Min vingeskudte wingman
Flickarocks
9 år siden
Fucking nympho - Kasper L...
Kasper Lund ...
8 år siden
En sludder, hvis du kan l...
Racuelle Hei...
8 år siden
Under isen
Tine Sønder ...
11 år siden
Små og store fremskridt p...
Michala Esch...
6 år siden
Katten, sofaen og jeg
Carsten Cede...
8 år siden
Hvalsang
Tine Sønder ...
11 år siden
Det grå hår.
Ace Burridge...
11 år siden
Hundetræning
Chellepigen
10 år siden
Så kom der en Lille-bebs.
Michala Esch...
14 år siden
Når lykken holder ferie.....
Marlene Gran...
11 år siden
Og patterne er blevet læn...
Neola
3 år siden
Af jord er du kommet, af ...
Poul Brasch ...
4 år siden
Fødselsdagsweekend.
Michala Esch...
16 år siden
This is not a Bridget Jon...
Camilla Rasm...
9 år siden
Fin lille weekend
David Hansen...
3 måneder, 4 dage siden
Et tomrum
Katrine Søre...
10 år siden
Er der en mening?
Jønsse
8 år siden
Pink banko med Racuelle
Racuelle Hei...
9 år siden
Udtrækssofa og ubarberede...
Victoria Wan...
8 år siden
køb Bananer
Ruth Christe...
7 år siden
Husk at drømme en drøm i ...
Camilla Rasm...
9 år siden
Sig appelsin - Kasper Lun...
Kasper Lund ...
7 år siden
Lodret vask med rivejern
Victoria Wan...
8 år siden
Tanker
Racuelle Hei...
6 år siden
Min mor døde i år 2000 men da hun levede fortalte hun mig nogen søde historier.
Det skal lige siges at min mor var født og opvokset på Færøerne.
mor var en ud af en søskene flok på 6 min mormor og morfar var meget troende, biblen og fadervor var to ting der har fulgt min mor i hele hendes opvækst.
jeg selv husker kun svagt min mormor min morfar har jeg aldrig kendt, men min mormor var lidt synsk, og hun har fortalt min mor et par søde historier, som min mor fortalte mig.
Dem vil jeg her fortælle jer men inden jeg begynder vil jeg lige sige at min datter også har en sjete sans hun kan se spøgelser og mærker dem, det skræmer hende nu men efterhånden har hun vendet sig til det, men de historier kommer også, de er bare lidt ubehagelige.
1
en dag have min morfar sat sig for at gå op i haugen(fjeldet) for at se til deres får, dagen var smuk og der var ikke en sky på himmelen men det var koldt og blæsene det er det for det meste på færøerne, men fårene var ved at skulle genes ned mod deres hjem, da det var tid til at få dem klippet, så morfar begav sig afsted tros mormors advarsler, mormor have set at det ikke var en god ide da vejret kunne skifte, turen der op gik fint, morfar var sted kendt og have gået denne tur mange gange uden de store problemer, han var fisker og have en god stedsans.
det varede ikke længe før han nåede op til fårene som fredeligt gik og græsset, han talte dem og så at på langs af foråret var der kommet lam, til hans store tilfredshed.Færingerne bruger ulden fra fårene til varme islænder som kunne holde kulden ude når de drog på vandet.
ind imellem slagtede de får hvor efter de have mad til længer tid, så det passet morfar fint at fåre flokken var blevet forøget.
efter min morfar have kikket dyrene efter begav han sig hjem efter, men på vejen kom det vejr skift mormor snakkede om inden han tog afsted, vejret blev køliger og en tæt tåge have lagt sig om fjeldtoppen min morfar som stolede på sin sted sans gik bare og på vejen så han en ung pige side på en sten og kikke på ham, det undrede min morfar lidt hvad denne pige lavede her oppe, og så helt alene?.
han stoppede op og kikkede på hende hun sagde ikke noget bare kikkede igen han gik nærmer og var næsten helt henne til hende, da pigen forsvandt for hans øjne. han skulle til at gå videre da han fik øje på en stejl skrænt som have et lodret fald, han bakkede et skrit baglæns og vente om, have min morfar gået bare lidt længer var han faldet i døden, pigen på stenen var der for at fortælle min morfar det, og mor fortalte mig senere at pigen på stenen var en engel udsendt fra gud for at være min morfars skyts engel.

2
Min morfar var som sagt fisker det var deres levevej, og der var mange munde at mætte så han var dag og nat på vandet.
En dag var han i færd med at gøre sig klar til at drage på vandet da min mormor bange bad ham blive hjemme, morfar var svær at overtale da de godt kunne bruge pengene, men hun tryglede og bad ham om det for til sidst at sejre, så han ikke drog afsted.
Det var min morfar meget glad for han gjore for kort tid efter han skulle ha været taget afsted, udbrød der orkan en så volsom orkan at nogen fisker døde under den da deres båd gik ned og dem om bord blev opslugt af bølgerne og aldrig fundet.
og en af dem der forsvandt, kunne ha været min morfar vis ikke det var for at min mormor var synsk, min morfar lærte der efter at lytte til mormor da det en del gange have redet hans liv.

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget mere mellem himmel og jord er publiceret 25/08-2006 15:29 af ingelnielsen.

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.