Hemmeligheder

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv historie om en person som holder på en hemmelighed - fx værende sorg, had, glæde eller forelskelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Du skal så vidt muligt prøve at benytte dig at teknikken "show, don't tell" - "sig det ikke, vis det". Teknikken går i sin enkelthed ud på at give læseren en oplevelse af historien gennem en persons gøren og laden, handlinger, kropssprog, ord, dialog, tanker, sanser og følelser - i modsætning til forfatterens egne redegørelser, beskrivelser og opsummeringer. Dog er det vigtigt at benytte teknikken med omtanke, netop fordi det er relativt tidskrævende at skulle vise i stedet for at fortælle.

"I'd love to know just what you're thinkin'
Every little river, runnin' through your mind..."
Jeg gik ind på lageret, og ledte mellem hylderne, mens Hunter Hayes lød i mit øre. Hvorfor var det jeg havde den ene øretæve indbydende, kærlighedsdryppende sang på den liste efter den anden!

"... You leave me here wonderin' if I'll ever know
How much you care or how much you don't..."
Proppen forsvandt ud af øret. Jeg vendte mig om, hvor det blå blik og duften fra hende slog imod mig.
Hun strøg håret væk og satte den i hendes eget øre, da omkvædet dukkede op.
hun fik et drilsk blik. Jeg prøvede at få fat på det åndsvage lydapparat og slukket. Hun fangede mit håndled og holdt det tilbage fra sin vej ned i lommen.

"If you're gonna be somebody's heartbreak
If you're gonna be somebody's mistake
If you're gonna be somebody's first time,
Somebody's last time, baby be mine

Hun kom tættere på, hånden stadig om mit håndled, hendes krop med millimeters afstand og hendes ansigt helt tæt på mit. De blå øjne holdt mine, resten af omkvædet. Jeg holdt vejret og kunne høre min puls bruse. Hun tog proppen ud af sit øre, lod sine fingre gilde hen over min kind, for at sætte den tilbage, hvorefter hun trak sig væk og forsvandt. Jeg støttede mig op af reolen og begyndte at trække vejret igen.

Da jeg kom hjem fra arbejde den eftermiddag, gik jeg ud på badeværelset, trådte ud af mit arbejdstøj, og ind under bruseren. Mens vandet skyllede ned over mig, tænkte jeg på hende, igen millimeter væk.
Jeg tog brusehovedet ned, og slog den over på spulefunktionen, alt imens jeg lod hendes hånd slippe mit håndled og lod den glide ned over mig, og forsvinde samme sted som vandet nu pulsere.
Jeg lukkede øjnene og lod i fantasien hendes læber løbe, mine læber løb. Jeg lod mit ansigt forsvinde ned mellem hendes ben, mærkede den pulserende, dunkende sammentrækning, som slap og spændte, slap og spænde. Jeg pustede lettet ud, slog bruseren tilbage og hængte den på plads. Mens de sidste bølger slog ind mod mig. Faldt vandet ned over mig.

Jeg nåde lige at sætte mig ved køkkenbordet med en ny kop kaffe, da telefonen ringede.
"Hej skat. Så er der kun 2 timer tilbage til ferie, jeg trænger bare sådan. " Hans glade stemme strømmede ind i mit øre.
"Jo skat, jeg glæder mig. Bliver det sent?"

Skriv kommentar

Besvarelsen Forbudte øjeblikke er publiceret 30/06-2016 21:47 af Marie Alexander White (Marie Alexander) under skriveøvelsen Hemmeligheder.
Version 1 - 30/06-2016 21:47
Besvarelsen er på 419 ord og lix-tallet er 28.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

3 år siden
#1 Mimi Kirstine Jensen (MIMIK)
Hej

Dejlig historie du fanger stemningen godt !!

Mvh Mimi K
3 år siden
2 år siden
#2 Anni73
God beskrivelse af en forbudt fantasi
2 år siden