Magiens kraftfulde tryllestav


6 måneder, 1 dag siden 1 kommentar Blandede tekster

4Et skævt eventyr
I en lille by levede der engang en mand, som havde fået kælenavne... [...]
Eventyr og fabler
5 måneder, 18 dage siden
1Magiens kraftfulde tryllestav
I et spil af tid og rum ændres vores liv, vævet af tråde, der væv... [...]
Blandede tekster
6 måneder, 1 dag siden
1Truslen mod det danske demokrati
Lad mig først slå fast med syvtommersøm, at jeg er imod enhver fo... [...]
Klummen
7 måneder, 12 dage siden
4Den sidste vals
I livets uforudsigelige teater, hvor skæbnen danser sin uforudsig... [...]
Blandede tekster
8 måneder, 7 dage siden
1Emballagefabrikanternes tyranni
Det er og forbliver en gåde for mig, hvordan emballagefabrikanter... [...]
Klummen
8 måneder, 20 dage siden
2Den ensomme ulv
Mellem det tilsyneladende strålende skær af genialitet og afgrund... [...]
Blandede tekster
8 måneder, 21 dage siden

Puls: 4,1

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 2
Helge Christensen (f. 1950)
I et spil af tid og rum ændres vores liv, vævet af tråde, der væver sig gennem vores syn og opfattelse af verden.

Som en maler, der betragter sit lærred, står vi over for et valg, der overtrumfer penselstrøgenes enkelthed. For i det øjeblik, hvor vi formår at ændre vores syn, folder livets palet sig ud i en symfoni af farver, og verden tager en ny form.

Forestil dig, at livet er som et landskab set gennem et kalejdoskop af muligheder. Hver enkelt justering af synsretningen skaber et nyt mønster, som hvis vi omarrangerede stjernerne på himlen. I stedet for at stirre ufravigeligt mod horisonten, kan vi vælge at hæve blikket og indse, at vores begrænsninger blot er skygger kastet af vores egen tvivl.

Opfattelsen af livet som en rejse bliver tydelig, når vi træder et skridt væk fra det velkendte og omfavner det ukendte som en gammel ven. Ligegyldigt om vi står på toppen af bjerget og skuer ud over dale af muligheder eller vandrer langs stierne af udfordringer, er det vores opfattelse, der guider os. Forståelsen af, at bakkerne og dalene blot er naturens sprog og ikke nødvendigvis skæbnens, frigør os fra fængslet af begrænsede tanker.

Livet ligger som en bog med et endeløst antal sider åben for os, som vi kan skrive og omskrive. Vi kan ændre vores fortolkning af kapitlerne, hvor modgang bliver til medgang, og fejltrin bliver til lærepenge. Når vi opfatter livet som en dynamisk fortælling snarere end en uforanderlig skæbne, får vi magten til at være både forfatter og redaktør af vores liv.

Synet af andre mennesker kan også transformere vores eget indre landskab. Forestil dig, at hver person er en stjerne på nattehimlen, og når vi ændrer vores syn på dem, ændrer vi himlen. En fjende bliver pludselig en medborger, og en fremmed bliver en sjæleven. Det er som om, vi justerer linserne på vores eget indre kamera og ser verden i kærlighedens belysning.

I det kalejdoskopiske teater i vores liv er vores syn, vores opfattelse og vores indstilling magiens mest kraftfulde tryllestav. At ændre vores syn er at ændre vores virkelighed. Når vi lærer at se verden med nye øjne, folder livet sig ud som et episk eventyr, hvor hvert kapitel er en invitation til vækst, forståelse og ubegrænsede muligheder.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 19/01-2024 17:02 af Helge Christensen (bejser) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 379 ord og lix-tallet er 42.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.