Torbens fede ferie

De 4 årstider

Opgavebeskrivelse

Skriv en lille fiktiv tekst som foregår på en ganske bestemt årstid - forår, sommer, efterår eller vinter. Du vælger selv hvilken, men du må ikke afsløre årstiden i historien. Vis det i stedet, gerne ved brug af "show, don't tell". Historien skal skrives i nutid og gerne have et strejf af mystik.

Hvorfor skal de altid skændes? Torben sidder tilbagelænet i sofaen og kigger over på Jack og Lisa, først på Lisa, så på Jack, og så tilbage på Lisa igen, frem og tilbage i takt med diskussionen mellem dem blusser op. Han tænker over, hvor glad han egentlig er for, at der ikke er så meget drama i hans liv.

Lisa rejser sig fra stolen, der vælter bagover, men hun kigger slet ikke på den. Hun farer over mod døren, hægter sin bordeauxrøde uldfrakke ned fra knagerækken og hiver et ternet halstørklæde op af lommen. Idet hun svinger halstørklædet rundet om halsen, griber Jack fat i hendes i arm.

Nu sker det igen.

Tanken når knapt at strejfe Torben, før Jack fyrer den sædvanlige replik af.

"Sorry babe".

Jack smiler drilsk til Lisa. Det plejer at virke, hun plejer at bløde op på dette tidspunkt. Både Jack og Torben afventer i spænding Lisas reaktion. Lisa, der også har hørt den samme replik igen, og som er faldet for den gang på gang, kigger skeptisk på Jack. Men Jack bliver ved med at smile, og til sidst krakelerer Lisas hårde facade, og et genert smil finder vej til hendes læber.

Jack hiver halstørklædet af Lisa og hænger hendes frakke tilbage på knagen. Foran knagerækken står de med få centimeters mellemrum, kigger nyforelsket hinanden i øjnene, lukker dem langsomt og kysser blidt hinanden. Et ægte Hollywood-kys.

I sofaen sidder Torben og ryster på hovedet. Det er ikke fordi, han håber, deres forhold går i stykker. Han kan egentlig godt unde dem, at de har fundet hinanden, for de passer godt sammen. Men behøver det være så forudsigeligt hver gang?

Lisa og Jack sætter sig tilbage, kigger ud af vinduet, hvor sneen daler som små, hvide stykker vatkugler. Et romantisk øjeblik. Foran dem sidder Torben, der også vender blikket mod vinduet, men han er ikke lige så imponeret. Han skuler tilbage på Lisa og Jack. Er der noget værre end at sidde foran to nyforelskede?

Pludselig kan Torben høre en raslen ved døren, lyden af et sæt nøgler, der forsøger at grave sig ind i et nøglehul. Han kigger panisk over på døren, mens Lisa og Jack fortsætter med at fortabe sig i hinandens øjne. Døren går op, ind træder en letpåklædt pige iført korte cowboyshorts og en hvid T-shirt. Hun trækker solbrillerne op i panden og kigger over på Torben.

"Ej skat, sidder du stadig der og ser fjernsyn? Du skal da ud og nyde det gode vejr!".

Torben kigger først på hende og så skamfuldt over på fjernsynet, hvor rulleteksterne netop er begyndt at glide ned af skærmen.

Skriv kommentar

Besvarelsen Torbens fede ferie er publiceret 26/07-2017 08:35 af GaliMathias under skriveøvelsen De 4 årstider.
Version 1 - 26/07-2017 08:35
Besvarelsen er på 436 ord og lix-tallet er 29.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

6 år siden
#1 Ulla Hexibru (heksemutter)
Hej Galimathias
Sikke en fin og også morsom tekst. Både velskrevet og med et twist til sidst meget overraskende. Det kan jeg som læser godt lide. Tak for ordene fra Ulla
6 år siden