Hemmeligheder

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv historie om en person som holder på en hemmelighed - fx værende sorg, had, glæde eller forelskelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Du skal så vidt muligt prøve at benytte dig at teknikken "show, don't tell" - "sig det ikke, vis det". Teknikken går i sin enkelthed ud på at give læseren en oplevelse af historien gennem en persons gøren og laden, handlinger, kropssprog, ord, dialog, tanker, sanser og følelser - i modsætning til forfatterens egne redegørelser, beskrivelser og opsummeringer. Dog er det vigtigt at benytte teknikken med omtanke, netop fordi det er relativt tidskrævende at skulle vise i stedet for at fortælle.

”Mikkel?” Kims stemme rungede, jeg hørte ham udmærket godt, men lod blikket hvile på det snavsede vindue.
”Mikkel? Sig mig, duksedreng, sidder du og tænker på en pige?” jeg kiggede på ham, han grinede hånligt og klassen med. Jeg sukkede og lod den snavsede rude optage min opmærksomhed igen. Da klokken endelig ringede, var jeg den sidste der fik pakket mine ting ned, men ligesom jeg havde lynet tasken kom han ind i klassen. Jeg stivnede og mit flakkende blik blev igen fanget af ruden. Han lukkede døren og jeg hørte tydeligt lyden af drejelåsen og bordbenet hvinede hen over gulvet. Jeg stod med ryggen til. Han nærmede sig mig og lagde hans hånd på min skulder. Mit åndedræt blev hurtigere og mine kæber blev mere anspændte.
”Du sku virkelig overveje at lade dit hår blive længere” hans hånd rodede blidt i mit hår. Mit åndedræt blev tungere og sveden begyndte at pible frem. Han tog et skridt tættere på mig og jeg mærkede ham tæt ind til mig. Han var varm. Han lagde hans ene hånd på mit bryst, den anden på min pande og jeg mærkede hans hage og opstemte ånde i hovedbunden. Jeg lukkede øjnene i takt med, at hans hånd gled ned af mig.

Jeg gik over legepladsen hjem, men da jeg kom til legehuset, hørte jeg noget. Jeg stoppede kort op og sneg mig tættere på. Jeg kiggede ind gennem det snavsede vindue. Det var Lasse fra 3. og hans storebror Rune fra 10..
Lasse stod foroverbøjet hen over bordet mens Rune stod bag ham, svedig og stakåndet. Lasse vendte hovedet over mod mig og vi fik øjenkontakt. Jeg kunne se, at Lasse græd. Mit åndedræt blev hurtigt, og jeg løb om til døren og rev den op. Uden at tænke mig om, hæv jeg Lasse ud af legehuset og knaldede en knytnæve lige i synet på Rune, og på trods af mine splejsede arme gik han i gulvet!

Jeg tog fat i Lasse og trak afsted med ham. Mit febrilske blik blev ved at skule bagud. Da vi endelig var inden for døren til mit cykelskur, tog jeg hårdt fat i Lasses arme og ruskede ham.
”Det er forkert! Hvor tit skal jeg sige det til dig. Forkert!”
Vi satte os ned uden et ord.

Lidt efter stoppede vi foran Kims hus. Lasse boede længere henne.
”Mikkel, det ’ forkert!”
”Hold fast i dig selv. Lad ikke Rune ødelægge dig!” Jeg gik op til døren og blev lukket ind.
Kim kom hen til mig, og kyssede mig. Mit åndedræt blev tungt og hurtigt. Kim begyndte at lukke mine bukser op. Jeg kiggede ud af vinduet og ind i Lasses øjne. Jeg trak gardinet for.

Skriv kommentar

Besvarelsen Et Tomrum Skal Fyldes er publiceret 03/03-2011 21:55 af Maikenpr under skriveøvelsen Hemmeligheder.
Version 1 - 03/03-2011 21:55
Besvarelsen er på 450 ord og lix-tallet er 27.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.