Gode råd fra læser til læser · Råd søges om tid til at skrive

10 svar
Senest opdateret 8 dage siden · 5 bruger(e) deltager
19 dage siden

Jeg håber, nogen har et godt råd, for jeg er frustreret! Jeg er ikke udgivet endnu, men håber at blive det og har derfor i det seneste år systematisk taget tid til at skrive hver dag, mere eller mindre. Jeg er selvstændig, og jeg arbejder for det meste hjemme og kan planlægge min tid. Mit problem er, at mine omgivelser, dvs. venner/veninder, konstant ringer og mener, at jeg har tid til at lytte til alle mulige problemer i min skrivetid, for da mener de ikke rigtigt, at jeg laver noget! Hvis jeg nu var udgivet, ville alle forstå, at det var et arbejde. Men det er det også for mig. Bare ikke for mine omgivelser. Jeg er altid villig til at hjælpe folk med deres problemer, men ligesom folk, der går på arbejde, er jeg altså først klar efter fyraften. Alligevel mener folk konsekvent, at de da godt lige kan komme forbi anytime, hvis jeg bare skriver på mit "hobbyprojekt," og det ligger i luften at jeg er en dårlig veninde, hvis jeg ikke er klar til at hjælpe dem - typisk med ting, der skal skrives. For jeg har jo ingen tidsfrist, der skal overholdes. Kun over for mig selv! HJÆLP - hvad gør I andre? Kender I det?

19 dage siden
19 dage siden

Hej Tatjana P,

jeg har heller ikke udgivet noget, og har ingen planer om det foreløbig, men vil alligevel give en mening. Jeg tænker, at du måske må gøre op med dig selv, om du skriver for at afgive noget, komme af med noget, eller om du skriver for at foretage en rejse ind i dig selv. Foretager du først rejsen ind i intuitionen, vil dine venner (som altså også lige må vise hensyn for dig!) kunne mærke det intuitivt på dig tror jeg, og desuden er sådanne rejser, så længe man kender vejen hjem igen, så givende at dine venner måske helt af sig selv lærer at skrive selv, så du ikke skal gøre det for dem. Skrivning er vel aldrig bare et hobbyprojekt - det er et privilegie, noget at påskønne at man kan, og så ellers se hvor det fører hen.

Held og lykke, og skriv endelig, hvis det jeg lige har skrevet ingen mening giver (du ville ikke være den første :) )

Mvh Ansu
PS: Mos Def - Umi Says;

19 dage siden
19 dage siden

Tak for dine ord! Jeg vil nu sige, at det, mine venner gerne vil have mig til at skrive, er pressemeddelelser, webtekster, jobansøgninger og sådan noget, altså ikke decideret kreativt men mere håndværksmæssigt, som jeg også kan. Så de begynder nok ikke at skrive intuitivt pludselig. Men jeg er måske ikke selv så åben over for dem om, hvad det er jeg laver, fordi jeg føler at jeg er så meget i proces med det.

19 dage siden
19 dage siden

Lol, ja ok, det håndværksmæssige smitter nok ikke lige foreløbig. Jeg tænker heller ikke at din proces behøves at deles med nogen, men blot at når du går ind i processen, vil ubevidste mekanismer afsende en anden energi - folk vil ikke kunne høre på dig, at du er i proces / kreativ, men vil måske kunne mærke det, måske se det, og dermed respektere det mere end ord ville kunne tilsige. Selvfølgelig bliver man med tiden blind overfor ens nærmeste medmennesker, og glemmer deres dynamiske ændringer, men trods det tænker jeg at kreativitet/proces også vil kunne hjælpe med at finde ordene der måske skal til for at kunne sige til folk, at det ikke er af mangel på kærlighed for dem, at du er nødt til at trække dig, men fordi at du har brug for at så/høste noget mere selv, som de så engang, måske, kan få del i. Ala vikinger :) (og deres rejser ud i verden, eller zen-buddhistmunke, med deres rejse ind, afgivende de skønneste buddhasmil af altruisme).

19 dage siden
19 dage siden

Se og hør evt. en dansk Hip Hop klassiker; Humleridderne - Fejdens Sværd (musikvideon er DOPE!) - jeg deler den ikke her, pga den enorme plads det tager i denne 'debatter'sektion

19 dage siden
19 dage siden

Hej Tatjana

Hvis jeg nu skal være brutalt ærlig, og det vil jeg helst så ofte som muligt, så har jeg svært ved at se problemet. Eller i al fald svært ved at se at løsningen gør noget andet end at ligge lige til højrebenet.

Mobiltelefonen skal for det første ud af det rum, du skriver i. Den har ikke noget at lave derinde. Hvilket også er relevant, fordi du bliver nødt til at sige til de personer i dit liv, som uanmeldt kommer forbi, at de skal ringe før besøg. Det kan sagtens siges på en pæn måde. Ligesom det vil være en kærkommen - baseret på hvad du har skrevet ovenfor - lejlighed til at være mere åben omkring det og få forklaret, at det ikke kun er et hobbyprojekt for dig. Hvem ved; du bliver måske endog positivt overrasket over, hvor forstående, interesserede og støttende de bliver, når de ser, at du brænder for det.

Skulle det mod forventning ikke være tilfældet, og de bliver fornærmede, tør jeg godt påstå uden at kende dig eller situationen indgående, at vedkommende ikke er værd at samle på. Du virker (baseret på det ganske lidt beskrevet af dig her) som en behjælpelig og godhjertet person. Hvis de ikke kan se, at din egen passion har præcedens over deres webtekst, når det er dem, der kommer med hatten i hånden efter hjælp fra dig, så er det en person, der udnytter din godmodige natur. Slut. Punktum.

Der er ingen trylleformular for at finde den løsning, du ønsker. Der er kun den hårde, brutale sandhed, at den eneste løsning er at tage tyren ved hornene og være ærlig over for dine venner og bekendte. Jeg mistænker kraftigt, at du godt ved det. At du ved, det er sådan, landet ligger. Men at det ikke forekommer dig naturligt at agere sådan; ellers havde du bare gjort det allerede. Jeg kan kun sige, at du selvfølgelig kan agere sådan, og gøre det på en "god måde". Så meget tør jeg også godt påstå uden indgående kendskab :)

19 dage siden
18 dage siden

Læg en fast tidsrammernes for hvornår du skriver fx. 8-14, og sig til dem at du ikke kan kontaktes under dette tidsforløb, men du er klar efterfølgende. Hvis de alligevel kommer forbi eller ringer, så viser det at de ikke respektere dit valg, og hvem er så en dårlig ven i denne situation?
Husk at være meget konsekvent. Lad dig ikke friste til at blive afbrudt af dem, så ved at det et DIT tidsrum, så de indser at du ikke kan rykkes ved stopper de. Hvis du lader dem bestemme afbryde dig bliver det dem som bestemmer over din tid.

18 dage siden
18 dage siden

Jeg kender et godt råd imod fredsforstyrrerer: Sluk telefonen.

18 dage siden
18 dage siden

Det hjælper ikke kun at slukke telefonen for de kommer forbi som TS skriver:

"Alligevel mener folk konsekvent, at de da godt lige kan komme forbi anytime, hvis jeg bare skriver på mit "hobbyprojekt"

Derfor sig det til dem at du har din skrivetid og de ikke skal forstyrre i det tidsrum. Det er helt fair.

18 dage siden
8 dage siden

Mange tak til jer alle for, at I har taget jer til til at give gode råd og overvejelser. Det er virkelig rart med opbakning ift., at det er fair at holde fast i, at jeg ikke vil forstyrres.
I har ret - det handler dybest set om konsekvens. Og som Leah Hartwig skriver: Hvis nogen ikke respekterer det, hvem er så en dårlig ven?
Jeg vil starte med at gå ud fra, at folk respekterer det, når jeg fra nu af er konsekvent. Ellers må det så bare være ærgerligt for dem!

8 dage siden
8 dage siden

Thats the spirit, U go girl :) (ej, den sætning må andre ytre... såsom Erykah Badu;

8 dage siden

Besvar debattråd

Debatten Råd søges om tid til at skrive er startet 18/06-2020 11:00 af Tatjana P og er placeret under Gode råd fra læser til læser.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

19Forbyde kritik?
4 timer, 27 minutter siden · Wernn
176Den frie verdens leder
9 timer, 1 minut siden · Wernn
54Ligheder
23 timer siden · Engbo
21Lykken
1 dag, 8 timer siden · Prem
428Kontraster
1 dag, 19 timer siden · Engbo
2Det primitive holdbare.
1 dag, 20 timer siden · Prem
10Noget teknisk
4 dage siden · Kafkaesque
10Dagens anekdote
5 dage siden · Wernn
14Forstyrrende elementer i læsning
5 dage siden · maryanna
18Komplimenter
6 dage siden · Wernn
116Dagens Vits
6 dage siden · Savanti
3427Dagens ord
7 dage siden · Prem
122Virus
8 dage siden · dino
10Råd søges om tid til at skrive
8 dage siden · Prem
3Lidt snak om Fyldepennen
9 dage siden · Prem
0Kringsat
11 dage siden · Engbo
8Udødelige fortællinger
17 dage siden · Engbo

Gode råd fra læser til læser

10Råd søges om tid til at skrive
8 dage siden · Prem
0Gode fonde til rejselitteratur
9 måneder, 11 dage siden · Rejseforfattere...
0Otiumstol - anbefalinger
1 år siden · Machula T.
0Anbefal et fælleskontor
1 år, 3 måneder siden · sylvain_24
4Smag
2 år siden · Stinapige
10Følgebrev?
2 år siden · Stinapige
14Forfatterhøjskole - God ide eller s...
2 år siden · JacobPatrickPou...
1Skrivekursus KBH
2 år siden · Bondekonen
4Inspiration af regn
2 år siden · dino
2adressse
2 år siden · Kåemer
1Søvnproblemer
3 år siden · Kåemer
15Romanrædsel!
3 år siden · jespero
4Leje en bil på Mallorca
4 år siden · finniqan
5Skriveblokade/Hvordan skal jeg star...
4 år siden · kreativ
2Søren Kirkegaard
4 år siden · Kåemer
3Hjemmehjælpen.
4 år siden · Amolovia
3Sparringspartner
4 år siden · Lyngholt