Brunkager
Hanna Fink (...
9 år siden
Misfoster
Tine Sønder ...
11 år siden
Smil grill og musik 2020
Martin Micha...
3 år siden
Åh ja mere det føles så g...
Maria jayash...
11 måneder, 2 dage siden
Træt i dag
David Hansen...
3 måneder siden
Dumme udtalelser og træls...
Racuelle Hei...
5 år siden
En enlig på besøg i julen...
Ace Burridge...
11 år siden
Dag 7 på fyldepennen. Sta...
Gaffa Brandt
11 år siden
13 dage endnu... måske...
Michala Esch...
14 år siden
Rich's og kaffebønner bla...
Camilla Rasm...
9 år siden
Dyssocial og Narcissistis...
Ida H. Celan...
11 år siden
Øde strand - tidlig morge...
Mikala Rosen...
14 år siden
Lana Del Rey
Christacia
11 år siden
Hvem fortjener blomsten?
Racuelle Hei...
8 år siden
at turde er at miste fodf...
Julie Vester...
10 år siden
Næste stop: normalitet
Syrene Hvid
5 år siden
Overspisning
Miriam Lidbe...
6 år siden
Gud taler til alle
Salomon
9 år siden
Månemand
Camilla Rasm...
15 år siden
Dybbøl gartnerhjem
Martin Micha...
5 år siden
Fortiden er hård.
storm89
4 år siden
16.09.2016
Marianne Mar...
7 år siden
Jeg vil starte en gruppe ...
Johannes Han...
4 år siden
AT forløb
Coleen
10 år siden
Lidt af hvert
Hanna Fink (...
7 år siden
Tilstand - stilstand
Sylvia Ebbes...
10 år siden
Hey now, hey now, don't d...
Camilla Rasm...
7 år siden
Skagen
Peter
10 år siden
Mine tanker
Zein Ali (Bi...
3 år siden
heh, lægeerklærning, - en...
Kenny Raun (...
9 år siden
Tak Til Personen, Der Stj...
Kianna Kitte...
2 år siden
Sig appelsin - Kasper Lun...
Kasper Lund ...
7 år siden
Det vildeste liv
Christian Ba...
9 år siden
Skavanker
David Hansen...
1 måned, 21 dage siden
En slange i huset
Anastasia
11 år siden
opdatering
Michala Esch...
21 år siden
Skolestart

Hmmm Jeg forlod hvis min meget isolerede trygge barndom da jeg startede i skole blev lukket kom til et land hvor mine forældre ikke længere kunne hjælpe.

Jeg blev så storebror nøjagtig samtidig med skolestat om det betød noget ved jeg ikke.

Inden jeg startede i skole hørte jeg min storesøster Birthe barske beretning om livet der og sagde jeg bare stillede mig i et hjørne op af muren skulle ikke risikere noget.

Det var en meget lille skole jeg startede i Hvorup hvor fru Christensen underviste alle elever 1-4 klasse i samme lokale ingen klokke i skolegården fru Christensen kom ud klappede i hænderne og sagde "Kom så børn"

Måske var jeg en del uden for skolens fællesskab jeg gik til FDF i Hvorupgård skole og var venner med flere fra den skole også husker rivalisering mellem grupperne hvor jeg stod midt mellem disse grupper og følte mig hvis mest velkommen bladt børnene fra Hvorupgård.

Der var slagsmål mellem hvorup og hvorupgård pga mig de aftalt en fra hver gruppe til at føre slagsmålet.

Michael drengen jeg tit kom på tværs af under tafat hvor jeg skulle fange og han løbe forbi kunne han ikke komme forbi mig løb direkte ind i mig uden at stoppe, Michael slog sig og jeg fik tæsk af hans storebror,

Når vi havde gymnastik og musik foregik det på den lidt større Hvorupgård skole hos Hr og fru Hybel, vi kørte frem og tilbage med mini bus Clausen var Chaufør vi kæmpede altid om at komme først ind i bussen og en dag var det nær gået helt galt Michael og jeg løb sidde om sidde mens bussen kørte ind i skolegården. Michael faldt i vores kamp om at komme først ind Michael havde nær fået hovedet ind under bussens tvilling baghjul så tæt på at hjulet rykkede håret af ham og det blødte, husker jeg synes det urimelige Clausen råbte af mig (idag forstår jeg han jo var i ret logisk chok) Michael klarede sig og jeg havde det så dårligt og var en så lukket natur at mine forældre først har hørt historien for nylig.

Efter 3 klasse lukkede Hvorup skole (Komunne sammenlægning 72?) vi kom i Lindholm skole jeg var sikkert den udfarene fra Hvorup skole hvor tidligere Hvorup kammerater holdt sig i egen klikke de kørte også med bus sammen til skole hvor jeg cyklede de 3 km til skolen.

Michael fik på et langt senere tidspunkt ram på mig en dag vi stod på gangen (ca 6 kl) ventede på læren skulle låse op fik jeg uden grund eller varsel et skub bagfra af Michael jeg stod med hænderne i lommen og væltede direkte ind i flisebeklædt væg slog 2 fortænder ud ved den lejlighed som jo idag er stift pocelænstænder.

I skolen var jeg sikkert en stille genert dreng havde vel også gode skolekammerater til leg efter skoletid jeg med egen hest husker Heine da vi fællede det store piletræ sammen med min mor, Han gav mig min første biografoplevelse(Soldaterkammerater) på sin fødselsdag.
Kofoed som jeg sov i halmhule med.
Jesper Lars.

tjaa og så blev jeg knallertbølle som 12 årig måtte kun køre på markvejen men nogle dage gik markvejen over asfalt helt op til Hvorup by hvor vi var en flok der døjede med at holde gamle knalleter kørende åååå det var langt sværere end fantasitraktoren som min mor ikke måtte stå på før skolestart;-)

Jamen der er da bare så mange minder fra skoletiden læreparet Hybel havde en grønlænderdreng de passede (pleje) på min alder ååå han var skøn at lege med men man skulle sikkert passe på os når vi var sammen tændte et lille bål ovenpå en stak sveller som blev ved med at ulme min mor slukkede.

Med Gedion kravlede jeg også på spidsen af ladetaget ca 10 m oppe og min mor så os men turde ikke sige noget i angst for vi så faldt ned..

Som lidt større hjalp jeg til med landbrugsarbejde på naboens gård kørte traktor hakkede roer hjalp til med høsten, men blev formanet af min mor om jeg ikke måtte gå med ind derhenne en brist min mor havde fra hendes barndoms store børneflokke såå jeg gik da med flokken ind til kaffe uden min mor fik besked, idag ved min mor det og er glad ved jeg trodsede hende;-)

Det er sikkert kun sket en gang at vi hentede min søster hjem fra skole i hestetrukket kane som større havde vi til sidst Nordbakken Claus tilbage husker et år jeg spændte en lille trækælk efter og lod hesten trække mig til hvorup der spændte vi en helt række småkælke bagefter så 4-5 kammerater fra hvorup fik en meget sjov tur rundt i Villys skov.

Åse & Villy stedet vi hentede mælk de havde også en børneflok på 4 hvor Ellen var på alder med mig, så mens min far snakkede med Villy legede vi børn på halmloftet kiggede kattekillinger smågrise og den lille kalv der knap kunne stå.

Legede også læge med naboens pige Ellen men det var jo en ret forbudt leg vidste vi godt da mor så os smånøgne.

Tjaa bare lidt tanker fra en tid

SES Peter

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Skoletiden er publiceret 12/07-2008 01:04 af Peter.

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.