6Jeg holder på min ret
Jeg holder på min ret til at hidse mig op · når du maser din lille ... [...]
Digte
10 år siden
4Intet er glemt
Vi har lagt fjendskabet på hylden. Midlertidigt. Vi er fanget und... [...]
Blandede tekster
11 år siden
1Som i en drøm
"Emily, vi går om tyve minutter," Emily så fra sin bog op på sin ... [...]
Noveller
11 år siden
0Min livshistorie - Kapitel 12
Beatles · Det er sjovt med Beatles. · Jeg har altid kunnet lide dem, ... [...]
Livshistorier
14 år siden
0Min livshistorie - Kapitel 11
Bryllupsdagsoverraskelser · Hen mod slutningen af sommerferien har ... [...]
Livshistorier
14 år siden
1Min livshistorie - Kapitel 10
Snob - måske · Jeg er nu engang af den opfattelse at jeg (og sikker... [...]
Livshistorier
16 år siden
0Min livshistorie - Kapitel 9
Hr. Mortensen og andre nisser · Hvis du nogensinde har set Nisseban... [...]
Livshistorier
16 år siden
0Min livshistorie - Kapitel 8
Eget værelse · Første gang der blev forsøgt med, at jeg skulle have... [...]
Livshistorier
16 år siden
0Uden titel
Som ved et trylleslag blev alt mørkt omkring hende. Den varme der... [...]
Kortprosa
18 år siden

Puls: 5,6

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Michala Escherich (f. 1982)

Snob - måske

   Jeg er nu engang af den opfattelse at jeg (og sikkert også alle andre har levet tidligere). Tror egentlig nok, at jeg har haft denne følelse i mig altid, jeg mindes i hvert fald ikke nogen bestemt begivenhed, der har sat denne tanke i mig.
   Og når nu det er sagt, tror jeg muligvis, at jeg i et af mine seneste liv, har hørt til en højere klasse, og har været lidt af en forkælet snob. (Ved jo ikke om det er rigtigt, men hvis det er, er det da dejligt at jeg så småt er kommet mig over det).
   For det første har jeg altid været af den opfattelse (i hvert fald da jeg var barn), at jeg, og da også min familie, var bedre end alle andre. Det er sikkert en følelse mange børn går med, men vil mene det var lidt mere ekstremt end normen i mit tilfælde. Som jeg allerede har nævnt, vendte det jo hele mit verdensbillede, at folk i andre biler kunne være venner - ligefrem familie, og ikke bare nogen der skulle overhales (HAHA - TABER! - det tænkte jeg ikke direkte, men det var cirka sådan, jeg følte, blandet med en foragt for, at de overhovedet var der, når nu vi skulle frem).
   Og når vi var ude at handle! Altså hvad der ikke var af forkælede møgunger, der råbte op og pegede på ting (det gjorde jeg nok også selv, men helt bestemt ikke på en ligeså dum måde som de gjorde det!).
   Jeg kan huske en dag, vi stod ved en dyrehandel. Efter nogle dages overvejelse (og plagen fra Camillas side) havde mine forældre givet efter og gået med til at købe hende en kanin hun havde set i Farum centrum. Det var en lysebrun vædderkanin, der senere skulle lyde navnet Karamella. Der stod et helt bur med unger af det udseende. Jeg ventede udenfor mens de andre gik ind og købte den, og imens jeg stod der, kom en stor pige og hendes mor forbi.
   "Nååeh, hvor er den sød og blød," sagde pigen.
   Jeg vendte hovedet lidt væk fra dem, hånligt mod hendes ufrivillige rim, og tænkte med fryd, "Ha ha, vi skal bare have en af dem med hjem."
   Jeg vidste godt jeg ikke var så sød, men jeg kunne ikke lade være med at føle sådan.

Der er adskillige eksempler på lignende historier, men det minde der nu engang har brændt sig mest ind i min hukommelse var dengang, jeg som 4-årig gik forbi en pige, der blev kørt i rullestol eller klapvogn (jeg kan ikke huske det), hendes øjne så lidt mærkelige ud, og i panden havde hun en bule på størrelse med et æg. Huden på bulen var rødlig, og man kunne se alle blodårer meget tydeligt. Vi var alle sammen ude og handle, Camilla gik ved siden af mig, og mine forældre gik lidt bag os. Da vi var kommet vel forbi pigen, vendte jeg mig forarget mod Camilla.
   "Så du den pige?"
   "Ja," sagde Camilla, "det var rigtig synd for hende!"
   Hvad?! Tænkte jeg et øjeblik, indtil det gik op for mig, at hun havde ret. Jeg havde nu selv været ganske forarget over at sådan en pige var til stede i vores andres nærvær, når ingen tydeligvis brød sig om at se på hende.

Jeg tror det er rigtig godt, at jeg ikke er født af rige forældre, som kunne forkæle mig alt for meget (ikke at alle børn med rige forældre er forkælede), min generthed har da også bidraget til at jeg har været sød og artig på trods af hvad jeg ellers tænkte. Men tænk hvad der kunne være blevet ud af mig. Jeg synes nu egentlig, at jeg var ganske sød som lille, altså også inden i, havde bare nogle småting der skulle rettes. Det tror snart de er (men jeg kan da godt stadig have en vis tendens til at være lidt forudindtaget).

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 30/09-2007 15:20 af Michala Escherich (Machula T.) og er kategoriseret under Livshistorier.
Teksten er på 659 ord og lix-tallet er 31.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.