Deja-vu

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv tekst hvor hovedpersonen til en vigtigt møde oplever et deja-vu undervejs i historien (fornemmelsen af at have haft en bestemt oplevelse før). Skriv teksten i 1. person ental (jeg-form) og prøv at afslutte med en cliffhanger. Du vælger selv historiens genre. Læs mere om begrebet deja-vu her: http://da.wikipedia.org/wiki/Deja-vu

Jeg går ned af strøget og tænker ”hvor fanden er det nu den ligger henne!?”.

Jeg har mødt drømme pigen. Hende der gør at jeg kan smile som lærer, selvom ingen hører efter (hvorfor blev jeg egentlig lærer? der skal jo to til tango). Men nu har jeg fundet en at danse tango med. Men hun vil giftes, og det vil jeg ikke. Jeg tror ikke at man bliver lykkeligere af at have en ring på og sige ”I do”.

Mit sidste forhold endte på samme måde, ægteskabstemaet ødelagde det hele. Det var for 5 år siden, hun råbte og skreg da jeg konfronterede hende på vores 3 års dag ”Mine børn skal ikke drilles med at de er horeunger”. ”Hah” tænkte jeg. Jeg arbejder med børn, og ”horeunge” kan næsten ses som et kompliment, i forhold til hvad de ellers kalder hinanden for. Men kan man ikke bare være kærester og stadig være ligeså lykkelig som et gift par? Siden slutningen på mit sidste forhold for 5 år siden, har jeg virkelig tænkt meget over begrebet ægteskab, og om jeg begik en fejl.

Jeg har sideløbende med at jeg har taget en tur ned af memory-lane, fundet den. Det er her jeg skal tage et valg der nok kommer til at ændre mig liv for evigt. Men først en smøg. Mens jeg ryger min smøg, kan jeg mærke pulsen så småt begynder at stige, min krage er ved at kvæle mig, trækker vejret meget dybt. Jeg tænker tilbage til da jeg var en ung gut på 19, og skulle ind til sidste eksamen inden studenterhuen og ens forældre ventede forventningsfulde udenfor. Denne gang er det min kæreste der venter forventningsfuldt. Da jeg gav hende en iPhone på vores 23 måneders dag, fordi hendes Nokia var gået i stykker, kunne jeg godt se at hun spejdede langt efter om der ikke var en gave til. I dag er det vores 2 års dag, så der skal udeles gaver igen. Inden jeg blev student læste jeg den sidste Harry Potter bog for at tænke på andet end eksamen. Hvad er det nu Dumbledore siger til Harry helt til sidst? ”Vi kan lege vi er på en togstation, du skal vælge hvilket tog du vil stige på”. Jeg skal også til at vælge at stige på et tog. Det ene kører mod nord, mens det andet kører mod syd. Det ene kører den rigtige vej, mens det andet kører den forkerte vej. Jeg slukker resten af smøgen, smider den væk, og tænker ”halskæde eller vielsesring”. Jeg åbner døren til smykkeforretningen, Pandora, og med det samme kommer der en pæn og ung dame hen og spørger ”Hvad kan jeg hjælpe med?”

Skriv kommentar

Besvarelsen Valget er publiceret 25/08-2011 14:59 af Milo1992 under skriveøvelsen Deja-vu.
Version 1 - 25/08-2011 14:59
Besvarelsen er på 449 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.