Opholdsstuen

Opgavebeskrivelse

Tag en fiktiv person fra en af dine egne historier (eller find på en ny) og beskriv opholdsstuen i hans/hendes hus, lejlighed eller anden bopæl. Beskriv stedets vigtigste detaljer. Brug flere sanseindtryk end kun synet, fx lugte og lyde. Lad omgivelserne vise hvem der bor der. Husk eventuelt at benytte en eller flere af de teknikker som du har lært i andre skriveøvelser.

Der var så mange ting. De stod alle på rad og række, op og ned af hinanden, i det indelukkede rum, som engang for et halvt årti siden var nyt og funklende. Nu var den funklende atmosfære forlængst sivet ud gennem sprækkerne langs vinduerne, og det der var tilbage var, ifølge mit virus-inficerede teenage sind, ikke vær at, hverken snakke om eller huske. Mor insisterede dog stadig på at vi gemte mine små legetøjssoldater og de forfaldne riddere. Intet kunne rykke hendes meninger, så jeg fik mig møvet forbi de lugtende flyttekasser, og tog fat i begge de krigeriske mandfolk. Jeg kunne mærke det 5 år gamle støvs forsøg på at erobre mine hænder og jeg syntes pludselig at både riddere og soldater så ud til at have opgivet deres kamp. Mit hjerte sprang et slag over da jeg fik øje på noget bag på ham der så ud til at være riddernes hærfører. Mor spurgte mig om et eller andet, men jeg lod det glide bagud og fokuserede nu kun på ridserne i ridderens ryg. Der stod:

R+S

Som en bobbelhoved figur i BR forretningerne kom mit eget hovedet op i normal position. Ganske vist var det mange år siden, og ja, jeg var forlængst kommet over det. Men at hun havde skrevet det bagpå én af mine soldater i stedet for at sige det til mig direkte. Genert var hun jo ik. Det var lidt mærkeligt. Hun havde aldrig sagt at hun kunne lide mig, hvilket havde føltes som nåle gennem kroppen hun skulle selvfølgelig ridse det ind i mine yndlingssoldater. Ja, ja! ødelæg alt hvad jeg ejer. Luften var kold og tør da jeg med den kraft jeg mønstrede, kylede soldaten ud gennem vinduet. Der gik 2 minutter før varmen i mine kinder forsvandt og efterlod mig med en mærkelig følelse af had... Gulvet knirkede endnu voldsommere nu, da jeg forlod lokalet. Minderne var for hæftige.

Han var gået, jeg kunne tydeligt høre en dør der blev smækket. Utrolig så aggresive teenagere kan være. Mine plastic lemmer gjorde ondt, og det føltes som flammer da jeg ankom til vinduet igen. Jeg elskede den ridder, hvorfor skulle jeg smides ud ad vinduet, bare fordi at jeg, når han ikke kiggede, ridsede vor initialer ind i ryggen på ham? Lidt Sadomaschocisme har man da lov at more sig med.

Skriv kommentar

Besvarelsen Legetøjssjov er publiceret 10/10-2010 23:16 af Jannik Brun (JannikHB) under skriveøvelsen Opholdsstuen.
Version 1 - 10/10-2010 23:16
Besvarelsen er på 390 ord og lix-tallet er 32.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.