6Jeg holder på min ret
Jeg holder på min ret til at hidse mig op · når du maser din lille ... [...]
Digte
10 år siden
4Intet er glemt
Vi har lagt fjendskabet på hylden. Midlertidigt. Vi er fanget und... [...]
Blandede tekster
11 år siden
1Som i en drøm
"Emily, vi går om tyve minutter," Emily så fra sin bog op på sin ... [...]
Noveller
11 år siden
0Min livshistorie - Kapitel 12
Beatles · Det er sjovt med Beatles. · Jeg har altid kunnet lide dem, ... [...]
Livshistorier
14 år siden

Puls: 5,8

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Michala Escherich (f. 1982)
En gylden stribe, endnu for lille til at kunne ses, bryder det totale mørke, der indtil nu har omgivet mig. Selv om jeg endnu ikke kan se den, fornemmer jeg, at den er der, og alt er på en gang blevet anderledes.
   Jeg mærker en let vind i mit hår og en duft af friskhed fylder mig. Jeg rækker armene søgende ud omkring mig, og mærker at de hårde, kolde og uvenlige mure, der før stod tæt om mig, er væk. Jeg kan bevæge mig. Jeg får lyst til at løbe, og selvom tanken alene skræmmer mig, kan jeg ikke lade være. En nyfunden energi bobler ud af mig, og jeg falder forpustet og leende ned på underlaget. Det er ikke længere det støvede livløse gulv, der har været der i snart længere tid end jeg kan huske, men en blød og fugtig jordbund, fra hvilken nyt græs vokser op med samme energi, som jeg føler mig opfyldt af.
   Det er stadig for mørkt til at kunne se noget, jeg ser efter den gyldne stribe, men den er stadig for lille. En blid regn kærtegner mig og landskabet omkring mig. Jeg rejser mig, og tager mit støvede og lasede tøj af og lader regnen rense mig, for alt det, der i så lang tid har forhindret mig i at leve. Jeg står nøgen i regnen. Hver dråbe der lander på min hud, trænger ind i mig, og bygger mig op igen.
   En brusende lyd og et skrig fra en fugl møder mine ører, og jeg går mod lyden. For hvert skridt jeg tager bryder min gyldne stribe mere igennem, og mørket viger. Jeg træder ud på en klippe, der ser ud til at strække sig i det uendelige over min verden. Himlen bliver stadig lysere for hvert skridt jeg tager, og min gyldne stribe kaster nu lys på alt.
   Endnu et fugleskrig. Den kalder på mig. Jeg ved det, og som alt forsvinder i lys, kaster jeg mig ud og flyver mod den.
   Mine vinger kan stadig bære mig!

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 20/07-2006 11:51 af Michala Escherich (Machula T.) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 339 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.