Held i uheld

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie som tager udgangspunkt i det gamle udtryk "held i uheld". Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Historien skal skrives i nutid og der skal være mindst én hovedperson.

Vinden river i det lille hjem, familien sidder rundt om sofabordet, med små stearinlys tændt. Fjernsynet er slukket, da familiens ubestridte overhoved; moren Lisbeth, er bange for kombinationen af elektriske apparater og udsigten til torden. Sensommerens lumre og lunefulde vejr hersker over lille Danmark, det ene vindstød tager det andet og det lille hus, der ligger og bryder det ellers tomme landskab, står og vakler. Det varer ikke længe før de store dunkle skyer, begynder at gøre alvor af truslerne - det siler ned og en rumlen lyder i det fjerne.
Lisbeth synker sammen og putter sig ind til Jørgen, hendes mand, de kigger begge over på lille Maj, der sidder krummet sammen under det uldne tæppe på den modsatte sofa.
-"Fryser du Maj?" spørger faren betænksomt,
-"Lidt" svarer Maj og nikker, hun pakker sig endnu bedre ind i tæppet,
-"Vi skal nok få betalt den varmeregning snart, vi får snart penge fra kommunen" siger moren bertryggende, selvom hendes udtryk ser lidt usikkert ud.
Pludselig rejser faren sig i sofaen, han kniber øjnene sammen, som om han skal koncentrere sig om noget;
-"Kan i høre noget" spørger han og fortsætter,
-"Lyder det ikke som om det drypper herinde?", han rejser sig og begynder at kigge rundt i stuen.
-"Prøv lige at kom her!" råber Maj ude fra køkkenet. De kommer hurtigt ud i køkkenet, hvor vandet står ind under den utætte bagdør, der går direkte ind fra terrassen og ind i køkkenet, det drypper også fra vinduet, som åbenbart heller ikke er tæt.
-"Vi skulle aldrig have købt det gamle lort, hvorfor kunne vi ikke bare lejet noget, der er da ingenting at sige til at den tidligere ejer døde i denne dødsfælde"
-"Ej, det var altså en ældre dame, Jørgen!" vrisser Lisbeth.
-"Vi har ikke råd til varmeregningen, og nu skal vi have nyt gulv, hvem lægger også gulvtæppe i køkkenet?"
-"Hold nu op med at være så negativ, det kan da være, at der er et flot trægulv nedenunder" beroliger Lisbeth.
Jørgen begynder at fjerne gulvtæppet og pludselig får han øje på en lille brun konvolut, han åbner den og til sin store overraskelse, er den fyldt med penge. 15.000 gode danske kroner, penge nok til at få åbnet for varmen og penge nok til at få slebet gulvet. Pludselig virkede sommeren meget varmere.

Skriv kommentar

Besvarelsen Det lille hjem er publiceret 03/08-2009 12:45 af Corby Wiley (Tiabisu) under skriveøvelsen Held i uheld.
Version 1 - 03/08-2009 12:45
Besvarelsen er på 397 ord og lix-tallet er 35.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Lise Jensen
Ja, det må da siges at være held. Bare man var lige så heldig. Det meste af dit sprog er godt, men der er nogen lange sætninger af og til, som forvirrer en lille smule. Men godt ramt.
10 år siden
10 år siden
#2 Graziellen
Du skriver mig godt ind i den lune og lumre sensommerstemning så godt at jeg sidder og sveder og pludselig sidder der et lille barn og fryser fordi varmeregningen ikke er betalt. Den vaklende rønne ser jeg også for mit blik. Alt i alt en god fortælling og jeg tænker på om det fra starten var meningen at det skulle være varmeregningen. Jeg kender selv til at ændre en ganske lidt i en historie for derefter at overse hvad der mere skulle ændres for at tilpasse det. F.eks et efterårtordenvejr.
10 år siden
10 år siden
#3 Marie W
Lidt ærgeligt at du måtte afslutte historien så hurtigt - dine beskrivelser i starten fyldte jo en hel del og var rigtig gode, så det var lidt ærgeligt at slutningen måtte slutte så brat (måske er det bare mig :)
Som Lise siger: bare man var så heldig i virkeligheden.
10 år siden
10 år siden
#4 Lars Find-Andersen (Bibelot)
Historien fin og meget realistisk lige indtil slutningen. Der er nogle slåfejl og sproglige svipsere - i i tiltaleform er med stort I osv. Du kan stramme sproget en anelse. Jørgen, hendes mand (drop hendes mand, det gætter læseren meget hurtigt). Konvolutten med pengene må godt være lidt mere realistisk (eller hintet en anelse). Nogle få linier ville være nok til at skabe lidt kontrast. (den gamle dame der boede i huset, havde ry for at gemme penge osv). Du skriver fint i nutid - undtagen til sidst - pludselig virkede sommeren - en slåfejl gætter jeg på.
10 år siden