6De to gamle brødre
Overfor vores hus ligger der to små nedlagte landbrugsejendomme s... [...]
Essays
18 år siden
1Miraklernes bjerg
Jeg kommer i krisetilstand over at få en diagnose af en kronisk s... [...]
Kortprosa
18 år siden
1Julen står for døren
Julen står for døren · og alle har så travlt. · Der er mange ting at ... [...]
Digte
18 år siden
4Jeg er træt af dig
Du er lille og grim og irritabel · og jeg er ved at være træt af di... [...]
Digte
19 år siden
0Forår er på vej
Det har været en god dag, · trods de kraftige regnbyger. · Himlen ble... [...]
Digte
19 år siden
3For sent
Den slidte bog ligger på bordet,. · sådan som du havde forladt det.... [...]
Digte
19 år siden
1Kobberbrylluppet
Bodil stirrede ud i luften, mens hun holdt pause fra sit papirkli... [...]
Noveller
19 år siden

Puls: 5,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Ellen Tang Sørensen (f. 1957)
Kirken var stuvende fuld. Folk var kommet for at sige den sidste farvel. Der var ikke plads til alle. De sidst ankomne måtte blive udenfor kirken. Kirken pyntet med lys og blomster Forældrene og de to søstre gik lige efter kisten ud i den varme sommer. Gik med sorgen penslet i ansigtet. Tårer løb ned ad de blege kinder. Gik til Kim Larsens "Om lidt bli´r her stille". Ud til den ventende rustvogn. Den absolutte, uigenkaldelig sidste farvel. Farvel til deres søn. Død, 19 år gammel.

Udenfor kirken pulserede trafikken. Den var dem så uendeligt ligegyldig. For dem gik verden i stå, da de fik den frygtelige besked. Den værste besked en far og mor kan få. Beskeden om at deres søn var død. Faldet om i en fodboldkamp uden nogen varsel. Der lå han pludselig midt på banen. Førstehjælp ydet af sygeplejerstuderende og falckreddernes genoplivningsforsøg var forgæves. Erklæret død ved ankomst til sygehus. Forældrene nåede frem til sygehuset samtidig. Blot for at tage afsked med en elsket søn. Lige fyldt 19 år og med hele livet foran sig. Deres søns dage var talte. Livet var forbi og døden indtruffet.

Hvorfor? Hvad var meningen med at fratage denne unge mands liv. Hvordan får hans nærmeste familie gennemlevet deres ubeskrivelige, dybe sorg over tabet af en søn og bror. At miste et barn - uanset alder - er det værste en mor og far kan blive udsat for. Barnet, der skulle videreføre arvemassen til en ny generation. Barnet, der skulle hjælpe og holde øje med forældrene på deres gamle dage. Barnet, som de følte en stor kærlighed til. Glæder og stolthed over et ungt menneskes liv brast. Forventninger og ønsker om en god fremtid for deres søn blev væk. I stedet den dybeste sorg og et smerteligt tab. Ja, hvad var meningen med denne unge mands død.

Familien blev et medlem mindre. Deres søn og bror blev taget fra dem. Ingen kan nogensinde erstatte ham. Gid, at de i sorgen ikke glemmer hinanden. Gid, at de må huske, at de stadig er i live og har brug for hinandens kærlighed, varme og støtte. Gid, at de må stå sammen i denne svære stund. Gid, at de må komme videre med deres eget liv.

Den blomstersmykkede kiste skubbes ind i rustvognen. Rustvognen begynder stille at køre. Forældre og søstre og resten af familien går stille efter. Til sidst standser de op. Rustvognen kører videre. De kan ikke længere følge deres elskede søn og bror. Den søn og bror, der så brat blev revet fra dem. Tilbage står de med minderne om drengen. Minderne, ingen kan tage fra dem. I minderne vil deres søn og bror stadig være hos dem. Måske sidder han nu på en stjerne og holder øje med sin far og mor og to søstre. 19 år gammel og ikke mere blandt os. Mine dybtfølte tanker går til hans forældre og to søstre.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 11/08-2003 08:43 af Ellen Tang Sørensen (nellemor) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 483 ord og lix-tallet er 24.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.