Orwells Hals


2 måneder, 11 dage siden 4 kommentarer Kortprosa

0De 2 Tårer, og 1 Downloadlink
"De 2 Tårer", · et digtforsøg på at udvise solidaritet, · til kvindel... [...]
Digte · abstrakt, absurditet
15 dage siden
1Den orange chance
Jeg vil aldrig kunne yde din skønhed retfærdighed; ilden i mit in... [...]
Digte · sensualitet, sensuelt-erotisk
17 dage siden
1Handikap
'Smerte' · 'Smerte?' · 'Ja... Ja, altså... altså, sådan smerte både f... [...]
Digte · terapi, traumer
22 dage siden
1Da Diana Abdicerede
'Freden er her, · lige her, · og ingen andre steder. · Paradiset der sø... [...]
Digte · kærlighed, filosofi
24 dage siden
1Blæsehul
De kigger alle. · Deres skærme de holder op foran blikket blinker o... [...]
Kortprosa
29 dage siden
1Kære dagbog - et forsøg på selvomsorg
Kære dagbog, · jeg forstår det ikke. Jeg forstår ikke hvorfor det e... [...]
Blandede tekster
1 måned, 6 dage siden

Puls: 61,3

Publiceret: 12
Afgivet: 31
Modtaget: 26
Ansu Orheim (f. 1987)
Fy for helvede! Hvor vover gadefejeren at overse denne mudderpøl?! Jeg har ikke tid til våde fødder - Solen stiger jo snart. Og skal jeg nå at løbe mit morgenmaraton som den perfekte motionist jeg er, så har jeg ikke tid til Storesøsters skipperløgn om hestens fornøjelse foran tjenestevognen. Og ad!, nu når mudderet sgu helt op til mine ankler!

Hey du dér, kan du så få din skide kost herover og feje mine sko rene!, har jeg lyst til at råbe til den gamle, indtørrede og rynkede taber af en nar der holder sin kost som var den en danser. Ha! Det er sgu nok den eneste dansepartner han får i hænde. Proletariatet er så ynkeligt - Da vor elskede frelser, Storesøster, i al sin uendelige visdom uddelte arbejdsopgaver i sin tiltrædelsestale løg hun selvfølgelig, sådan som vi dengang alle vidste at Hun gjorde konstant. 'Gør hvad du er bedst til, det gør vi.' Ha! Tænk at nogen kunne falde for dén. Hesten fortjener pisken når nu den selv påfører sig sine skyklapper.

'Hov, undskyld Madame, nu skal jeg flytte mig for Dem,'. Jeg står og kigger ham i øjnene, prustende og svedig af løbeturen, men han irriterer mig mere end dråberne fra panden der løber i mine øjne. Er han blind? Han kan da for pokker se at der STADIG er beskidt foran mig! Jeg sender en spytklat hen foran ham hvor han netop ville have stået et splitsekund senere, og jeg ser at hans skuldre sænker sig som han stopper op. Han må være taknemmelig for at jeg med vilje ikke ramte ham, for han tager et skridt frem og står nu og skraber mit mundvand væk i fortovets afløb med sine slidte sko, med blikket sænket og ordene 'god dag Madame' ærbødigt sagt. Uduelige undermåler.

I et balletspring er jeg over mudderpølen, giver ham selvfølgelig fingeren og sprinter videre. Desværre er jeg snart hjemme, i lejligheden hvor alt er afsprittet, rent og ordentligt - og kedeligt. Egentlig bryder jeg reglerne ved at løbe her på gaden, for Storesøster dikterede forleden at de nylige terroristangreb påbød at alle trænede hjemme, ISÆR om morgenen.

Så, nu står Solen op. Jeg glemmer nemt at Månen også er synlig i dagtimerne, inden Solen tager sin vagt. Netop nu er de næsten ved siden af hinanden. Hinandens slaver. Hmmm, eller mestre? Det må være en dårlig idé at tænke mens man løber, for jeg får nu pludseligt et hosteanfald. Det må være gadens skidt. Jeg får øje på en rotte, eller et barn hedder det vel, og råber 'hvad kigger du på?!', da jeg indser at min stemme er hæs. Mine ord har en anden klang end jeg er vant til.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 11/03-2024 13:40 af Ansu Orheim (AnsuLa) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 450 ord og lix-tallet er 28.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.