Hemmeligheder

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv historie om en person som holder på en hemmelighed - fx værende sorg, had, glæde eller forelskelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Du skal så vidt muligt prøve at benytte dig at teknikken "show, don't tell" - "sig det ikke, vis det". Teknikken går i sin enkelthed ud på at give læseren en oplevelse af historien gennem en persons gøren og laden, handlinger, kropssprog, ord, dialog, tanker, sanser og følelser - i modsætning til forfatterens egne redegørelser, beskrivelser og opsummeringer. Dog er det vigtigt at benytte teknikken med omtanke, netop fordi det er relativt tidskrævende at skulle vise i stedet for at fortælle.

Jeg satte mig ved siden af Mason. Han stank af alkohol, og efterhånden havde vi fået en del alkohol indenbords. Jeg smilede stille til ham. Jeg gik ud på dansegulvet, tog fat i en dreng og dansede tæt op ad ham. Jeg kiggede tilbage efter Mason. Han så hen mod mig, jeg lod min krop komme tættere på ham den anden. Jeg kiggede ham ind i øjnene, lod mit hoved komme tættere på. Vores læber mødes, jeg drejede ham om, så jeg stod med fronten mod Mason, jeg åbnede kort øjnene, for at sikre mig, han så det. Han rystede på hovedet, og forlod så baren. Jeg smilede kort over mig selv, min mission blev fuldført.

Vi kom hjem. Han kaldte mig en bitch, og jeg så det som en mulig for at snakke med ham. Jeg satte mig på hans sengekant, kiggede på ham med et hårdt blik. "Hvad skulle det til for?", han lå hånden på mit lår, begyndte langsomt og nusse det. Han smilede kort til mig. "Jeg gider ikke det der", jeg smed hans hånd væk og gik hen mod min seng.

"Sure kælling" hans stemme var stille, men alligevel høj nok til, jeg kunne hører det. Jeg gik hen mod ham igen, satte mig på sengekanten og kiggede ned mod ham. Jeg holdte vores øjenkontakt, men han flakkede med øjnene. Han irriterede mig så meget. Jeg rejste mig endnu engang hårdt op, og gik hen mod egen halvdel.

Jeg kiggede kort over mod ham. "Jeg elsker dig" han smilede hen mod mig, og svingede sin hånd i luften. "Jaja..."' Jeg stod et kort øjeblik og kiggede hen på ham. Jeg smilede til ham. "Kald mig bitch engang mere, og jeg giver dig en lussing", jeg pegede hen mod ham. Han grinede kort, løftede øjenbrynet og sagde: "Bitch". Jeg listede hen til ham, svingede min hånd mod hans kind. Klask. Han grinede bare.

Jeg satte mig endnu engang ned ved siden af ham. "Læg dig nu bare", jeg rystede på hovedet. Han lagde sin hånd på mit lår endnu engang og nussede det langsomt. Han falde i søvn.

Skriv kommentar

Besvarelsen Det forkerte er publiceret 12/06-2016 00:41 af CIndi under skriveøvelsen Hemmeligheder.
Version 1 - 12/06-2016 00:41
Besvarelsen er på 352 ord og lix-tallet er 23.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

3 år siden
#1 Marie Alexander White (Marie Alexander)
Hej Cindi

Historien er yderst velskrevet, man er grebet og spændt, og venter på hvad det handler om.
Men jeg forstår den simpelthen ikke...
Ja hun tirre ham i byen, så går de hjem. De sover i hver deres seng. Hun smækker ham en lussig som han selv beder om at få. Der sker en masse. Men jeg kan ikke forstå deres relation?
M.A.
3 år siden