2Fra Big Bang til nutiden, (dog ikke i realt...
Verdenshistorien kort fortalt. · I begyndelsen var der ingenting. M... [...]
Smilebåndet
11 år siden
1Hvordan guderne fik en ringmur rundt om Asg...
Det skete for lang tid siden, at jordens beboere var delt op i tr... [...]
Fantasy
11 år siden
5Episoder fra Flyvevåbnet
Små anekdoter fra min tid i Flyvevåbnet, nogle er selvoplevede og... [...]
Smilebåndet
13 år siden
0Stegepanden
Telefonen ringede. Jens bandede og skrabede det lille utyske til ... [...]
Noveller
13 år siden
1Slangen
Slangen lå og nød livet på en flise, der var behageligt opvarmet ... [...]
Noveller
13 år siden
2Et flammepust fra helvede
- Et flammepust fra helvede, sagde turisten dramatisk og strøg sv... [...]
Kortprosa
13 år siden

Puls: 3,7

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Karl Fr. Nielsen (f. 1941)
Jeg blev undfanget af en bi, en høflig bi. Min mor har selv fortalt det inden hun blev til en grøn krave om min hals.

Den var først en lille bitte surrende prik på himmelen, så kom den nærmere meget nærmere. Den fløj først forbi, så sagtnede den farten i præcis 7½ fods højde, så sig omkring og drejede skarpt og kom ganske tæt på.
   -Åh, det var sådan en charmerende bi. Den havde ternet cykelkasket på hovedet, fordi den fløj og så skulle det ligne noget, mørke solbriller og halstørklæde, nærmest sådan en charmeklud for den var ude på en kærlighedsmission - og en pibe havde den i munden. Af og til udsendte piben velduftende røgskyer, og det gjorde den netop som bien havde fået øje på min mor, der var en tomatblomst i fuldeste flor.
   -Ih dog, sikken en flot blomst, sagde den og landede og tørrede pænt fødderne af, alle seks før den begyndte at suge nektar. Og det var netop det med fødderne, der gjorde udslaget, og jeg blev til.
   -Ah, sagde bien, slikkede sig om snablen, stak piben ind igen, slog koket halstørklædet tilbage over skulderen og lettede. -Slam, bam, thank you ma'm, sagde den og var væk, for det var en høflig bi, der kendte til at sige tak for kærlighedens glæder, og så havde den gået på kursus i udenbysk.

Og jeg voksede op og tog mod sol og regn, og sagde tak til, og min mor, der havde givet mig livet visnede væk og blev til en grøn krave om min grønne hals, der langsomt blev rød.
   'Af og til kom der en mand ind, hvor vi boede og kikkede på mig, og da jeg begyndte at blive moden tog han forsigtigt om mig og trykkede blidt for at se, om jeg var en hård banan eller en blød tomat.
   En dag var han tilfreds og plukkede mig, og jeg blev bragt ind i et køkken, hvor nogle mennesker kikkede på mig kom med mærkelige lyde og en køkkenkniv og skar mig i små skiver. Det var som det skulle være. Vi havde flere gange snakket om vor fremtid i drivhuset, og vi var da enige om, at det værste var at ende som tomatpure og komme i en fabriksfremstillet hamburger.
   Nu lå jeg så pænt i skiver på en tallerken og ventede, og der var røg omkring mig, og den duftede godt, og der var voksne, der talte og børn der lo.
   En hånd tog mig op og lagde mig på en varm skive kød, og jeg fik en dyne over mig af et velduftende stykke brød. Så forsvandt jeg i en mund og lyset gik ud.
   Hvem ved, måske mine kerner vil komme ud i lyset igen og blive til en ny tomatplante.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 17/10-2004 15:49 af Karl Fr. Nielsen (Andrew) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 464 ord og lix-tallet er 36.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.