De 4 årstider

Opgavebeskrivelse

Skriv en lille fiktiv tekst som foregår på en ganske bestemt årstid - forår, sommer, efterår eller vinter. Du vælger selv hvilken, men du må ikke afsløre årstiden i historien. Vis det i stedet, gerne ved brug af "show, don't tell". Historien skal skrives i nutid og gerne have et strejf af mystik.

Kommer ind af døren ser dit sørgmodige blik. Et stik af dårlig samvittighed skyller gennem kroppen.
Du kysser mig, siger du har savnet mig. Jeg har stadig kulden i kinderne og fingerspidserne, smagen af en anden mands læber ømt mod mine.
For et år siden ville jeg have puttet mine kolde fingrer ind på maven af dig og du ville grinene have trukket mig ind til dig. Det var dengang tiden var vores.... Nu er den tid på hæld, kan se det dag for dag hvordan gnisten i dine fantastiske blå øjne langsomt slukkes. Du kæmper hver dag med at få smilet frem men dine øjne afslører dig.
Jeg hænger overtøjet i entreen, sparker irriteret de forrede støvler af og går ind i stuen.
Du kigger ned i bordet, tager en dyb indåndning: Der er kommet flere! Du tager min hånd og fører den op bag øret, jeg mærker den lille bule... Tårene begynder at løbe ned af mine kinder. Føler mig som den største forræder ved at have ladet en anden komme mig så nær, men har brug for nærheden, omsorgen. Brug for en der lytter som ikke er dig. En der forstå at jeg har brug for et break fra en hård hverdag. Nogle gange får jeg lyst til at stikke af, gå den varmere tid i møde sammen med en anden, en jeg ikke skal miste.
Ønsker at spole tiden tilbage til sidste år før mine flyttekasser rykkede ind, før alt det grimme i vores hverdag begyndte, dengang snevejret var noget vi gik ud i sammen, grinene, legende og nyforelskede.
Men det kan jeg ikke. Jeg må bare erkende med mig selv at dette her nok er det sidste snevejr vi kommer til at opleve sammen, ligesom det var den sidste jul, det sidste nytår.
Kan mærke du kigger kærligt på mig, Har du hygget dig min elskede? Jeg nikker, finder smilet frem som jeg har lovet dig vil være der altid.
Lægger hovedet mod din skulder og stryger dig over hånden og ved med mig selv at der, alt taget i betragtning alligevel ikke er andre steder jeg hører til lige nu.

Skriv kommentar

Besvarelsen Dine øjne er publiceret 22/02-2011 01:56 af sarah-pigen under skriveøvelsen De 4 årstider.
Version 1 - 22/02-2011 01:56
Besvarelsen er på 356 ord og lix-tallet er 27.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

13 år siden
#1 Line Knudsen
Kære Sarah-pigen. Jeg synes, du har skrevet en dejlig, vemodig historie om kærlighedens forgængelighed. Trist og smuk. VH Line Knudsen.
13 år siden
13 år siden
#2 Mogens Sørensen (Mons1957)
Hej sarah-pigen, teksten er en rørende skildring af et forhold, der er gået dødt og hvordan hun reagerer på de berøringer, som ikke er det samme mere. Du klarer opgaven, bare de kolde fingre sladrer om, at det er vinter, måske røbes det lidt for tydeligt med rene ord til sidst. Men dit sprog er virkelig godt flydende og skildrer de indre følelser godt. VH Mons
13 år siden
13 år siden
#3 Charlotte Dinge
En god og rørende fortælling. Jeg får lyst til at læse mere. Den måtte gerne have været meget længere for min skyld. Charlotte
13 år siden
13 år siden
#4 sarah-pigen
Tak skal i have :-) ..... Mons: Forholdet er bestemt ikke dødt, men omstændighederne går at det er døende.... Charlotte: Kan være den lange version kommer med tiden.
13 år siden