Blæsehul


1 måned, 2 dage siden 1 kommentar Kortprosa

0De 2 Tårer, og 1 Downloadlink
"De 2 Tårer", · et digtforsøg på at udvise solidaritet, · til kvindel... [...]
Digte · abstrakt, absurditet
19 dage siden
1Den orange chance
Jeg vil aldrig kunne yde din skønhed retfærdighed; ilden i mit in... [...]
Digte · sensualitet, sensuelt-erotisk
20 dage siden
1Handikap
'Smerte' · 'Smerte?' · 'Ja... Ja, altså... altså, sådan smerte både f... [...]
Digte · terapi, traumer
26 dage siden
1Da Diana Abdicerede
'Freden er her, · lige her, · og ingen andre steder. · Paradiset der sø... [...]
Digte · kærlighed, filosofi
27 dage siden

Puls: 56,9

Publiceret: 12
Afgivet: 31
Modtaget: 26
Ansu Orheim (f. 1987)
De kigger alle.

Deres skærme de holder op foran blikket blinker og blitzer, og bag masker af sjælelig sult og apati synger de i kor en sang om min død. Hvis bare de vidste...

Hvis bare de vidste at denne strand var mit mål. Hvis bare de kendte til dybet. Kendte til sulten, andet end den sjælelige. Men deres maver er fyldte, store og runde af min mad. Det der skulle have været mine børns.

Havde de set havbundskirkegården ville de lægge flere blomster. Måske endda rigtige blomster og ikke dem af plastik. Jeg skulle aldrig have spist den buket men den lignede sådan en blæksprutte og jeg kunne ikke holde finnerne fra den.

Som jeg ligger her på stranden ånder jeg lettet op. Valentinesdags-buketten rumsterer i mit indre og skraber mod mine gæller, men jeg er lettet. Min stemme er hæs og næsten fraværende, men selv under vand ville disse maskebærende planetparasitter alligevel ikke høre min sang.

Jeg hørte forleden fra en måge at også mågerne sulter, trods al affaldet. Hun rappede som de jo gør så jeg forstod ikke alt hun sagde, men vibrationerne var ikke til at tage fejl af - sult er universelt. Da hun kastede op og rødt indsmurte lykønskningskort ramte vandet spiste jeg dem, for hvad som helst er bedre end olieret vand. Det smager godt men mætter ej.

Jeg er så glad for at ligge her, hvis bare det ikke var for parasitterne. De er søde i vandet hvor de lader til at forstå at vi alle er forbundne, men det usynlige vand de kalder luft gør dem til spøgelser der nu står og hiver liv ud af mig, uden selv at optage det.

Jeg ånder ud og min stemme tier, og det sidste jeg ser er en parasit med blikket lukket, rart.
Forfatterbemærkninger
Oprindeligt skriveøvelse herinde, hvor man skulle beskrive klimakrise ud fra et dyrs perspektiv. Relevant musik - Chairman Maf - The Sea, skøn meditativ musik. På playlisten er der lige bagefter et russisk track om shamanisme, med afdøde Aleksandra Sokolova fra russiske Atlantida Project, dræbt af Putin, kort efter at have lavet en musikvideo med Noize MC, fordømmende krig, på ukrainsk =https://www.youtub...owdHBAur&index=59

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 22/04-2024 08:29 af Ansu Orheim (AnsuLa) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 300 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.