Stærke følelser

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvori en person beskriver en stærk følelse, gerne ved hjælp af metaforer. Hvordan føles det at være jaloux, være lykkeligt forelsket eller måske skulle træffe en svær beslutning? Brug fantasien. Teksten skal indeholde en beskrivelse af hvordan følelsen opleves fysiologisk - hjertebanken, gåsehud, kulderystelser m.v. Teksten skal ligeledes vise, hvad følelsen afholder personen fra, eller måske driver ham/hende til at gøre. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Inden 12 uger kan de dræbe med et snit, inden 9 uger kan de dræbe med en pille. Hvor mange uger går der før du kan smile?
Du er ikke en du, kun en den eller en det, du kan ikke høre mig, du kan ikke le, du er en kejtet klump af væske og kød, og det giver ikke mening at tale om din død, når du ikke er blevet født. Jeg er i live, jeg har et liv, giv mig lov til at leve! Lad mig opleve, udleve, gennemleve livet! Jeg vil ud, (vil du ud?), jeg vil mærke, (kan du mærke?) jeg vil se hele verden, om det så betyder at jeg holder dig fra den.
Banker der to hjerter inden i mig? Og hvis det ene nu standser, vil det andet da stadig have noget at banke for? Smiler du når jeg smiler? Gud gør du ej, for du har ikke engang et ansigt. Jeg har et ansigt, og det er fuldt af fregner og bekymring. Fregnerne har altid været der, men bekymringen er ny, og de er begyndt at kommentere det. Mon du ville få fregner, hvis du nogensinde mødte solens stråler?
Klaverets melankoli fylder stuen. Jeg ligger udstrakt på gulvet og lader varmen fra den glødende brændeovn strømme igennem mig. Hvem jeg er og hvad jeg var og hvad jeg vil blive, det vil altid være farvet af alt det du ikke er og ikke var og aldrig vil blive. Jeg kan ikke være i min egen krop længere, jeg er rastløs og modløs, så jeg løber, jeg flygter fra dig, og du er forældreløs og forsvarsløs, for du er kun to cm^2 og du har ikke en chance.
Nu.
Tiden står stille her hvor eksistentielle tanker gror i høje ranker, her venter jeg på hvad der vanker. Jeg sover under store glødepærer til jeg vågner og alting tåger, jeg fryser og jeg ved at det er slut.
Farvel mit foster, det er forbi, og jeg vandt. Mit ønske, min tørst, min stemme var størst, så min ret kom først. Og jeg ved jo ikke hvad du ville ønske jeg havde gjort, for du var den eneste, der aldrig blev spurgt.

Skriv kommentar

Besvarelsen Foster er publiceret 27/10-2013 21:58 af Eiramia under skriveøvelsen Stærke følelser.
Version 1 - 27/10-2013 21:58
Besvarelsen er på 367 ord og lix-tallet er 23.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 N Munjas
Hej Eiramia

Fin beskrivelse af kampen mellem en kvinde og hendes tanker om sit ufødte barn. Egoisme og komplet forvirring. Det eneste jeg studsede lidt over, var din pludselige brug af rim?

Mvh. N.
10 år siden
10 år siden
#2 Eiramia
Tak for kommentaren. Det er sjovt at du nævner brugen af rim, for det er et resultat af at jeg tit skaber mine tekster i situationer hvor jeg ikke skriver, og jeg tænker derfor mere eller mindre ubevidst i rim simpelthen for at kunne huske min tekst:) men jeg kan godt se at det egentlig virker underligt i prosa som dette!
10 år siden
5 år siden
#3 Derfor
Frapperende dag hvor det er umuligt at tage en beslutning. Gå til hvile og formere pagt. Uden overraskelser slår jeg tiden ihjel med et par sladrespalter. Som bagland henfalder yder punkt

Der Himmelfalden(..) til mål alter.

Treogtyvende september 2007...det samme en gang til.

Bortset fra uformelt afstande. Sidder jeg i en utvungent højlydte. Innovationen kan jeg ikke finde. Er det som nyskabende. Gemmer jeg mig nok for meget i enrum til uforpligtende onani. Etableringskontoen er snævret ind til afmagringens syndebuk. Uforbedringer er ingen gåde. Men at opstå tidsspilde. Er her intet at gøre. Styrt bagover og lad fokus stå til. Innovations(..) tilstand og kræver træk i slipper metoder. Kategorisk kvæler jeg sikkerhedens forcer. Optimal træning styrker min henfaldne pegefinger. For tidens ræs. Mod de høje toner. Kalder jeg kærtegnene (..).

tak for dine stærke følelser...her er mine hvisser...såfremt...
opleve, udleve, gennemleve livet! Jeg vil ud, (vil du ud?), jeg vil mærke, (kan du mærke?) jeg vil se hele verden, om det så betyder at jeg holder dig fra den. det er jo ligeud..henad vejs..værd at forstå hej Lone Wienberg Hansen
5 år siden