtende og øredøvende fra manden til venstre for mig.
"Ja mig skal du fandme ikke næse-ejakulere udover, dit klamme svin" tænkte jeg arrigt, mens jeg så på ham med væmmelse. Det lagde han ikke mærke til, han var i fuld gang med at undersøge sit tøj for eventuelle safter eller andet slim, der skulle have ramt ved siden af målet - som i dette tilfælde måtte være bordet og diverse ugeblade. Havde han et særligt anstrengt forhold til ude og hjemme, eller var det prins Henrik, som også denne uge prydede forsiden med sin levemands facon og rødvinspatter?

Det var min tur til at komme ind næste gang. Vi sad 5 mennesker i venteværelset med de nikotingule vægge og de usmagelige kubistiske malerier, der alle udsprang fra farven: lorte bruns nuancer. Interiøret var et lige så usmageligt levn fra 70'erne - Den indelukkede luft kunne sagtens mistænkes for ikke at have forladt de fire nikotingule vægge i lige så lang tid. Selv persiennerne var rullet ned for samtlige vinduer, hvilket kastede et gult og døsigt skær ind over gulvet og lægesekræteren og samtidig afslørede alle støvpartikler i venteværelset. Stedet var sgu da lige så sygt som dets gæster man!

Jeg har boet i byen i 4 år,, men har heldigvis aldrig haft brug for at komme her før nu. Tandlægen har jeg derimod besøgt et par gange. Der er altid så rent og sterilt...Og hvidt!

Hvorfor er de andre her mon? Manden med potensnæsen har aller højest influenza, Big deal, gå hjem i seng dit skvat og rejs dig om en uge. Overfor sidder der en tyk dame, hvis ankel formentlig har knækket sammen under hende for fjerde gang, alligevel kommer hun for at få lidt opmærksomhed og taletid, hendes mand sidder nok i lænestolen derhjemme og har ikke kunne tilbyde noget af ovenstående de sidste mange år. Ved siden af den tykke dame, sidder der en mor med sit barn, som formentlig har fået en eller anden allergisk reaktion, at dømme ud fra den konstante kløen. Smør ham dog ind i noget creme og så afsted med ham i skole igen. Folk er ynkelige!

For enden af venteværelset går døren op. Lægen kommer ud med en protokol i den ene hånd, mens han ser opgivende mod husets gæster.

"Nå, hr. Poulsen, kommer du ind? Lad os se hvad det er den her gang."

Skriv kommentar

Besvarelsen Ja mig skal du fandme ikke næse-ejakulere udover er publiceret 07/04-2013 19:13 af Kahnymood under skriveøvelsen Lægens venteværelse.
Version 1 - 07/04-2013 19:13
Besvarelsen er på 402 ord og lix-tallet er 32.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

7 år siden
#1 Sanne Schlægelberger Hansen (Sanne82)
Med sådan en titel måtte jeg læse den :)
En sjov lille tekst på en lidt trist måde. for han er dog et stakkels menneske, ham den negative hovedperson.
Synes ellers du får en god humor ind over det ynkelige venteværelse :)

Sanne
7 år siden
7 år siden
#2 David Laumann Hansen (drencrom)
Egentlig synes jeg ideen er god nok, men synes man mangler at få mere at vide om denne meget negative og usympatiske hovedperson. For da jeg sad og læste det, så synes jeg bare han skulle stoppe nu.Du behøver ikke at skrive hvorfor han er sådan, men du kunne komme med små hentydninger. Desuden har jeg svært ved at se hvor du vil hen med denne lille historie. Ja han er fordomsfuld og har en kommentar til alt omkring ham. Det er der mange der har og sådan er det, men der ofte en eller flere grunde. Som sagt synes jeg at idéen er god, men det er for unuanceret til min smag.
7 år siden
4 år siden
#3 Marianne Maria Marie Toft
Hej Kahnymood

Din tekst rammer følelsen af andre folks bakterier og modviljen til at gå til lægen rigtig fint. Fin indragelse af hvordan venteværelset ser ud. Du har en god scenerisk måde at skrive på, så man får rigtig en følelse af, at kunne være der selv.

Jeg ønsker at du i fremtiden tænker over hvilken tid du har valgt at skrive teksten i. I starten fortælles der i datid, f.eks.""Ja mig skal du fandme ikke næse-ejakulere udover, dit klamme svin" tænkte jeg arrigt, mens jeg så på ham med væmmelse. Det lagde han ikke mærke til, han var i fuld gang med at undersøge sit tøj for eventuelle safter eller andet slim, der skulle have ramt ved siden af målet - som i dette tilfælde måtte være bordet og diverse ugeblade." - Tænkte, lagde, have ramt, og måtte er alle verber i datid og dermed noget der ikke sker lige nu, hvor du i "anden" halvdel af teksten skriver i nutid f.eks. "Overfor sidder der en tyk dame" og "alligevel kommer hun for at få lidt opmærksomhed" hvor sidder og kommer er verber skrevet i nutid og altså er ting der sker lige nu og her. For mig skal en tekst kongruer altså passe sammen i tid, ved mindre der meget specifikt er vist at vi har med at flashback/forward at gøre.

Jeg undrer mig også over hvorfor du mon skriver; "har heldigvis aldrig haft brug for at komme her før nu.", som i at han aldrig har været der før og så når doktoren indkalder ham "Lad os se hvad det er den her gang" virker det som om at Hr. Poulsen har været der flere gange.

På trods af mine måske lidt kritiserende kommentarer, opfordrer jeg dig til at blive ved med at skrive og syntes din måde at skrive i detaljer på er super fin.

Venligst - Marianne
4 år siden