1Mona Lisas smil - 3. del
Ugen efter sad vi i min lejlighed og lagde slagplan. Patrick var ... [...]
Romaner
9 år siden
2Mona Lisas smil - 2. del
Michaels forældre havde forbudt ham at planlægge sin egen begrave... [...]
Romaner · følelser, begravelse, planlægning
9 år siden
9Mona Lisas smil - 1. del
Det hele startede den dag Mona Lisa holdt op med at smile. I natt... [...]
Romaner · døden, kunst, mennesker
9 år siden
10Menneskelighed
Når det er hårdt · Når det gør ondt · og alt passer som fod i handske... [...]
Digte
13 år siden
2Jeg ville bare lige
Jeg ville bare lige sige, at du er en af dem jeg altid vil huske.... [...]
Digte
14 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Ea K.B. Hovedskou (f. 1994)
Spejlet. En genial opfindelse. Man spejler sig deri, og ser selv. Ser det man vil se. Ser det man frygter at se. Man stirrer i det. Undrer sig over om den ting man ser, i virkeligheden er en selv. Den bevæger sig synkront med én. Lige meget hvad man gør, følger spejlet altid og laver en perfekt efterligning, i samme øjeblik man selv har lavet bevægelsen. Kan det virkelig lade sig gøre? Man stirrer sit spejlbillede dybt i øjnene, og bliver skræmt af nærbilledet af væsnet i spejlet. Skræmt af den undren som i virkeligheden findes i ens egne øjne. Man hopper og springer foran spejlet, i et forsøg på at få den til at begå en fejl. Lader som om man vil hoppe, men går i sidste øjeblik et skridt til siden i stedet for. Løber på stedet i et forsøg på at udmatte tingen, så den står stille inden man selv må stoppe. Men så stopper man, pludselig bange. For hvad nu hvis tingen pludselig gør noget helt andet. Hvad nu hvis den på et tidspunkt holder op med at imitere en abe, og i stedet bare kigger hånligt på én. Hvad skal man så gøre? Hvad har man så bevidst? At personen i spejlet ikke er en selv? Men hvem er man da så? Er man da ingen? Hvad vil man opnå med at bevise man ikke er den i spejlet? Er det fordi man ikke er tilfreds med hvad man ser? Har man et håb om, at bag den person der hele tiden aber efter én, står en helt anden, og bedre, som bare ikke kan komme til?

Jeg er bange. Bange for den jeg ser. Bange for hvad jeg ser jeg er. Jeg kan ikke forstå at det virkelig er mig. Jeg føler mig anderledes. Jeg føler mig som en anden. Jeg håber der står en anden bag personen i spejlet, men jeg tør ikke provokere denne "anden" frem, i frygt for om den er værre end den første.
Jeg ved, at det jeg ser, er mig!
Jeg ved, at der ikke er andre inde i spejlet!
Men nogen gange kan jeg ikke lade være med at håbe...

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 22/11-2009 12:37 af Ea K.B. Hovedskou (Menjasdottir) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 363 ord og lix-tallet er 21.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.