Stærke følelser

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvori en person beskriver en stærk følelse, gerne ved hjælp af metaforer. Hvordan føles det at være jaloux, være lykkeligt forelsket eller måske skulle træffe en svær beslutning? Brug fantasien. Teksten skal indeholde en beskrivelse af hvordan følelsen opleves fysiologisk - hjertebanken, gåsehud, kulderystelser m.v. Teksten skal ligeledes vise, hvad følelsen afholder personen fra, eller måske driver ham/hende til at gøre. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Jeg er lige ved at brække mig når du fortæller, du hygger i sofaen med familien. At du tager med til stævne i morgen og først derefter, tager du tilbage til dig selv. Det betyder, du overnatter. Det grønne slimede uhyre vælter frem for mit blik. Du har sgu selv valgt. Du er flyttet fra hende. Tager en pause. For helvede. Jeg vil have dig for mig selv. Du skal ikke finde dig selv, sammen med konen igen. Blive hjemme med hende. Du skal blive væk. Hun er ikke noget for dig mere. Det er jeg. Du har taget mig med orkanstyrke, uden bagtanker. Væltet mine stærke principper og ladet mørke skygger snige sig op langs væggene og langsomt, men sikkert, æde sig ind gennem kraniet på mig, indtaget mit moralske sind. Og jeg har givet dig lov. Du skal begære mig og kun mig. Ønske, at vi to har en fremtid sammen. Du skal elske mig og kun mig. Tænke, at alt hvad du nogensinde har søgt og hungrer efter, er jeg indehaver af. Du siger, det giver dig så meget luft at være alene, uden hende. Så bliv for helvede væk fra den kælling. Hiv mig ud af min verden og skab mig en ny. Lad mig være luften, der fylder dine lunger. Vær ligeså forelsket i mig, som jeg er blevet i dig. Og det var sgu ikke engang meningen. Du var ikke meningen. Du skal ikke kysse hende, lade dine hænder røre hendes krop. Du har gjort det før.. Måtte slutte, i blev for forelskede.. Det var fuldblods... Fuldblods? Hvad fanden er det her så? Fuck dig, for helvede. Fuck de her følelser du bringer frem i mig, krigen med og mod mine dæmoner, så overbevisende at jeg lader mig besætte. Den her usikkerhed, besiddertrang, jeg svigter mit jeg. Bruger for meget tid på dig. Planlægger efter dig. Jeg troede sgu ikke, det her ville blive så slemt. Jeg stirrer ind i muren og det eneste jeg tænker er, at flå den ned, mursten for mursten. Tygge den i småstykker. Samle al min afmagt i hver eneste murbrok, fylde mig og min krop med dem. Som en maskinpistol, spytte dem afsted imod dig. Skal og må stoppe det, før jeg bliver vanvittig. Det er måske for sent nu...allerede..

Skriv kommentar

Besvarelsen Dæmoner er publiceret 03/02-2015 20:49 af Angela Hasbo (Angie) under skriveøvelsen Stærke følelser.
Version 1 - 03/02-2015 20:49
Besvarelsen er på 383 ord og lix-tallet er 20.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

5 år siden
#1 Ace Burridge (Ace63)
Rigtigt godt besvaret :) ..man kan næsten tro der er en form for personlige erfaringer indover..
5 år siden
5 år siden
#2 Angela Hasbo (Angie)
Ikke en personlig oplevelse, men en stærk indlevelse i hvordan denne form for dæmoner kan æde en op indefra;)
5 år siden
5 år siden
#3 Destruktionen
Det er bestemt ikke misvisende, at denne skriveøvelse er kategoriseret under "Stærke følelser".

- Jeg kan lide aggressionen som bliver mere og mere tiltagende igennem hele teksten!
Føleler, de er vel egentlig udtryk for, hvilket sindslag vi befinder os i - følelser kommer som oftest på baggrund af værdier, og især når disse bliver sat på en gevaldig prøve, som jeg fornemmer at de gør i teksten! Awesome.

- Kasper :-)
5 år siden
5 år siden
#4 Mogens Sørensen (Mons1957)
Hej Angela, ja, her er stærke følelser på spil og jeg synes det er flot hvordan det starter lidt stille og så gradvist stiger, bliver mere og mere aggressivt. Det er de følelser der ofte er på spil i et trekantforhold, som du rammer godt.

VH Mons
5 år siden