Madam Methusa


1 måned, 18 dage siden 1 kommentar Eventyr og fabler

3Taknemlighed
Jeg takker for dagen og tiden som gik, · og også for de mange gode ... [...]
Digte
8 dage siden
2Mangel af korn
Mangel af korn betyder tørre og katastrofer. · Det som er sket før ... [...]
Blandede tekster
23 dage siden
6Livsfilosofi
Bryd dig ikke om dumme tanker, · for derigennem djævlen banker. · Med... [...]
Digte
1 måned, 2 dage siden
2Skyld og fornærmelse
Skyld kan få ben at gå på, · og hindre os i noget at nå. · Friheden b... [...]
Digte
1 måned, 6 dage siden

Puls: 57,3

Publiceret: 10
Afgivet: 30
Modtaget: 23
Inge Erhard (f. 1941)
Madam Methusa var godt kendt i byen. Havde man et alvorligt problem, formåede hun altid at hjælpe på den ene eller anden måde. Hun havde indsigt i det overnaturlige, ja man vidste, hun også havde over naturlige kræfter. Dertil var hun godt kendt med visse ritualer. Hun forstod enhver, lige meget hvad religion man til hørte eller ikke. Hun vidste hvorfor ting skete og hvordan man skulle forholde sig. Derfor var der mange som besøgte hende regelmæssig.

Der skete det, at madam Methusa døde. Først fløj hun igennem en lang mørk tunnel, det havde hun jo fortalt andre mange gange. Da hun endelig kom ud af tunnelen, befandt hun sig i en stor lys sal. Hun hørte vidunderlig musik, lyset var så stærkt, at hun måtte dukke hovedet. Derved opdagede hun, at hun var klædt i pjalter. Hun rettede lidt på sig og forsøge at rejse hovedet. Hun fornemmede en person, en stemme kom i retning lyset, den spurgte: Hvad har du gjort med dit liv? Med en hvis stolthed svarede hun, at hun havde hjulpet mange på livets vej.
   Stemmen kom igen: Hvem har givet dig ret til at misbruge mit ord? Madam Methusa dukkede hovedet, hun havde jo altid vist, det ikke var rigtig at blande alting, men hun havde ignoreret det, og givet folk det, de helst ville høre. Stemmen kom igen: Se dig rundt omkring, der ser du de forskellige døre, du har brugt til at hjælpe andre med, de står alle åbne for dig, men en dør er lukket. Madam Methusa kikkede omkring og opdagede at døren til tilgivelse igennem Jesus Kristus blod var blokeret med et stort sværd hvorpå der stod: Ingen adgang. Hun udstødte forskrækket et skrig og fløj igennem en af de andre døre.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 01/07-2022 13:14 af Inge Erhard (Inghard) og er kategoriseret under Eventyr og fabler.
Teksten er på 292 ord og lix-tallet er 31.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.