7Aprils regn
April kan vel pirre alles nerver · for vandet jorden mere end mætte... [...]
Digte
11 dage siden
7Biodiversitet
Naturen omkring os har været her altid · Mennesket meget kort · Natur... [...]
Digte
1 måned, 9 dage siden
5Forårslys
Nu skyder foråret frem imellem læberne · skubbet frem af sommeren i... [...]
Digte
1 måned, 17 dage siden
7Forårsmorgen 1962
Det er den første morgen · der har sat sig i erindringen · Dynebetræk... [...]
Digte
2 måneder, 12 dage siden

Puls: 54,4

Publiceret: 6
Afgivet: 33
Modtaget: 39
Poul Erik Pedersen (f. 1957)
Nu blomstrer de første mælkebøtter snart og viser at sommeren er på vej. En guldklump i nyt frisk grønt. Nogle har dikteret, at mælkebøtten er ukrudt; men ukrudt kan også være smukt og mælkebøtten er også en blomst med sin smukke gule farve. Mælkebøtten kaster nye liv med vinden ind i alles haver. Frøene flyver over hækken og vidt omkring. Den gror, hvor det passer den også i asfalten skyder den frem. Knækker du den er den klar til at hele dig.

Det er skønt at vilde haver vinder mere og mere frem. Her om foråret kommer der Bellis, mælkebøtter, rød tvetand, forglemmigej, storkenæb, rød- og hvidkløver, smørblomster, røllike, sølv potentil og gul snerre og sikkert flere endnu i og omkring min græsplæne, som nogle steder også er fuld med mos. Engang kunne jeg navngive alle de vilde blomster jeg så, det kniber gevaldigt nu, så jeg må se at friske alle disse navne op igen. Insekterne er vældig glade for græsplæner, hvor der kommer alle mulige blomster op imellem græsset. Ensformige kedelige græsplæner, hvor der kun er græs hader de. I øvrigt elsker børn også mælkebøtter.

Mange haveejere bruger uendelige timer på at bekæmpe mælkebøtterne! Jeg forstår det ikke. Se på mælkebøtten som en smuk forårs- og sommerblomst, så kan man nyde den i stedet.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 28/03-2021 14:29 af Poul Erik Pedersen (Poulerik) og er kategoriseret under Klummen.
Teksten er på 216 ord og lix-tallet er 33.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.