6Jeg holder på min ret
Jeg holder på min ret til at hidse mig op · når du maser din lille ... [...]
Digte
10 år siden
4Intet er glemt
Vi har lagt fjendskabet på hylden. Midlertidigt. Vi er fanget und... [...]
Blandede tekster
11 år siden
1Som i en drøm
"Emily, vi går om tyve minutter," Emily så fra sin bog op på sin ... [...]
Noveller
11 år siden
0Min livshistorie - Kapitel 12
Beatles · Det er sjovt med Beatles. · Jeg har altid kunnet lide dem, ... [...]
Livshistorier
14 år siden
0Min livshistorie - Kapitel 11
Bryllupsdagsoverraskelser · Hen mod slutningen af sommerferien har ... [...]
Livshistorier
14 år siden
1Min livshistorie - Kapitel 10
Snob - måske · Jeg er nu engang af den opfattelse at jeg (og sikker... [...]
Livshistorier
16 år siden
0Min livshistorie - Kapitel 9
Hr. Mortensen og andre nisser · Hvis du nogensinde har set Nisseban... [...]
Livshistorier
16 år siden

Puls: 4,4

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Michala Escherich (f. 1982)
Jeg kan mærke det…
   Dybt inde i mig er der gået hul på den hårde lille skald, der lukker det hele inde. Desperat prøver jeg at mase det tilbage i den lille beholder, men ulykken er sket, og jeg ved godt, at der ikke er noget at gøre. Den klæbrige, ulækre masse får næring af mig, og vokser hurtigt, hurtigere end jeg kan følge med.
   Jeg mister kontrollen. Jeg bliver svimmel. Det flimrer for mine øjne, og langt væk ved jeg, at jeg sætter mig på gulvet uden at bemærke de undrende blikke fra menneskene omkring mig.
   Hvad var det lige der skete? Hvorfor gik der hul? Jeg husker, at jeg fornemmede faren, men jeg håbede og længtes efter noget, så jeg løb risikoen... hvad var det? Hvad kunne jeg ønske så meget, at jeg frivilligt risikerede denne tilstand? En tilstand af håbløshed, sårbarhed og dyb sorg!
   Jeg ser et par øjne... Efter stor anstrengelse lykkes det mig at fokusere på dem, og jeg ved, at jeg genkender dem.
   "Har du det godt?" lyder en mandestemme. Jeg overvejer at sige sandheden, men hvordan kan jeg det, jeg ved jo ikke engang selv hvad sandheden er... eller hvem jeg taler til. Jeg prøver at sige noget, men jeg har ingen kontrol over min krop.
   Jeg hører, at en anden svarer med min stemme.
   "Ja, jeg har det fint nu, jeg fik bare pludselig ondt i benet." Min stemme giver en lille latter, som enhver der kendte mig ville vide ikke kom fra mig.
   Jeg mærker en hånd i min hånd, han hjælper mig op.
   Jeg falder falder med en fart så kraftig, at jeg bliver bange. Jeg kan intet gøre, jeg er kun tilskuer. Som jeg lander mærker jeg et smertefuldt ryk... Jeg er tilbage i min krop. Tankerne vender tilbage. Der er en masse mennesker omkring mig, nogle ser bekymrede på mig, men de fleste står og snakker, de har nok ikke lagt mærke til noget... Hvis der da er sket noget - jeg husker det ikke. Der er en, der hjælper mig op at stå, jeg kan mærke en hånd i min. Jeg ser op, og møder et par øjne, som jeg genkender, men jeg husker vist ikke.... Det var dig!
   Du gjorde det, du slog hul på den. Du er skyld i, at jeg aldrig igen skal kunne lægge den klæbrige ulækre masse væk. At jeg aldrig igen skal kunne bilde mig selv, at jeg har det bare lidt godt.
   Jeg ved godt at jeg havde sat mine forventninger op. Jeg ved godt at jeg ingen grund havde til at tro på noget. Jeg ved godt at du aldrig havde lovet mig andet end venskab. Jeg ved... Jeg ved... JEG VED DET HELE!
   Der er bekymring i dine øjne. Du ved godt, at jeg ikke har det godt, men du ved ikke, at det er din skyld altsammen. Du ved at jeg altid vil elske dig, men du ved ikke, at jeg også vil hade dig til den dag jeg dør. Og hade mig selv endnu mere! Og det er din skyld!
   Og dog altid min egen uduelige skyld!

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 21/12-2003 15:56 af Michala Escherich (Machula T.) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 521 ord og lix-tallet er 18.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.