7 måneder, 14 dage siden

Vil du snakke med en Præst?

Dagens Danmark.
Ruth Christe...
7 år siden
Ryddedag
Sunstar31
9 år siden
BILEN BLEV MIN I DAG :-))...
Flemming Tri...
11 år siden
Nisse-alert
Olivia Birch...
9 år siden
Havørnen og Tigeren
Sylvia Ebbes...
10 år siden
Genboen.
Ruth Christe...
7 år siden
Farvel Bornholm
Jytte Westen...
10 år siden
Hovedafbryderen
Rud Stenfisk...
3 år siden
Mandag kære mandag.
Malene Hahn
8 år siden
Hverdag
Hanna Fink (...
5 år siden
Valg 2019
Martin Micha...
5 år siden
sov lidt længe
Kenny Raun (...
9 år siden
Konfirmation
Hanna Fink (...
11 år siden
Et lille hjerte krydser m...
ingelnielsen
11 år siden
Julestemning
Ruth Christe...
7 år siden
Om at være tanketyven
Merida Dunbr...
5 år siden
Så er vi nået frem
Ragnhild Bac...
10 år siden
køb Bananer
Ruth Christe...
7 år siden
Hej dagbog, - Min mor er blevet tilbudt at se en præst et par gange nu, - men hun har afvist begge gange. Hun siger, "hvad skal jeg snakke med en præst om, jeg har min familie at snakke med, - og jeg tror ikke" Jeg snakkede kort med min mor om det, - Hun spurgte mig om, hvad folk fik ud af at snakke med en præst. Ud over det åbenlyse, som er den sociale kontakt, hvilket min mor har med os.. hendes familie, så er der bestemt en fordel ved at være troende. Så gav jeg min mor et eksempel, - Er man mere glad, hvis man render rundt og tror, at man har vundet i lotto? hvis man har brug for penge.. Ja, - Det samme gælder for tro. Der er bare 2 problemer ved det! - A: Hvis du vælger at bruge løs af dine penge.. også du ikke har vundet; så står du nu i en ringere situation. På samme måde med religion, Hvis du bruger din tid på noget, der i virkeligheden er spilt.. så har du mindre tid til det der er virkeligt.
B: Det andet store problem med Tro er, - at Tro er IKKE NOGET MAN VÆLGER! Du kan tro af gode grunde eller dårlige grunde, men du kan ikke bare sige "nu vil jeg tro på det her" hvis man ikke tror på det fra starten.

Lidt synd, at man forsøger at skubbe en præst på folk, blot fordi de er døende.. man kan godt være døende, uden at være naiv. Hvis det var mig, ville jeg sige ja til at se præsten :) hehehehe... Som ateist, vil jeg angribe et hvert udsagn om tro på noget. Det skulle nok blive sjovt.. for mig i hvertfald.

Så er der selvfølgelig dem, der laver en.. "jeg tror der er noget større" - øøh hvad mener du med noget større? - Altså, solen er større end dig.. - der er mange ting der er større, - hvis det blot handler om, at noget er større.. ellers må du definere det bedre..Tro skal man generelt holde sig fra. Jammen, - vil jeg kunne høre folk sige.. Hvad med tro på kærlighed... ååååh ja.. du havde mig næsten der (nej) - her snakker vi i virkeligheden ikke om tro, men om tillid. En tillid der kan afprøves, og måske engang imellem konstant efterprøves.. Hvilket en tro på en gud ikke kan..Men jeg forstår, hvorfor religiøse gerne vil smugle deres lort med ind under andre katagorier :) de gør det tit, når de forsøger at lade som om, at vi er i samme båd.. lad mig give dig et visuelt billede på forskellen.. her står jeg og siger "jeg forstår ikke det her lort" - så kommer der en religiøs hen til mig, med en fyldt bæ ble og siger "vi er i samme båd" -

Jeg ville ikke sige noget til det, hvis min mor valgte at snakke med en præst.. men hun har siden jeg var barn altid sagt, at folk der går i kirke gør det fordi de er bange for at dø..

Hun har nok ledt mig af den ateistiske vej, - men det behøver ikke være rigtig.. for hvor bange er du får at være fattig hvis du tror du har vundet en million? På den anden side, kommer de måske i kirken for at høre en præst, i et forsøg på at dennes fabel historie kan overbevise dem i deres tvivl..

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Vil du snakke med en Præst? er publiceret 03/12-2023 05:06 af Kenny Raun (thejester).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.