Western

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv tekst, der tager sit udgangspunkt i det vilde vesten. Altså en western, gerne med vaskeægte helt og led skurk, og hvad der nu ellers hører sig til. Brug gerne mange sanser i beskrivelsen. Der skal affyres mindst ét skud undervejs i historien. Du vælger selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Jenny stod bag Casey. Hendes bange øjne flakkede mellem Casey og hans bror Buck. Buck the Reaper. Casey vidste at hun stod bag ham, og ville have hende flyttet at vejen. Han kendte risikoen og ville ikke sætte hendes værdifulde sjæl på spil. Hans dustercoat der dækkede over nogle tunge støvler, var hullet og beskidt, minder fra tidligere møder med døden.
"Jenny. Baby. Gå med dig! Smut hjem."
Hans stemme var lav men tydelig, hans blik rykkede sig ikke en milimeter fra hans brors hærdede ansigt, der nu bredte sig i et sindsygt grin.
"Hører du Jenny. Beat it!"
Jenny stirrede lamslået på Casey, åbnede munden for at sige noget, men lukkede den derefter igen.
"Haha. Du burde lytte til din loverboy smukke. Dette er ikke et sted for en så køn kvinde som dig. Smut tilbage til bordellet din luder, hvor du hører til!"
Bucks stemme var ru af alle de cigaretter han havde røget, og en anelse pløret. Det var det skide alkohol igen.

"Jenny, hør så hvad jeg siger. Smut hjem og kom i sikkerhed! Jeg kommer om lidt."
Jenny sendte et sidste skrækslagen blik på de to brødre, før hun hiksede op i kjolen og løb hjem.

Bucks smil blev bredere. Han holdt seksløberen frem for sig og vaklede et par skridt nærmere. Casey tog instinktivt nogle skridt tilbage, men lod ikke blikket forlade Bucks fordrukne.

De stod længe og stirrede på hinanden med hver deres våben rettet mod mod hinandens ansigt.

"Hvad vil du Buck?"
Caseys stemme gennemborede stilheden, der omringede dem. Buck svarede ikke. I stedet flyttede han blikket til et punkt over Caseys skulder.
Casey vendte for første gang blikket fra Buck og så sig over skulderen. Der stod Jenny, med en seksløber i hånden. Hun havde den rette mod Buck, og hun rystede voldsomt. Hun så på Casey men vendte hurtigt blikket tilbage til Buck, der stadig holdt sit våben rettet mod sin bror.

"What the he..." men han nåede ikke at sige mere. Et voldsomt tryk ramte ham på brystkassen og han faldt ned på knæ, med sin revolver hængende løst ned ad siden. Han så på Jenny, og i et split sekund, der føltes som en evighed, havde de øjenkontakt. Hun havde stadig sit våben i hånden, men den var ikke rettet imod ham, den var rettet mod Buck. Som en drøm drejede han hovedet og så sin bror ligge flat på maven.
En enkelt tåre gled stille ned ad hans kind, og han mærkede nærmere end så Jenny komme hen til ham. Hun tog blidt fat i hans skuldre og lagde ham ned, så hans hovede hvilede på hendes skød. Han så op i hendes øjne. Hun snakkede til ham, men han kunne ikke høre hvad.
Hun bøjede sig ned og kyssede ham på munden. Han lukkede sine øjne, og lod hendes bløde læber møde hans. Da hun trak sig tilbage tog han en dyb indånding og følte glæden ved ikke at være alene.

Skriv kommentar

Besvarelsen Casey MacDougal er publiceret 21/07-2011 01:19 af Camilla Fodgaard under skriveøvelsen Western.
Version 1 - 21/07-2011 01:19
Besvarelsen er på 495 ord og lix-tallet er 24.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

9 år siden
#1 WilliamThomas
En klassisk westernscene - så ikonisk, at man fluks ser den støvede hovedgade for sig, selv om du faktisk ikke bruger en eneste stavelse på at beskrive dramaets fysiske og kun meget få ord til at rammer. På samme måde er genrens persongalleri så veldefineret, at der ikke er behov for malende personkarakteristikker.
I begge tilfælde synes jeg, at du fortjener stor ros for ikke at forfalde til unødvendige og actiondræbende beskrivelser.
Når det så er sagt, er der altså en del taste-, stave- og grammatikfejl, som jeg dog er sikker på, du selv ville have udryddet, hvis du havde ladet teksten “hvile” et par dage, efter du havde skrevet den, inden du kastede dig ud i korrekturlæsningen.
Fx skriver du Det var det skide alkohol igen (skulle have været: ... den skide alkohol) og Jenny sendte et sidste skrækslagen blik (skulle have været: ... skrækslagent blik) og split sekund (skulle have været: splitsekund).
En sidste ting, jeg vil nævne, er sproget i dine dialoger, som sine steder knaser lidt. Fx siger Buck: Dette er ikke et sted for en så køn kvinde som dig. Oversat til engelsk (this is no place for a pretty young thing like you) kunne sætningen måske have fungeret i munden på en hærdet gunslinger som Buck, men på dansk...
Det er ikke let at få talesprog til at fungere på tryk, men et lille fif er at sige sætningerne højt for sig selv; hvis det lyder naturligt, er det sandsynligt, at det også fungerer på siderne i en bog.
Øv, nu kom jeg til at lyde som en halvgnaven dansklærer - håber du vil holde fast i, at du formår at indfange en stemning; det er et godt fundament at bygge på.
-w
9 år siden