Opholdsstuen

Opgavebeskrivelse

Tag en fiktiv person fra en af dine egne historier (eller find på en ny) og beskriv opholdsstuen i hans/hendes hus, lejlighed eller anden bopæl. Beskriv stedets vigtigste detaljer. Brug flere sanseindtryk end kun synet, fx lugte og lyde. Lad omgivelserne vise hvem der bor der. Husk eventuelt at benytte en eller flere af de teknikker som du har lært i andre skriveøvelser.

Vi var et par stykker der var samlet hjemme hos Leila. Vi så Dansk Melodi Grand Prix.

Jeg synes nu, det var nogle kedelige melodier. Leila havde ikke engang fået fladskærm endnu. Det var et af de gamle kæmpeskrumler hun havde inde i reolen. Reolen var forfærdelig, af mørkt træ, som bare var out nu. Hvorfor søren skifter hun den ikke ud! Hun er totalt umoderne! Og alle de bøger i reolerne, smid dem da ind på soveværelset. Jeg føler mig helt indeklemt, og nogle af dem lugtede endda gammelt. UFF! Leila siger godt nok hun elsker krimier, men alligevel!
Og så passer reolen slet ikke med de andre møbler i stuen. Mærkeligt hun havde valgt et lyst sofabord med glasplade i midten. Man kan jo se lige igennem, at hun havde proppet alle ugeaviserne og andet lort ind under. Godt der ikke ser sådan ud hjemme hos mig!

Og så denne her blå sofa til, den er altså gyselig og så i stof. Pletterne får hun sørme svært ved at fjerne. Gad vide, om hun ved, hvordan man gør?
Åh nej, har hun stadig det gamle bornholmerur? Bliver sindssyg af det tik tak hver gang, at jeg er her. Sælg dog det på loppemarkedet!
Jeg må tage mig til hovedet, det store monstrum står der stadig! Hvornår får hun taget sig sammen til at købe en bærbar computer! Hvad tænker hun på? Hun er bare så gammeldags.

Og alle de der kaffekander, hun har stillet på dæktøjsskabet- hendes samling, som hun synes er så flotte. Hun kvidrer om dem hver gang jeg besøger hende, og sidst havde hun lige købt en ny, med nogle forfærdelige orange blomster på. Orange var moderne i min ungdom, men da ikke nu. Og vi drikker stadig af det gamle stentøjsstel, sidst vævede jeg lidt om hun snart skulle udskifte det. Men det har hun vist glemt!

Leila og de andre jubler over vinderen, jeg må hellere være høflig og juble med.

Skriv kommentar

Besvarelsen Hygge hos min veninde er publiceret 03/02-2015 20:04 af Jytte Black (Lilla Blomst) under skriveøvelsen Opholdsstuen.
Version 1 - 03/02-2015 20:04
Besvarelsen er på 328 ord og lix-tallet er 24.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

7 år siden
#1 Alicha Zandrassen (Alicha)
syndes den var ret sjov, selv om det enligt er et negativs syn jeg personen har, for jeg slet ikke den fornemmelse at man bliver negativ eller rynker på næsen :)
7 år siden
7 år siden
#2 Anders Skafte Hansen (Skafte)
Hej Jytte.

Sjov fortælling men meget negativ, hvilket giver et godt billede af fortælleren i historien, også med en slutning som man ikke havde ventet. Hovedpersonen er negativ over for Leila og hendes ting, men alligevel er hun høflig at juble med over vinderen, hvilket jeg mener gør fortælleren upålidelig. Jeg mener at fortælleren er en kvinde, fordi en mand aldrig ville lægge mærke til Leilas møbler eller se MGP, så havde det været sport serveret med øl.
Men sjov historie med gode elementer i, den giver noget at tænke over.

Mvh.
Skafte
7 år siden
7 år siden
#3 Schane Alexander Blicher
Hej Jytte.
meget hyggelig historie, dog er hun ret negativ med det hele omkring hende, og hendes veninde, og hendes ting.
hvis jeg vidste personen havde det sådan med mig, ville jeg hellere undvære den ven.
hun er falsk over for sine omgivelser. og sætter sig selv lidt for højt.
nu ved jeg ikke hvad skriveøvelsen går ud på, da jeg aldrig her prøvet selv.
håber dog alligevel det var en hjælp. smiler.
mvh Schane.
7 år siden