4Min sidste last
"Jeg smed min sidste last i vasketøjskurven. Du har ikke vasket e... [...]
Kortprosa
13 år siden
3Nocturnal
En forfatter, en studerende, en søvnløs og en vampyr sidder på et... [...]
Noveller
13 år siden
4Intergalaktisk jul på rumskibet Monsun III
"Kommandør Zork?" Telegrafistens stemme lød temmelig ængstelig. · ... [...]
Noveller
14 år siden
1Sand og Græs
Han lå bare i græsset og havde ingen lyst til at bevæge sig. Lå b... [...]
Noveller
15 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Nikolaj Kvistgaard Johansen (f. 1990)
Det var mørkt, da jeg fandt den.
   Helt alene sad den der midt på fortovet og stirrede op på mig, skreg efter at blive samlet op og tiggede om ikke at blive spist. Kagen. Ikke en lagkage, forstås, meget mindre end det, ligesom en muffin. Den var stadig varm, da jeg samlede den op.
   Jeg kastede nervøse blikke over skulderen. Ingen i nærheden. Tilsyneladende. Men jeg frygtede at de ventede bag det næste gadehjørne.
   Luften syntes tung af snarlig regn. Jeg kiggede op i de grå natteskyer. Ganske rigtigt. Truende. Overalt. Uundgåelig. Og den ville falde inden klokken slog tolv. Mit armbåndsur sagde fem minutter i tolv. Jeg måtte få kagen under tag, inden kloakkerne begyndte at løbe over, men jeg boede langt væk og kendte ingen i området. Jeg tog den lille kage op til ansigtet og snusede. Dejlig nybagt. Men jeg spiste den ikke. Aldrig i livet.
   I stedet knugede jeg den tættere ind til kroppen og skjulte den inden for min jakke, så den ikke ville mærke vandet, hvis det begyndte at regne. Jeg gik en smule stærkere. Håbede at nå hjem inden skyerne faldt ned om ørerne på mig. Umuligt. Jeg så op og ned ad gaden efter en taxa - et eller andet. Men der var selvfølgelig ingen. Hvordan kunne byens mest befærdede gade lige pludselig være så øde og mennesketom?
   Det havde noget med kagen at gøre. Den lille kage. Alligevel vidste jeg, at gaden ikke var tom. De ventede i det skjulte. Ventede på, at jeg skulle gå forbi. Intetanende.
   Men så begyndte regnen at falde, og jeg fandt aldrig ud af det.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 20/04-2009 14:47 af Nikolaj Kvistgaard Johansen (Oktober) og er kategoriseret under Kortprosa.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.