Store badedag


4 måneder, 18 dage siden 1 kommentar Smilebåndet sommer letsindighed udskældt

0Mon det virker?
Børnenes far havde lagt sig med influenza. Den havde taget grundi... [...]
Smilebåndet · influenza, børn, gavmildhed
14 dage siden
2En lille fodbold rejste
Mens efterårsregnen slog taktfast på ruden, og forvandlede udsyne... [...]
Smilebåndet · forviklinger, ventetid, langfart
29 dage siden
1Operation småkage
Sommerens første dag havde meldt sin ankomst. I boligforeningen h... [...]
Smilebåndet · sommer, idyl, ærgrelse
1 måned, 17 dage siden
5Møgsvinet
Jeg havde sat mig på en bænk ved stranden, hvor tre børn på ca. 8... [...]
Smilebåndet · børn, leg, instruktion
2 måneder, 18 dage siden
1Store badedag
Vi er så privilegerede at bo et sted, hvor kysten ligger lige ned... [...]
Smilebåndet · sommer, letsindighed, udskældt
4 måneder, 18 dage siden
2Jeg sætter min hat som jeg vil
På en dejlig sommerdag for mere end 40 år siden, drog vi på togt ... [...]
Smilebåndet · ungdom, kådhed, fejltagelse
5 måneder, 18 dage siden

Puls: 29,3

Publiceret: 4
Afgivet: 13
Modtaget: 8
Lejsy Storm (f. 1955)
Vi er så privilegerede at bo et sted, hvor kysten ligger lige neden for vores bolig. Det gode sammenhold og uforudsete episoder, kan ofte give hverdagen lidt ekstra krydderi.

I naboejendommen bor to ældre mennesker på over 80 år. Edith og Otto. Manden er ikke så høj og har formået at holde den slanke linje. Det samme har hans viv. I stueetagen bor Lars. Han er derimod en stor og rund bulderbasse, der er i besiddelse af det korpus, Otto ikke har.
Lars og Otto har fundet sammen, og når de rokker af sted langs stranden side om side, så minder de mistænkeligt meget om musene Tim og Bum fra Askepot.

Sommerheden var sat ind, og folk og fæ stønnede i varmen. For første gang i mange år havde Otto bestemt sig for at bade. Han spankulerede ud af badebroen med Lars ved sin side, iført badebukser i marineblå retromodel, mens han bar på et oppusteligt badedyr i skikkelse af en kæmpe, lyserød flamingo. Lars blev stående på badebroen og kom med animerende tilråb til den badende kammerat, uden selv at skulle nyde noget af det våde element.

I det svale vand formåede Otto at komme i kontakt med sit indre barn. Han glemte kortvarigt, at han var fyldt 80 år, da han i kådhed kravlede op på ryggen af flamingoen. Han gled dog sideværts og tilbage i vandet. Her fik han kortvarigt hovedet under vand og gik i en form for panik. Hurtigt blev han hjulpet af en ung pige, der ligeledes var ude og nyde havets velsignelser.

Al opmærksomhed var rettet mod Otto, som blev bakset tilbage til badebroen. Flamingoen, som venligst var udlånt af en børnefamilie, gik i drift. Med et tomt blik stævnede den ud mod fjerne kyster, hvor den havde besluttet sig for at finde en mage. Heldigvis fik andre fat i den i tide, og på den måde blev både Otto og flamingo fragtet sikkert på land.

Men for Otto startede det egentlige mareridt først her. Hans ægteviede Edith rundede hjørnet med overraskende hastighed. Hun stæsende målrettet mod ham med stok og krogede knæ. I det offentlige rum fik Otto en røffel for øjnene af alle. Ordene, der regnede ned over ham, var hverken lyriske eller milde. Mens blomstrende gloser blev udspyet for fuld udblæsning, svingede hun stokken som en propel over hovedet på ham.

Slukøret trissede han mod hjemmet, mens han uden for hendes hørevidde hvæsede indædte gloser, der ikke var tiltænkt andre at blive indviet i.

Vi håber, at han får mod til en reprise på lidt lavere vand, skønt det nok må betegnes som civil ulydighed i Ediths nærvær.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 27/07-2019 14:41 af Lejsy Storm og er kategoriseret under Smilebåndet.
Teksten er på 438 ord og lix-tallet er 36.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.