Gode råd til uerfarne druksutter


7 måneder, 6 dage siden 3 kommentarer Smilebåndet

3Et skævt eventyr
I en lille by levede der engang en mand, som havde fået kælenavne... [...]
Eventyr og fabler
24 dage siden
1Magiens kraftfulde tryllestav
I et spil af tid og rum ændres vores liv, vævet af tråde, der væv... [...]
Blandede tekster
1 måned, 7 dage siden
1Truslen mod det danske demokrati
Lad mig først slå fast med syvtommersøm, at jeg er imod enhver fo... [...]
Klummen
2 måneder, 18 dage siden
4Den sidste vals
I livets uforudsigelige teater, hvor skæbnen danser sin uforudsig... [...]
Blandede tekster
3 måneder, 13 dage siden
0Emballagefabrikanternes tyranni
Det er og forbliver en gåde for mig, hvordan emballagefabrikanter... [...]
Klummen
3 måneder, 27 dage siden
1Den ensomme ulv
Mellem det tilsyneladende strålende skær af genialitet og afgrund... [...]
Blandede tekster
3 måneder, 27 dage siden

Puls: 16,9

Publiceret: 3
Afgivet: 2
Modtaget: 6
Helge Christensen (f. 1950)
Hører du til den gruppe af mennesker, som gang på gang formår at udføre bedrifter under en druktur med kammeraterne, der bedste kan beskrives som hjernedøde, så fortvivl ikke. Jeg har her samlet erfaringerne fra mine aktive år i alkoholismens vold, hvor jeg ofte er endt de mest besynderligste steder.

1. Efter at have gnedet dine blodsprængte øjne og have konstateret, at du absolut intet kan genkende af indretningen i det soveværelse, du er vågnet op i, skal du forsøge at finde ud af, hvor du er. Er du på et hotelværelse, en husbåd, et bordel eller måske i detentionen?

2. Herefter fjerner du resterne af de pizzaer, halve grillstegte kyllinger, barbequesovs og tomme flasker, du har tilbragt natten ovenpå.

3. Hvis du endnu ikke har været ude og holde et knælende bønnemøde med toiletkummen er det nu, du skal have tømt sækken for de gamle affaldsstoffer, så du kan få hældt den halvtomme flaske reparationsvæske i dig, der ligger på gulvet.

4. Efter igen at kunne tænke relativt konstruktivt, er turen kommet til at undersøge, om der ligger nogen under dynen ved siden af dig. Gør der ikke, så råb højt ud i rummet: "Er her nogen?"

5. Hvis ingen svarer, så rejs dig, gå ind i stuen og tænd for fladskærmen. Toner et dansk program frem på skærmen, kan du begynde at slappe lidt af. Det er trods alt bedre en gang, hvor jeg gik i panik, fordi en kommentator klædt som en oliesheik med en stemme, der lød som om han havde en kartoffel i munden, forsøgte at gøre mig klogere på et eller andet på et sprog, jeg sidst hørte, da jeg var på charterferie i Tunesien.

6. Tag en hurtig tur rundt i boligen og kig ud af alle vinduer for at se, om du genkender noget. Hvis du udenfor på terrassen ser en oksehudsbeklædt mandsperson med rygmærke sidde og få sin morgenkaffe, og du samtidigt har betydelige smerter i din bagdel, er tiden kommet til at forlade etablissementet hurtigere end du kan sige "føj" helst gennem et af vinduerne modsat haven.

Morale
Det er såmænd det hele. Mere skal der ikke til, for at du kan begynde at imponere dine drukvenner. Du vil nu kunne overkomme endnu voldsommere og skøre indfald, når du bevæger dig ind i denne forunderlige verden med black outs og dilerium. Hvis du er ihærdig nok, kan du forvente på kort tid at udvikle en konstant våd hjerne, der gør dig til en omvandrende zombie med en hjerneaktivitet som en myres.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 25/07-2023 09:17 af Helge Christensen (bejser) og er kategoriseret under Smilebåndet.
Teksten er på 421 ord og lix-tallet er 37.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.