Superman findes sgu da ik


15 dage siden 2 kommentarer Kortprosa

1Skyldig til det modsatte er bevist
Hun sagde, · imens hun min pande aede, · "Spar dig selv en tolk, flow... [...]
Digte · seksuelt misbrugt, tabu, sexisme
6 dage siden
2Solar Plexusinde
Blodet dryppede mellem hans ben. Kærtegnede hans lår. Han havde n... [...]
Kortprosa
13 dage siden
2Superman findes sgu da ik
Der var langt ned. · Her fra vinduet i hendes lejlighed lignede fol... [...]
Kortprosa
15 dage siden
8At elske er at dø
Kender du det, · når noget smukt beskues, · hvor verden omkring forsv... [...]
Digte
27 dage siden
3Sandklitterne (v. 1.1)
Vind. · Hylende, hungrende og hivende vind. Det rev i hendes klæder... [...]
Noveller · magisk realisme, sensuelt, sensuelt-erotisk
1 måned, 1 dag siden
4Orwells Hals
Fy for helvede! Hvor vover gadefejeren at overse denne mudderpøl?... [...]
Kortprosa
1 måned, 4 dage siden

Puls: 56,7

Publiceret: 6
Afgivet: 16
Modtaget: 20
Ansu Orheim (f. 1987)
Der var langt ned.

Her fra vinduet i hendes lejlighed lignede folk på gaden lopper. Duften fra hjemmets citron-rengjorte gulve kildede hendes næsebor, og varmen fra ilden i lejligheden var vidunderligt varmende. Lejemorderne havde åbenbart ikke gjort deres lektie - vidste de da ikke at Superwoman kunne dykke ned i Solens center uden at tage skade? At Pyromaniens våben var ubrugelige imod hende? Og vidste de ikke at hun længe havde ønsket sig et nyt sted at bo? Den eneste måde de kunne have fundet hende på var jo via bolig-søgningen. Ak ja, mennesker fra denne planet Jorden var ikke altid til at regne ud, men hun elskede dem ikke desto mindre.

Men der var langt ned. Her på niende etage i boligkomplekset ville hun ikke have tid til at redde sine dyrebareste besiddelser - hendes fotografier af sejre, hendes breve og hendes musiksamling. Som hun stod på vindueskarmen og gjorde klar til et nyt eventyr, med brystet fremskudt og hagen hævet højt, var hun alligevel i vildrede - hun kunne ikke beslutte sig for hvilken ejendel at redde. Hvis nogen overhovedet?

Som tanken slog hende sænkede hendes skuldre sig, og hun følte en lettelse, som var hun omringet af kryptonittens afslappende effekt. Alt i dette hjem ville være yderligere bagage, og trods superstyrke var hun jo ikke en levende rygsæk.

Hun vendte sig om og så sit hjem i flammer - hvordan ilden bredte sig med lynets hast og hvordan røgen og lysets skygger kæmpede om plads. Hun vidste inderst inde at lejemordernes forbandelse også var en velsignelse, et skub ud over kanten til nomadetilværelsen igen, og alligevel var hun trist. Ikke over ejendelenes tab, ikke over hjemmets destruktion, men over at det ikke havde været hendes valg - skurkene i metropolen tog altid initiativet, og for første gang i hendes lange liv føltes det uretfærdigt.

Normalt var det betryggende at vide at hendes vold var selvforsvar på vegne af de stemmeløse, på vegne af skurkenes ofre. At vide at hun var antitese til tyrannernes tese om magt igennem frygt, men når det var andre end hende selv der følte frygten var det nemmere at agere. Og hvad var det hun frygtede? Med tårer i øjnene, der vel umuligt kunne være forårsaget af røgen da hun jo var usårlig, vendte hun sig ud imod himlen og hoppede.

På vej ned i flyvende hast så hun at ilden uventet var i hele boligkomplekset. Hun ville vende om, men kunne ikke - hendes flyveevner var ikke som de plejede. Fremfor at dirigerer med højre hånd igennem luften prøvede hun nu med venstre, da hun pludselig spottede en tændstik deri.
Forfatterbemærkninger
Oprindeligt en skriveøvelse herinde, hvor man skulle skrive en fanfiction-tekst - jeg valgte Superwoman, uden at jeg dog har set filmene eller har læst tegneserierne. Muligvis relevant sang - Speech Debelle - The Work; en sang om eksistentialisme, og om at arbejde med sig selv =https://www.youtub...1mvWQnQ9-&index=1

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 30/03-2024 18:06 af Ansu Orheim (AnsuLa) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 438 ord og lix-tallet er 38.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.