Livets forvandling (gammelt, men livsbekræftende)

Det åbne øjeblik - Kasper...
Kasper Lund ...
8 år siden
Karrusel
Sincedawnofm...
10 år siden
Forbi ....
Halina Abram...
6 år siden
Besvær med at finde rundt...
Bella Donals...
8 år siden
Start?
Christian Ba...
9 år siden
Morgens musik
Halina Abram...
6 år siden
3108 2019 kom pas passer ...
Martin Micha...
4 år siden
De fire vægge og pc'en.
Rudi Kouring...
8 år siden
At skrive mig ud af tinge...
Bastian
11 år siden
Udstillingen
Hanna Fink (...
11 år siden
ægte skriveglæde
Jette Peters...
7 år siden
Dagen er tiltaget med 4 t...
Hanna Fink (...
9 år siden
Tab og vind med samme sin...
Michala Esch...
16 år siden
Tankemylder og dagene der...
David Hansen...
1 måned, 10 dage siden
Nej
Poul Brasch ...
1 år, 3 måneder siden
Kære natbog (VII)
Olivia Birch...
9 år siden
Lus og små ligkister
Regitze Møbi...
9 år siden
Dagene der går
Lisa Brøndbe...
3 år siden
Souvenir fra barndommen
Olivia Birch...
9 år siden
Stemme
Halina Abram...
6 år siden
Den onde nydelse
Regitze Møbi...
9 år siden
Kærligheds og chili
Kenny Raun (...
11 år siden
Et digt
Peter Munk (...
10 år siden
No, i will not keep calm....
Julie Vester...
10 år siden
Hold mig i hjertet for en...
Kasper Lund ...
7 år siden
Spand med sand, der skal ...
Michala Esch...
6 år siden
Ikke så halt længere...
Mikala Rosen...
15 år siden
starten på noget.
Liza Abildsk...
9 år siden
haft en stille weekend
Martin Micha...
4 år siden
SFI...Det Nationale Forsk...
Camilla Rasm...
10 år siden
Faldskærmsudspring - Kasp...
Kasper Lund ...
7 år siden
Dating.
Ruth Christe...
7 år siden
Ferie
Hanna Fink (...
9 år siden
Min drømmedagbog! Del 1.
Winnie Leth ...
8 år siden
Nørrebroske minder.
Rudi Kouring...
8 år siden
Den gamle gartner
Peter
9 år siden
Kjære dagbok
Sunstar31
9 år siden
Tilbage for en kort bemær...
Kasper Lund ...
7 år siden
Gode karakterer og en for...
Camilla Ahle...
5 år siden
Hvordan?
Halina Abram...
6 år siden
Sommerbuket
Hanna Fink (...
10 år siden
200
Jette Peters...
8 år siden
Flæskesteg og brækkede ri...
Olivia Birch...
9 år siden
Nisse-alert
Olivia Birch...
9 år siden
Desværre.....
Halina Abram...
6 år siden
Omvendt ordstilling og te...
David Hansen...
2 måneder, 28 dage siden
Jeg kan huske den gang hvor alting var så enkelt - den gang hvor man ikke skulle bekymre sig om det mindste; nu er det helt anderledes - jeg tænker så det knager; mit liv går op og ned hele tiden. Nogen gange er livet ligesom en fri fugl, andre gange er livet som et sort hul - man aner ikke hvordan det vil gå en den eneste dag; modet skal hele tiden holdes oppe, selvom der til dagligt er visse konflikter som kan gøre at man mister al den energi som man har opsamlet efter flere dages glæde med en positiv indstilling - ens liv kan den ene dag være så fantastisk, men den næste dag kan alt være kaos og gøre sådan at alting falder sammen; sådan har mit liv altid været; lige siden jeg blev 13 år og teenager.




Jo ældre jeg er blevet, jo mere erfaring og flere udfordringer i livet har jeg fået. Livet er ikke nemt overhovedet, men man skal ikke tabe hovedet den ene dag efter den anden; jeg er begyndt at se livet i et positivt lys, selv i de sværeste tider - det handler om ikke at opgive og om at have livets glæde i sig, selv når det er allersværest at være glad. Man skal huske sig selv på at hver dag er en ny dag til at gøre ting som man ellers førhen aldrig har villet eller turde gøre - hver eneste dag gør jeg noget nyt og noget mere udfordrende end nogensinde. Man skal aldrig opgive så let, selvom livet det er hårdt at leve, men sådan er det at leve og det kan ikke laves om; man skal igennem livet som indeholder mange dårlige og gode ting, men husk nu bare at gemme de gode ting til sidst og lægge alle de dårlige ting bag dig; det hører fortiden jo til - man kan ikke ændre det som er sket i fortiden, men man kan se lyst i fremtiden og tænke på at alt nok skal gå, trods at man har været i forhold med de forkerte drenge.




I mit liv har jeg haft svært ved at se det positive ved at leve og det negative prægede konstant mit hoved; i flere år har jeg ikke kunne tænke klart pga. mobning og for lavt selvværd, men heldigvis er mit liv vendt den rigtige vej igen; nu kan jeg endelig tænkte klart igen og se at der faktisk er en mening med livet; jeg skal leve livet som alle andre, men jeg har noget i bag ærmet; jeg ved hvordan jeg kan få det bedre med at leve - når det er godt vejr og man lige er kommet hjem fra skole, så kunne man smutte op til en kiosk og købe en frugtdrik lidt mere som en yoghurt drik af en slags og så gå en tur hen på en mark; slappe af i hele kroppen, sætte noget musik på og lytte til sit hjertes banken - det er noget af det som man skal værdisætte her i livet.

Når vejret er dårligt, kan man lægge sig under sin dyne, tænde for tv'et og drikke noget varmt kakao - der er intet bedre end at skrive eller snakke med nogen som betyder meget for én - det kan også sætte ens liv i et bedre lys, især hvis man har fortalt at man elsker de personer omkring en. I de følgende måneder har jeg nydt at leve, hvilket jeg ikke rigtig har gjort før, men jeg er rigtig glad for at jeg endelig har fået den positive indstilling, som jeg længe har længdes efter - måske er grunden til at jeg har fået det bedre i dag, er fordi at jeg er startet på en ny skole - en skole som forstår mine behov og som ved hvem jeg er; det kan måske være en af grundene til at jeg er blevet til et frit menneske som kan gøre lige hvad jeg vil og det er ikke fordi at jeg laver dårlige ting, som jeg alligevel aldrig har gjort.




Når jeg er til musik hver eneste onsdag så er jeg også altid glad og hver uge har jeg noget at se frem til; ja.. et smil på mine læber, fordi jeg er sammen med nogle skønne mennesker i det band som vi har fået bygget op. Hver dag har jeg mine bekymringer, men jeg har lært at slappe lidt mere af end før, og ikke stresse med det samme - man kan jo altid lave en plan over hvad man skal nå og hvad man ikke skal gøre, hvilket jeg helt har styr på. Det er så dejligt at se, hvor meget jeg er forandret på bare et lille år.




Et år er jo 365 dage, men på alle de dage kan der ske så mange ting som man ikke lige forventede ville ske; jeg er også blevet ældre og har fået mere erfaring og overskud, så nu kan jeg lave flere ting som jeg førhen ikke kunne, men det kan jeg så nu, hvilket jeg er meget stolt af. Mine lektier laver jeg langt hurtigere end de andre, men jeg har det også med at være i god tid, for når man er i god tid kan man nå at lave andre ting imens og så er man altid glad når lektien er blevet lavet og med et godt resultat.




Jeg ved ikke, hvad der kommer til at ske, når jeg til næste år bliver 18. At være 18 er jo et stort år, fordi der er man voksen og mange flytter væk fra deres forældre - jeg ved ikke hvad jeg vil være endnu, men jeg er sikker på at det nok skal gå uanset hvad. Vil ikke tænke så langt frem endnu, da jeg vil leve mit liv og ikke tage sårene på forskud som jeg engang gjorde, hvilket var dumt, men man lærer så meget hver eneste dag og nu vil jeg egentlig bare lytte til fornuften som mit hjerte forsager. Selvfølgelig vil jeg komme ud i ting som kan være svære at gennemføre nu, men til den tid er jeg blevet så meget ældre så jeg ikke kan se noget dårligt i det - ting skal gøres uanset hvad; ja.. opvaskemaskinen skal f.eks. tømmes, men det er intet problem, for det gør jeg allerede i dag, tøjet skal vaskes, rengøring af lejligheden skal ordnes hver eneste uge, arbejdet skal gøres, regningerne skal betales og maden skal købes, tilberedes og spises - til den tid har jeg sikkert også fået en dejlig kæreste som vil hjælpe mig igennem de hårde tider, som jeg ellers også vil kunne få familien til at hjælpe mig med.




Selvom jeg ingen mor har med, så har jeg en masse fantastiske venner som gør at jeg glemmer at hun har været en stor del af mit liv med smerte og ansvar, men jeg vil altid tænke på hende, men nu meget anderledes end før i tiden, da jeg er ved at komme videre og idet jeg ved at hun har det godt i himlen nu, gør at alting bliver nemmere med tiden og det er dét så småt begyndt at blive. Livet skal man ikke sætte et spørgsmålstegn ved, for livet skal leves uanset om man vil det eller ej - nyd opturene så længe du kan og glem nedturene for det kan du ikke komme så langt ved - jo.. kun tårerne på dine kinder, men det nytter alligevel ikke noget, så heller have smilet som fylder hele glæden i dit hjerte.

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Livets forvandling (gammelt, men livsbekræftende) er publiceret 23/01-2012 00:38 af Julie Gry Carstensen (digterinden).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.