Det er forbudt at stå på brandslanger

Inspirationsøvelse #6

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Det var en af de dage, men hvem tænker på den slags, før det er er for sent?
Altså han stod op og styrtede ud af lejligheden, mens han forsøgte at lukke jakken og synke et halv stykke tørt rugbrød. Ingen af delene lykkedes særlig godt, og det var derfor, han væltede forover, og brølede som en tyr, mens det tørre stykke rugbrød hoppede hen over asfalten.
"For satan ... hvad sker der?" Han kiggede ned til sine fødder, der skrævede over noget tykt og rødt. En brandslange. Han var faldet over en brandslange. Hvorfor pokker lå den her? Han kiggede på alle bygningerne i nærheden, men så hverken røg eller ild.
"Hva dælen!". John vred næsten hovedet af led for at kigge på manden, der talte til ham. Han så en hånd, der var rakt ud. Han greb den og kom på højkant.
"Det er sgu da John!" Den anden talte med høj falset stemme, og John ville sværge på, at han aldrig havde set fyren før.
"Ja, det er det godt nok," han strøg sig gennem håret ... utilpas.
"John," den anden slog hænderne omkring ham og knugede ham ind til sig: "Det er godt nok længe siden."
"Det må det vel være." Det, John mente, var, at siden han ikke kunne huske den anden, så måtte det være meget længe siden.
"Bor du her," John lagde mærke til, at den anden havde en rød bums på næsen.
"Ja, det gør jeg da ... hvor bor du?" Det sidste sagde han for at være høflig. Han havde endnu ikke besluttet om næsebumsen var ven eller fjende.
"Åh, jeg bor såmænd i Ghettoen." John gispede. Ghettoen. Det var ikke et sted, nogen ville bo.
"Ja, men ikke ret meget længere," næsebums rankede ryggen og fortsatte: "Min sag skal til andenbehandling i eftermiddag. Jeg er faktisk på vej til dommeren lige nu."
"Det er sandelig godt for dig," John orkede ikke at lægge overbevisning i stemmen. Hvad pokker kom det her ham ved?
"De står på vandslangen!" Både John og næsebums for sammen og kiggede skræmt på manden, der talte til dem. Han var i vagtselskabets sorte og frygtede uniform.
"Øh, det må de undskylde," John bøjede underdanigt hovedet. Han fandt aldrig ud af om næsebums gjorde det samme. Der i mod hørte han et brag. Det var det sidste, han hørte. Kuglerne fra vagtmandens riffel ramte ham i hovedet, og han faldt forover lige ved siden af næsebumses lig.
Af en eller anden grund landede han med ansigtet på et skilt, hvorpå der stod: Det er er forbudt at stå på vandslanger."
Tilfældige ord: hjemmesygeplejerske, spørgeskema, vagtselskab, rekordniveau, iscenesætter

Skriv kommentar

Besvarelsen Det er forbudt at stå på brandslanger er publiceret 06/12-2011 21:11 af Vagn Grønkilde (Lbn55) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #6.
Version 1 - 06/12-2011 21:11
Besvarelsen er på 430 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

8 år siden
#1 Lars Dorf Lundeman (looboo)
Det var dog en underlig historie.
Faktisk er starten god, dialogen er virkelig god - ja måske næsten perfekt.
Men slutningen :-) hvad er det lige der sker her?
Jeg kan huske engang jeg så filmen "From Dusk till Dawn", der også er ganske almindelig (nå ja nogenlunde da), indtil det pludselig vrimler med uhyrer og vampyrer. Det her er lidt det samme - en Tarantino historie :-)
Humoristisk med bumsen på næsen, hvorefter han blot kendes ved navnet "Næsebumsen".
God levende fortælling - men underlig.....
Kom lige til at se: Du mangler da vist nogen af de fem ord, ja måske dem alle.
8 år siden
7 år siden
#2 Dorte Kure (C.D. Uhrskov)
Hej ;)

Personligt er jeg bedøvende ligeglad med, at du ikke har fået brugt dine ord og derved ikke har opfyldt opgaven. Din tekst er underholdende. Fatter jeg, hvad der lige skete? Måske kunne det være blevet penslet bedre ud, men jeg fik et smil på, da jeg kom til slutningen. Den er da rygende humoristisk, så jeg takker for god underholdning.
7 år siden